Liveblog

112-nieuws: opnieuw zoektocht naar vermiste Yoran • rare geur in Geffen

12 januari om 14:34 • Aangepast 26 januari om 17:23
nl
In dit liveblog hielden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

21.20

Keukenbrand in Dongen

In de keuken van een huis aan de Geer in Dongen is vrijdagavond brand uitgebroken. De brandweer was snel aanwezig en wist het vuur snel te blussen. Er raakte niemand gewond. De straat was tijdelijk afgesloten voor het verkeer.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
21.12

Oorzaak rare geur bekend

De oorzaak van de rare geur uit het riool in Geffen vrijdagavond is inmiddels bekend: het riool is verstopt. Dat meldt de brandweer aan Omroep Brabant. Waar precies is nog onduidelijk, maar het probleem zal 'spoedig' worden opgelost.

18.55

Stroomstoring in Helmond

Eerder vanmiddag was een stroomstoring in Sint-Michielsgestel, maar inmiddels is het ook raak in Helmond. In het centrum hebben 'minder dan duizend adressen' op dit moment geen elektriciteit, meldt netbeheerder Enexis. Vermoedelijk zijn de problemen vanavond om elf uur geheel verholpen. Mogelijk komt de storing door een brand in een elektriciteitshuisje.

Update (21.30): de stroomstoring is voorbij.

De brand in het huisje (foto: SQ Vision).
De brand in het huisje (foto: SQ Vision).
Wachten op privacy instellingen...
18.44

Zoektocht bij Papendrecht naar vermiste Sleeuwijker Yoran (16)

Hulpdiensten zoeken vrijdag in de Boven en Beneden Merwede naar de vermiste jongen Yoran Krol uit Sleeuwijk. Dat meldt RTV Rijnmond. De tiener verdween op 24 december na een avondje stappen in een jongerencentrum in Almkerk en is sindsdien spoorloos.

Zijn fiets is teruggevonden bij de Merwedebrug, zo'n tien kilometer verderop. Vrijdagmiddag kwam vanuit een bedrijf in Avelingen rond twee uur een melding binnen. Een medewerker zou iets in het water hebben zien drijven. Vanwege de vermissing van Yoran neemt de politie elke melding in de omgeving serieus.

18.27

Rare geur in Geffen

In Geffen is de brandweer laat op de middag uitgerukt omdat meerdere bewoners er een rare geur ruiken. Die geur hangt vooral binnen in huizen en buiten rondom putdeksels. Volgens de brandweer gaat het om een ‘terpentine-achtige stank’.

Er worden op dit moment metingen gedaan in het dorp, maar een oorzaak is nog niet gevonden. Het is overigens niet voor het eerst dat bewoners melden dat er een vreemde geur hangt in het dorp. Ook afgelopen weekend rukte de brandweer ervoor uit. Toen werd er geen oorzaak gevonden.

De brandweer doet metingen (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
De brandweer doet metingen (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
17.28

Fietser gewond na aanrijding

Een fietser is vanmiddag langs de Bavelseweg tussen Bavel en Gilze aangereden door een auto. De wagen, een pick-up, kwam uit de Raakeindse Kerkweg en zag de fietser over het hoofd. De fietser reed op het fietspad. Hij raakte gewond aan zijn been en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
16.11

Stroomstoring in Sint-Michielsgestel

In Sint-Michielsgestel zitten 1022 huishoudens zonder stroom door een storing. Dat meldt netleverancier Enexis. Het is onduidelijk wanneer het probleem is opgelost.

Wachten op privacy instellingen...
15.53

Auto op de kop na botsing

Op de Buldersweg in Heeze is een vrouw zojuist lichtgewond geraakt nadat ze met haar auto tegen een lantaarnpaal reed. De auto belandde op de kop. De weg is afgesloten en de vrouw werd in een toegesnelde ambulance nagekeken door het ambulancepersoneel.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
15.50

Celstraf geeist na vechtpartij op kermis

Tegen een 20-jarige man uit de Gelderse gemeente Beuningen is vrijdag vier maanden cel, waarvan twee maanden voorwaardelijk, geëist vanwege een vechtpartij na afloop van de kermis in Hapert eind juni 2022. Hierbij raakten twee mannen uit Luyksgestel gewond.

Twee mannen zouden voorafgaand aan de vechtpartij zijn bespuugd

14.38

Moeder 'Bolle Jos' liep volgens politie gevaar

De politie zou de moeder van de voortvluchtige Bredanaar Jos Leijdekkers, 'Bolle Jos', hebben gewaarschuwd dat haar leven gevaar liep. Dat zei haar advocaat vandaag in de rechtbank in Rotterdam. Zij zou zich die dreiging echter niet kunnen voorstellen. "Ze heeft het niet serieus genomen en we willen van het Openbaar Ministerie weten of hier sprake is geweest van een methode om reacties uit te lokken."

