Liveblog

112-nieuws: zwaargewond na aanrijding bezorgscooter • veer uit de vaart

5 januari om 13:51 • Aangepast 12 januari om 02:03
nl
In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

23.00 - Liveblog gesloten

22.40 - Ongeluk Budel
In Budel is een ongeval gebeurd doordat een auto de oprit van de Randweg-Oost opdraaide en een bestelbus raakte. De inzittenden zijn door ambulancepersoneel nagekeken en kwamen met de schrik vrij.

(foto: Johan Bloemers/SQ Vision)
(foto: Johan Bloemers/SQ Vision)

Liveblog

22.23

Zwaargewond na aanrijding door bezorgscooter

Op de weg langs de Markt in Uden is een persoon die uit een auto stapte, aangereden door een bezorgscooter. De aangereden persoon is zwaargewond en met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft uit voorzorg de weg afgesloten. De jonge scooterrijder is ongedeerd, maar zeer emotioneel door het ongeval.

De politie bij het ongeval op de Markt in Uden (foto: Kevin Kanters/SQ Vision).
De politie bij het ongeval op de Markt in Uden (foto: Kevin Kanters/SQ Vision).
De scooter waarmee de persoon werd aangereden (foto: Kevin Kanters/SQ Vision).
De scooter waarmee de persoon werd aangereden (foto: Kevin Kanters/SQ Vision).
18.08

UPDATE - Bewoners zorginstelling terug naar hun kamers

Bewoners van zorginstelling Mijzo aan de Eikendonklaan in Waalwijk werden vanmiddag uit hun woning gehaald. Er kwam water in de kelder van het gebouw te staan, waardoor een aantal schakelkasten waterschade heeft opgelopen. De zorginstelling meldt nu dat de bewoners weer op hun kamers zijn. De schakelkasten zijn gerepareerd. Volgens de Veiligheidsregio was er geen paniek onder de bewoners.

17.40

Vijftig speeltuintjes onder water in Meierijstad

In de gemeente Meierijstad zijn door hevige regenval ruim vijftig speelplekken onder water gelopen. Ouders en hun kinderen moeten volgens de gemeente opletten als ze naar de speeltuinen gaan. Door de nattigheid kunnen ze vallen of vastgezogen worden in de modder.

Zo kwam een kind in Wintelre terecht in drijfzand

De glijbaan bij het 'drijfzand' in het speeltuintje aan De Steenovens in Wintelre
De glijbaan bij het 'drijfzand' in het speeltuintje aan De Steenovens in Wintelre
17.30

Vermissing van 15-jarig meisje in Roosendaal

De politie maakte via Burgernet de melding van de vermissing van 15 jaar met blond haar en een gezet postuur. Rond half 6 kwam de politie met het bericht van de politie dat het meisje in goede gezondheid is aangetroffen.

16.53

Pont uit de vaart genomen

De veerpont tussen Cuijk en Middelaar is vanwege het hoge water uit de vaart gehaald. Het is nog onbekend wanneer de pont weer kan gaan varen.

Foto: SK-Media
Foto: SK-Media
Foto: SK-Media
Foto: SK-Media
16.39

Diesloop loopt vol

Het gebied dat tussen de snelweg A67 bij Asten en het industrieterrein van Helmond ligt heeft te kampen met hoog water. Daarom is een groot deel van het wateropvanggebied Diesloop vol aan het lopen. Op dit moment is het water nog aan het stijgen. De toegangswegen zijn daarom afgesloten.

13.03

Uithalers in 'Trojaanse container' opgepakt in haven

In de Rotterdamse haven zijn 19 uithalers opgepakt die verstopt zaten in een zogenoemde 'Trojaanse container'. Dat is een container die leeg lijkt, maar waarin wel mensen verstopt zitten. Uithalers worden door criminelen ingezet om drugs uit containers te halen. Twee van de verdachten komen uit Tilburg en zijn 17 en 18 jaar oud.

Twee Tilburgse uithalers zijn opgepakt in de Rotterdamse haven (foto: Zeehavenpolitie Rotterdam).
Twee Tilburgse uithalers zijn opgepakt in de Rotterdamse haven (foto: Zeehavenpolitie Rotterdam).
12.56

Bewoners zorginstelling verplaatst door water in kelder

Bewoners van zorginstelling Mijzo aan de Eikendonklaan in Waalwijk zijn vanmiddag uit hun woning gehaald. Dat komt doordat er water in de kelder van het gebouw is gelopen, waardoor een aantal schakelkasten waterschade heeft opgelopen. Uit voorzorg is de stroom bij een aantal kamers en appartementen uitgeschakeld. De 23 mensen die last hebben van de stroomuitval, zijn tijdelijk ergens anders in het gebouw opgevangen. "Dat gaat in alle rust, er is geen paniek", zegt de Veiligheidsregio.

Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision.
Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision.
11.22

Auto belandt in het water langs A2

Een auto is vanochtend in het water langs de A2 bij Den Bosch beland. Dat gebeurde bij de oprit ter hoogte van het provinciehuis richting Eindhoven. De oprit is afgesloten. Het is niet duidelijk of de bestuurder gewond is geraakt. Een bergingsbedrijf heeft de auto uit het water getakeld.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
11.17

Twee vrouwen opgepakt voor mishandeling

Twee 22-jarige vrouwen uit Tilburg zijn afgelopen nacht aangehouden voor het mishandelen van een beveiliger van een café. Dat gebeurde in het uitgaanscentrum in hun woonplaats. De vrouwen kregen rond drie uur bij de deur van het café ruzie met de beveiliger. De reden was dat hun groepje, van twee mannen en drie vrouwen, niet naar binnen mocht vanwege de kleren die ze aanhadden.

