Video

Na reeks aanslagen mag coffeeshop in Tilburg drie maanden niet open

2 januari om 13:38 • Aangepast 10 januari om 02:03
nl
De Tilburgse coffeeshop Caza moet voor drie maanden de deuren sluiten. Dat heeft burgemeester Theo Weterings besloten. De coffeeshop aan de Gasthuisring was in december twee keer doelwit van een aanslag en ging daarna al op eigen initiatief dicht.
Profielfoto van Christiaan Bruil
Geschreven door

Op 14 december werden een vuurwerkbom en jerrycan naar de coffeeshop gegooid, maar tot een ontploffing kwam het niet. Drie dagen later was het weer raak: een onherkenbare man plakte een fles brandbare vloeistof op een raam van de coffeeeshop.

Een paar mensen die in de coffeeshop waren, konden op de camera’s precies volgen wat de man buiten van plan was. Drie mannen renden nog naar buiten om de dader te pakken, maar die kon ontkomen in een vluchtauto die klaarstond.

Meerdere aanslagen
In de afgelopen twee jaar is de coffeeshop vijf keer doelwit van een aanslag geweest. De zaak ging na de laatste afgelopen maand al op eigen initiatief dicht. Bij een eerdere aanslag, vorig jaar februari, gooide een man in het zwart een explosief naar het pand. Een fietser kwam toen net zonder kleerscheuren weg. Na die aanslag werd het pand al een paar maanden gesloten.

Vorig jaar tijdens carnaval ging er wel een explosief af bij de coffeeshop. Een fietser die voorbijreed, wist op het nippertje goed weg te komen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!