Liveblog

112-nieuws: woningbrand Sprang-Capelle • rijbewijs ingevorderd

21 januari om 14:24 • Aangepast 31 januari om 02:04
nl
In dit liveblog houden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

DIT LIVEBLOG IS GESLOTEN. TOT MORGEN!

22.50

Woningbrand in Sprang-Capelle

De brandweer kreeg kort voor half negen vanavond een melding van een schoorsteenbrand in een woning aan de Hoofdstraat in Sprang-Capelle. Bij aankomst bleek het vuur zich uitgebreid te hebben naar de zolderverdieping. Twee tankautospuiten en een hoogwerker ware nodig om de brand te blussen. Een vrouw ademde rook in en is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Foto: Iwan van Dun / SQ Vision
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision
22.30

Rijbewijs ingevorderd

De verkeerspolitie Zeeland-West-Brabant heeft op de Markendaalseweg in Breda het rijbewijs van een 22-jarige vrouw ingevorderd. De agenten zagen de vrouw op een deelscooter stappen en slingerend wegrijden. Omdat uit de blaastest bleek dat de vrouw veel te veel had gedronken, werd ze naar het bureau gebracht. Daar is ook haar rijbewijs ingevorderd.

Foto: Verkeerspolitie ZWB
Foto: Verkeerspolitie ZWB

17.35 Uitslaande woningbrand
In Haps is vanmiddag brand uitgebroken in een woning aan de Klaasstokseweg. Verschillende brandweerkorpsen uit de regio kwamen om de brand op de bovenverdieping van de woning te bestrijden. Een paard dat ten tijde van het uitbreken van de brand in de wei stond, is door de brandweer en een buurman in veiligheid gebracht.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision

17.20 Flinke schoorsteenbrand in Breda
De brandweer is vanwege een schoorsteenbrand uitgerukt naar de Weerijssingel in Breda. Brandweerlieden hebben de schoorsteen langdurig geveegd en de kachel geleegd. Daardoor werd de rook steeds minder.

Volgens omstanders hadden de bewoners van het huis niets in de gaten en heeft een buurtbewoner alarm geslagen.

Foto: Tom van der Put / SQ Vision
Foto: Tom van der Put / SQ Vision
Foto: Tom van der Put / SQ Vision
Foto: Tom van der Put / SQ Vision
16.30

Auto botst tegen vangrail op A2

Een automobilist is vanmiddag op de A2 bij Boxtel met zijn auto tegen de vangrail gereden. De man botste rechts van de rijbaan tegen de vangrail en kwam vervolgens tegen de linker vangrail tot stilstand. Zowel de auto als de vangrail raakten zwaar beschadigd. De bestuurder is door de ambulancedienst nagekeken maar raakte niet gewond.

Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
15.40

Brand in garagebox

In een garagebox aan de Hindestraat in Helmond heeft deze middag korte tijd een brand gewoed. De brandweer was snel ter plaatse en heeft de kartonnen en houten platen die vlam hadden gevat uit de garagebox gehaald. De schade is daardoor beperkt gebleven. Over de oorzaak van de brand is niets bekend.

Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
15.00

Kind gewond bij ongeluk in bouwmarkt

Een klein kind is gewond geraakt bij een ongeluk in een bouwmarkt in Best. Volgens een woordvoerder van de politie is een stelling omgevallen en op het kind terechtgekomen. De peuter of kleuter zou niet levensbedreigend gewond zijn geraakt. Meer over de ernst van de verwondingen maakt de politie niet bekend.

Ook zegt de politie niet of het gaat om een jongetje of meisje en hoe oud het kind precies is. Het ongeluk gebeurde aan het eind van de ochtend rond in de Karwei aan de NCB-weg in Best. Een deel van de winkel werd na het ongeluk afgezet door de politie voor onderzoek.

De Karwei wilde niet ingaan op verdere vragen.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
14.20

Twee auto's botsen

Twee auto's zijn vanmiddag in Rijen met elkaar gebotst. Het ongeluk gebeurde rond kwart voor twee op de kruising van de Mosstraat met de Hannie Schaftlaan. Voor zover bekend raakte er niemand gewond. Wel liepen de twee auto's behoorlijk wat schade op. Het is niet voor het eerst dat het misgaat op deze kruising.

Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.
12.37

Auto's botsen op A2

Verkeer moest van halfeen tot halftwee vanmiddag rekening houden met een fikse file op de A2 van Den Bosch richting Eindhoven, bij Best-West. Bij die afrit botsten rond halfeen 's middags twee auto's op elkaar. Een auto lag daar op zijn kant. Lange tijd was alleen de linkerrijstrook bij Best-West nog open. De file was rond een uur 's middags vier kilometer lang en begon bij Boxtel. De vertraging bedroeg op het hoogtepunt een halfuur.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
12.15

Overlast door ijzel meegevallen

De overlast op de weg door ijzel, waarvoor ook in onze provincie werd gewaarschuwd, lijkt vanochtend te zijn meegevallen. Bij Rijkswaterstaat zijn er geen meldingen van incidenten binnengekomen. Het KNMI heeft code geel voor mogelijke gladheid overal beëindigd.

Weeronline meldt dat 's ochtends vroeg in het westen wat lichte regen viel en dat later in de ochtend lokaal ijzel werd gemeld in de noordelijke provincies. Een woordvoerder van Rijkswaterstaat zegt dat er niet heel veel extra is gestrooid, omdat er waarschijnlijk al voldoende zout op de weg lag. Volgens hem trokken de buiten ook redelijk snel over.

Dat er bij Rijkswaterstaat geen incidenten bekend zijn, betekent niet dat er helemaal niks is voorgevallen, verduidelijkt de zegsman. Niet alle meldingen komen namelijk bij Rijkswaterstaat binnen.

12.03

Jeugdoverlast bij station

Na een melding van jeugdoverlast bij station Helmond Brandevoort heeft de politie de gegevens van deze jongeren genoteerd en hen vervolgens daar weggestuurd. Wat de overlast precies inhield, is niet bekendgemaakt.

11.23

Oss geteisterd door auto-inbraken

Oss wordt geteisterd door auto-inbraken. In de afgelopen twee maanden was het al 33 keer raak in de stad, meldt de politie vandaag op social media.

Lees hier de details.

10.54

Hond in water Teteringen overleden

De hond die gisterochtend in het water langs het Oeverzwaluwpad in Teteringen belandde, is overleden. Hoe dit kon gebeuren, is onduidelijk maar op een deel van dit water lag ijs. Een oppervlaktereddingsteam uit Made - een team dat gespecialiseerd is in reddingen op het water - slaagde erin het dier op het droge te krijgen, maar het dier heeft het niet overleefd. Dat werd vanochtend bekend. De hond lag volgens getuigen meerdere minuten onder water.

Lees hier heel het verhaal.

10.08

Hardrijders bekeurd

Tijdens een politiecontrole zijn vrijdag zes bestuurders bekeurd vanwege te hard rijden. Dat maakte de verkeerspolitie Oost-Brabant vanochtend bekend. Er werd bekeurd vanaf een overschrijding van 15 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid was 94 kilometer per uur, waar 60 kilometer per uur is toegestaan. Bij de bestuurders die getest werden op alcohol werden geen overtredingen geconstateerd. Op de snelweg viel een bestuurder op die zeer langzaam tussen twee vrachtwagens in reed. Hij had teveel alcohol gedronken, bijna twee keer het maximum.

09.27

Tilburger vast vanwege heling

Een 32-jarige Tilburger is gisteren aangehouden vanwege heling. Iemand herkende zijn gestolen fiets in een advertentie op Marktplaats. Hij belde de politie. Samen zetten ze een val op. Bij de 'verkoop' werd de verdachte vervolgens opgepakt.

09.05

Politieonderzoek naar meisjes gaat verder

Het politieonderzoek naar waar de vermiste Renée en Louise - die zich gisteravond meldden bij het politiebureau in het Zeeuwse Vlissingen - afgelopen week zijn geweest, gaat ondanks het feit dat de twee zijn teruggevonden gewoon verder. Dat maakte de politie vanochtend bekend. "Wij doen hier geen verdere mededelingen over."

Lees hier de reactie van de vader van de vermiste Renée.