Meer over de mishandeling, lees je hier

11.08

Fietspaden onder water

Ook de Nieuwkuijkseweg in Helvoirt is niet gespaard gebleven bij de hoogwaterstanden. Verschillende stukken van het fietspad tussen Helvoirt en Cromvoirt staan onder water. De sloten worden leeggepompt met meerdere vrachtwagens. Per vrachtwagen wordt ruim 35.000 liter water weggepompt. De gemeente wil de fietspaden snel droog hebben, omdat het binnenkort gaat vriezen.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
11.01

Daders van autobranden nog spoorloos

De politie is nog op zoek naar de personen die op oudjaarsavond 18 auto's in brand hebben gestoken in Breda. Dat gebeurde in de wijk Hoge Vught. Vijf jongeren zijn opgepakt voor het verstoren van de openbare orde. De Mobiele Eenheid moest eraan te pas komen om de vuurwerkrellen te bestrijden.

Hier lees je meer over de onrust in de wijk op oudjaarsavond

10.08

Drugsdealer aangehouden

Een 24-jarige drugsdealer uit Bergen op Zoom is gisteravond aangehouden. Hij wordt verdacht van het bezitten en verhandelen van drugs. De politie zag de man rond half acht 's avonds drugs dealen op de Balsedreef. In zijn huis vonden de agenten een halve kilo drugs, met name hennep. Ook de mensen die drugs kochten bij de dealer, een 43-jarige man en vrouw uit Goes (Zeeland), werden opgepakt voor het bezitten van drugs.

09.55

Reclamebord op de weg

Een reclamebord is vanochtend losgekomen en op een rijbaan van de A59 gevallen. Dat gebeurde bij knooppunt Hooipolder richting Made. Een weginspecteur heeft het reclamebord van de weg gehaald.

Foto: Weginspecteur Robert/X.
Foto: Weginspecteur Robert/X.
09.21

Veel schade bij regelkast door water

Door de regenval is er grote schade ontstaan bij een regelkast van de NS in Heeze. Die staat bij een spoorwegovergang aan de Euvelwegen. De regelkast staat volledig in het water. De brandweer zorgde er woensdag voor dat het water werd weggepompt, maar gisteren bleek de schade alsmaar groter te worden. Dat meldt Heede-Leende24.

De omliggende tegels zijn in de grond gezakt en het water van de naastgelegen beek stroomt onder de regelkast door. De leidingen komen daardoor steeds verder bloot te liggen. Omdat het water blijft stromen, is een reparatie nog niet mogelijk. ProRail houdt de situatie wel in de gaten. De schade heeft niet geleid tot storingen of vertragingen.

Foto: Heeze-Leende24.
Foto: Heeze-Leende24.
Foto: Heeze-Leende24.
Foto: Heeze-Leende24.
09.18

Sluizen Zuid-Willemsvaart weer open

De sluizen die gisteren in de Zuid-Willemsvaart werden gesloten, zijn vannacht om een uur weer geopend. De sluizen gingen dicht door de hoge waterstand in de Maas. Onder meer in Den Bosch, Veghel en Schijndel lagen acht schepen te wachten voor de sluizen.

Hier lees je meer over waarom de sluizen moesten sluiten

09.01

Bestuurder valt in slaap en ramt palen

De bestuurder van een bestelbusje is vannacht tijdens het rijden door Oirschot in slaap gevallen. Daardoor botste de bestuurder tegen een vluchtheuvel. Vier palen werden door de botsing uit de grond gerukt. Volgens de politie gaat de bestuurder deze schade met de gemeente regelen.

08.10

Schaap uit het water gered

Een schaap is gisteravond in het water gevallen langs het Halve Zolenpad in Waspik. Omstanders schakelden hulp van de dierenambulance en brandweer in. De brandweer heeft het schaapje op het droge gekregen. Het dier had een oormerk, waardoor de eigenaar kon worden opgespoord. Die heeft het schaap opgehaald en terug naar de stal gebracht. "Dankzij snel optreden van de jongens die ons gebeld hebben, heeft dit schaapje het overleefd", zegt de dierenambulance.

Foto: Dierenambulance Brabant Noord-Oost.
Foto: Dierenambulance Brabant Noord-Oost.
07.00

Autobrand in Cuijk

Een auto is afgelopen nacht in brand gevlogen aan de Van Galenweg in Cuijk. Een medewerker van een bedrijf in de buurt werd gewaarschuwd door een collega, omdat het ging om zijn auto. Die twee hebben samen geprobeerd het voertuig te blussen. De brandweer werd ingeschakeld en wist de auto daarna volledig te blussen, maar kon niet voorkomen dat de auto veel schade opliep. Volgens de brandweer is het vuur ontstaan in de zekeringkast van de auto.

Foto: S-K Media.
Foto: S-K Media.
05.32

Brand bij klokkengieterij

In de fabriek van Koninklijke Klokkengieterij Eijsbouts in Asten is in de nacht van donderdag op vrijdag brand uitgebroken. De brand brak uit in een van de hallen van het bedrijfspand. Hoe de brand is ontstaan is onbekend, een voorbijganger zag de brand en waarschuwde de politie. Er is niemand gewond geraakt.

Hier lees je meer over de brand

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!