Lees hier de achtergrond van dit verhaal.

Wachten op privacy instellingen...
14.25

'Dikke fail' voor vluchtende scooterrijder

Een jonge scooterrijder is vanmiddag bekeurd in Breda nadat hij probeerde ervandoor te gaan toen hij agenten zag. Hij gleed echter uit. Daarop konden de agenten hem aanspreken. De jongen blijkt keurig een rijbewijs te hebben en er was ook niets mis met de scooter. Op de vraag waarom hij dan probeerde ervandoor te gaan voor de agenten vertelde de scooterrijder dat hij op TikTok politieachtervolgingen had gezien en dat hij dit ook weleens wilde meemaken. "Dikke fail!", reageert een van de betrokken wijkagenten op Instagram. "Levensgevaarlijk en zoiets kost je geld. Houd je gewoon aan de verkeersregels!" De jongen kreeg een boete van 110 euro.

13.57

Vijf verdachten opgepakt

De politie heeft gisteren vijf verdachten opgepakt, nadat ze twee gestolen auto's vond. Agenten waren op zoek naar twee gestolen auto's die rondreden in de omgeving van Roosendaal en Oudenbosch. Gisterenmiddag zagen de agenten een van die auto's geparkeerd staan aan de Voltastraat in Roosendaal. Een 31-jarige man is daarvoor aangehouden.

Niet veel later zagen agenten de tweede auto staan op een parkeerplaats aan de Oost-Vaardeke in Oudenbosch. De vier mensen die in de auto zaten zijn aangehouden. Het gaat om twee mannen en twee vrouwen. In deze auto lagen ook een alarmpistool en drugs.

13.27

Botsing op kruising in Oss

Op de kruising van de N329 met de Kanaalstraat in Oss botsten een bakwagen en auto op elkaar. De auto dreigde volgens de bestuurder vervolgens te kantelen. De brandweer werd opgeroepen om het wegdek schoon te maken. De N329 werd daarom richting het zuiden afgesloten. Bij de botsing raakte niemand gewond.

Het ging mis op de kruising van de N329 met de Kanaalstraat in Oss (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
Het ging mis op de kruising van de N329 met de Kanaalstraat in Oss (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
12.32

Wateroverlast in kerk Heeze

De Sint-Martinuskerk aan de Jan Deckersstraat in Heeze kampt met wateroverlast. De brandweer is met meerdere voertuigen aanwezig. Op meerdere plekken is de brandweer aan het pompen.

Wateroverlast in de kerk aan de Jan Deckersstraat in Heeze (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
Wateroverlast in de kerk aan de Jan Deckersstraat in Heeze (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
De brandweer kwam naar de kerk in Heeze vanwege wateroverlast (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
De brandweer kwam naar de kerk in Heeze vanwege wateroverlast (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
11.43

Dode in wooncomplex Eindhoven stierf natuurlijke dood

De dode die vanochtend vroeg werd gevonden in het wooncomplex van NEOS aan de Boutenslaan in Eindhoven stierf een natuurlijke dood. Dat maakte de politie vanmiddag bekend. Het onderzoek is afgerond.

Lees hier de details.

11.20

Defecte trein op spoor

Tussen Dordrecht en Lage Zwaluwe reden vanaf kwart over elf vanochtend drie kwartier lang minder Sprinters vanwege een defecte trein. Sinds het middaguur zijn de problemen hier voorbij en rijden de treinen weer volgens schema.

11.43

Dode in wooncomplex Eindhoven werd gevonden door begeleiding

De dode die vanochtend vroeg werd gevonden in het wooncomplex van NEOS aan de Boutenslaan in Eindhoven werd in zijn eigen kamer aangetroffen door de begeleiding. Dat maakte een politiewoordvoerster bekend. NEOS maakt zich hard voor mensen die dak- of thuisloos zijn en voor slachtoffers van huiselijk geweld. Het complex aan de Boutenslaan biedt 'de mogelijkheid zelfstandig te wonen binnen een beschermde woonomgeving'. "Zo kan iemand veilig en stapsgewijs zelfstandig leren functioneren en weer grip krijgen op het leven."

Lees hier de details.

