ASML koopt sporthallen en een speeltuin op en betaalt opnieuw miljoenen

11 januari om 12:08 • Aangepast 19 januari om 02:04
nl
ASML trekt opnieuw flink de portemonnee en koopt drie sport- en evenementenhallen en een speeltuin weg aan de Heerseweg in Veldhoven. De chipmachinefabrikant betaalt waarschijnlijk miljoenen euro’s. ASML heeft het terrein gekocht voor toekomstige uitbreidingsplannen én een nieuwe weg.
Profielfoto van Ferenc TrikiProfielfoto van Rogier van Son
Geschreven door

Het aangekochte gebied is zo groot als vijf voetbalvelden. De hallen liggen naast elkaar aan de rand van industrieterrein De Run, naast de A67 richting België.

Dit koopt ASML:

  • Het terrein van Indoor trampolinepark Street Jump Veldhoven.
  • De sporthal waar Padelvereniging The Padellers zit. Een hal met zes indoorbanen die dagelijks van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat open is.
  • Evenementenhal Strand 365 waar verschillende activiteiten gehouden worden: van kerstborrels, familiefeesten tot teambuilding.
  • Speellandschap De Heiberg, een enorme buitenspeeltuin.
  • Een tennispark met vijf buitentennisbanen.

ASML koopt het terrein nu voor toekomstige uitbreidingsplannen. Het bedrijf wil wél snel starten met de aanleg van een weg op het terrein achter de hallen door. Die weg komt parallel aan de A67 te liggen en moet voor een betere ontsluiting gaan zorgen voor het vrachtverkeer van ASML.

ASML breidt uit richting België
Daarom worden de buitenspeeltuin en de tennisbanen buiten binnenkort al gesloopt. “Binnen enkele maanden gaan we starten met de aanleg van de nieuwe weg”, aldus een woordvoerder.

Wat er verder gaat gebeuren met het terrein kan zij nog niet zeggen. “We kijken in Veldhoven naar uitbreidingsmogelijkheden in westelijke richting, tot aan de Heerseweg.”

Nog niet weg
De padelclub, de evenementenlocatie en de tramponlinehal mogen voorlopig nog blijven zitten. “In goed overleg met alle betrokken partijen zullen de padelvereniging en Strand 365 open blijven tot eind 2026 en de Trampolinehal blijft tot 2030 in gebruik voor het publiek.”

ASML wil de huurders en de eigenaar van de hallen nog een helpende hand bieden. Zo wil het bedrijf bijvoorbeeld wel meehelpen met verhuizen en meedenken over nieuwe locaties.

Speeltuin verdwijnt per direct
Speellandschap De Heiberg heeft in ieder geval besloten er helemaal mee te stoppen. "Na zes hele mooie seizoenen heeft Speellandschap de Heiberg haar deuren gesloten. Wij hebben de beslissing genomen om de speeltuin niet op een andere locatie te vestigen maar ons de komen jaren te focussen op Strand365, onze evenementen- en vergaderlocatie", staat te lezen op hun website.

Eigenaar van de speeltuin en de rest van het hele terrein is Rutger Smak Gregoor. Hij verhuurde twee hallen aan The Padellers en Street Jump Veldhoven. Daarnaast is hij nog altijd de directeur van Strand 365.

Trampolines gaan uiteindelijk verhuizen
Of hij wel of niet blij is met de deal, wil hij niet zeggen. "Het had van mij nog wel een aantal jaar langer mogen duren", aldus Gregoor. Of hij daarna op een andere locatie verder gaat, weet hij nog niet.

Bij het trampolinepark kunnen ze leven met de deal. "Die komt niet als een verrassing", vertelt filiaalmanager John Knapen. "Maar we zijn blij dat we nog tot 2030 kunnen blijven zitten. Daarna gaan we kijken naar een nieuwe locatie in Veldhoven. ASML heeft toegezegd met ons mee te zoeken."

Onbekend om hoeveel geld het precies gaat
Hoeveel ASML betaald heeft voor het hele gebied, wil zowel het bedrijf als de verkoper niet zeggen. Waarschijnlijk gaat het om miljoenen euro’s. Vijftien jaar geleden kocht de verkoper het terrein nog voor 2,75 miljoen euro.

Eerder kocht ASML al voor tientallen miljoenen verschillende bedrijven aan de Heiberg op. Ook kocht het bedrijf een halve straat aan de Heerseweg. Ook daar waren miljoenen mee gemoeid.

DIT WIL JE OOK LEZEN:

Kees en Geert wonen achter de hallen en verkochten hun huis ook al aan ASML

In deze straat kocht ASML ook voor miljoenen aan panden

De tennisbanen liggen er al tijden verlaten bij (foto: Rogier van Son)
De tennisbanen liggen er al tijden verlaten bij (foto: Rogier van Son)
Street Jump mag nog tot 2030 in de hal blijven.
Street Jump mag nog tot 2030 in de hal blijven.
Het pand waar The Padellers zit (foto: Rogier van Son).
Het pand waar The Padellers zit (foto: Rogier van Son).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!