De politie doet onderzoek in het complex aan de Boutenslaan in Eindhoven (foto: SQ Vision).
De politie doet onderzoek in het complex aan de Boutenslaan in Eindhoven (foto: SQ Vision).
Op straat staan politieauto's en busjes van de forensische opsporing. Ook een schouwarts is aanwezig (foto: SQ Vision).
Op straat staan politieauto's en busjes van de forensische opsporing. Ook een schouwarts is aanwezig (foto: SQ Vision).
10.34

Auto vat vlam tijdens rijden in Someren

Een auto vatte vanochtend tijdens het rijden vlam in Someren. Het vuur brak uit in de kofferbak van de auto. De mensen die in de auto zaten, zijn opgevangen. "De brandweer knipte enkele kabels los toen de accu plotseling ontplofte, met een luide knal", laat een 112-correspondent weten. "Omdat niet duidelijk is of daar fouten mee gemaakt zijn kwam het team brandonderzoek naar Someren om onderzoek te doen." Er is niemand gewond geraakt.

De brandweer onderzoekt de auto die tijdens het rijden vlam vatte in Someren (foto: Johan Bloemers/SQ Vision).
De brandweer onderzoekt de auto die tijdens het rijden vlam vatte in Someren (foto: Johan Bloemers/SQ Vision).
10.27

Vaten gedumpt in buitengebied Etten-Leur

Aan de Bollenstraat in het buitengebied van Etten-Leur zijn vanochtend vroeg gedumpte vaten ontdekt. In de vaten, die in de berm lagen, zit een onbekende vloeistof. Volgens de brandweer is er geen gevaar voor de omgeving. Boa's van de gemeente kwamen naar de Bollenstraat en zorgden er voor dat de vaten werden afgevoerd. Wie de vaten heeft gedumpt en wat voor vloeistof erin zit, moet onderzoek uitwijzen.

Wat er in de gedumpte vaten zit, wordt onderzocht (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
Wat er in de gedumpte vaten zit, wordt onderzocht (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
10.16

Dode in wooncomplex in Eindhoven

In een wooncomplex aan de Boutenslaan in Eindhoven is een dode gevonden. Dat maakt de politie bekend. De politie doet onderzoek. Details ontbreken vooralsnog.

Lees hier de details.

Over wat er precies is gebeurd in het complex aan de Boutenslaan in Eindhoven  laat de politie weten alle scenario's open te houden. (foto: SQ Vision).
Over wat er precies is gebeurd in het complex aan de Boutenslaan in Eindhoven laat de politie weten alle scenario's open te houden. (foto: SQ Vision).
10.01

Code geel opgeheven

De waarschuwing die het KNMI gaf vanwege ijzel op de Brabantse wegen is sinds tien uur vanochtend ingetrokken. Lange tijd gold code oranje, vanwege mogelijke gladheid op de weg. Sinds negen uur was dit al afgezwakt naar code geel.

09.18

Bromfietser vlucht en rijdt agent aan

Een bromfietser is donderdagmiddag aangehouden op de Pakketweg in Waalwijk. Hij viel op doordat hij een politieauto afsneed. De agenten besloten de bestuurder te controleren, maar hij ging ervandoor. Tijdens zijn vluchtpoging reed de man recht op een agent af en raakte hem. Uiteindelijk kon de 30-jarige bestuurder uit Wijk en Aalburg worden aangehouden. De man heeft geen rijbewijs en hij bleek onder invloed.

Lees hier de details.

09.02

Code oranje opgeheven

Het KNMI heeft code oranje, dat werd ingesteld vanwege ijzel op de weg, sinds negen uur vanochtend opgeheven. Wel geldt nog tot elf uur 's ochtends code geel, vanwege de gladheid.

05.41

Code oranje tot tien uur

Ga je deze ochtend de weg op, houd er dan rekening mee dat het nog altijd glad kan zijn door ijzel. In heel de provincie geldt nog altijd code oranje.

Wachten op privacy instellingen...
21.46

Auto belandt op z'n kant

Een auto is gisteravond op de Abdijweg in Valkenswaard geslipt en op z'n kant beland. De auto slipte door gladheid op de weg. De bestuurder klom zelf uit de auto.

Foto: Jozef Bijnen/SQ Vision.
Foto: Jozef Bijnen/SQ Vision.
20.17

Auto rijdt van viaduct en valt meters naar beneden

Een auto is gisteravond van een viaduct in Heesbeen gereden en meters naar beneden gevallen. De auto kwam ondersteboven terecht. Het ongeluk gebeurde op de N267 richting Wijk en Aalburg en Gelderland, net voor de Heusdensebrug. Gladheid was niet de oorzaak van het ongeluk, zegt een woordvoerder van de politie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.