08.49

Man bedreigt agenten met mes

Een man is afgelopen nacht aangehouden nadat hij vanaf een terras in de Wilhelminalaan in Raamsdonksveer een bierglas gooide door de ruit van een auto. Mensen die dit zagen gebeuren, achtervolgden de verdachte tot aan zijn huis aan de Gangboord. Toen agenten daar aankwamen, kwam de man met een mes op hen af. Nadat de agenten dreigden met een stroomstootwapen legde die het mes weg. Daarna werd hij aangehouden.

Lees hier de details.

08.00

Waarschuwing voor gladheid door ijzel

Moet je vanochtend de weg op? Pas dan op voor gladde wegen door ijzel. Na de vorst komt er namelijk een gebied van regen of motregen aan, waardoor het wegdek glibberig kan worden. Het KNMI waarschuwt daarom van acht tot elf uur vanochtend met code geel voor gladheid.

06.47

Auto van de weg in Eindhoven

Een auto is afgelopen nacht van de weg geraakt in de John F. Kennedylaan in Eindhoven. De auto belandde in de middenberm en kwam in een haagje tot stilstand. De auto reed op het moment dat het misging vanuit de richting van de A50 Eindhoven binnen. Hoe de auto van de weg kon raken, wordt onderzocht. De bestuurder is enige tijd in een ambulance behandeld en vervolgens naar een ziekenhuis gebracht. Vanwege het ongeluk werd een rijstrook enige tijd afgesloten voor het verkeer.

De bestuurder is enige tijd in een ambulance behandeld en vervolgens naar een ziekenhuis gebracht (foto: SQ Vision).
De bestuurder is enige tijd in een ambulance behandeld en vervolgens naar een ziekenhuis gebracht (foto: SQ Vision).
06.25

Automobilist rijdt van kademuur in Eindhoven

Een Duitser is afgelopen nacht van een kademuur gereden aan het Stratumseind in Eindhoven en kwam bijna in de ijskoude Dommel terecht. Mensen die dit zagen gebeuren, belden 112. Daarop werden meerdere brandweerwagens daar naartoe gestuurd omdat de angst bestond dat de auto nog zou doorglijden. Uiteindelijk kwam de auto tot stilstand op de kademuur en belandde die niet in het water. De bestuurder kon zelf uit de auto stappen. De Duitse man bleek dronken.

Lees hier de details.

Agenten hebben de Duitse automobilist aangehouden (foto: SQ Vision).
Agenten hebben de Duitse automobilist aangehouden (foto: SQ Vision).
06.06

Zwaar ongeluk in Eindhoven

Een automobilist is afgelopen nacht zwaargewond geraakt nadat die met zijn auto crashte in de Winston Churchilllaan in Eindhoven. De situatie was zo ernstig dat een traumaheli naar de Winston Churchilllaan kwam. Het slachtoffer is onder begeleiding van de trauma-arts naar een ziekenhuis in Tilburg gebracht.

Lees hier de details.

Volgens getuigen zou de bestuurder van de Volkswagen vlak voor de crash hard door de laan hebben gereden (foto: SQ Vision).
Volgens getuigen zou de bestuurder van de Volkswagen vlak voor de crash hard door de laan hebben gereden (foto: SQ Vision).
05.12

Auto strandt met lege accu

Een auto strandde afgelopen nacht op de A58, bij de afrit naar benzinepomp Raakeind bij Rijen. De auto had een lege accu. Een bergingsbedrijf werd opgeroepen om de auto mee te nemen naar een veilige locatie.

Wachten op privacy instellingen...
04.14

Bus botst op paaltjes in Den Bosch

Een elektrische Arriva-stadsbus is zaterdagnacht op de Visstraat in Den Bosch op twee pollers - paaltjes die automatisch omhoog en omlaag gaan - gebotst. Naar verluidt zou de buschauffeur achter een auto aan zijn gereden, over de paaltjes heen toen die paaltjes ineens weer omhoog gingen. De stadsbus raakte zwaar beschadigd, evenals de pollers. Er zouden geen passagiers in de bus hebben gezeten. De chauffeur bleef bij het ongeluk ongedeerd. Een bergingsbedrijf heeft de bus meegenomen. Het gebeuren trok behoorlijk wat bekijks.

Een bergingsbedrijf heeft de zwaar beschadigde bus meegenomen (foto: Bart Meesters).
Een bergingsbedrijf heeft de zwaar beschadigde bus meegenomen (foto: Bart Meesters).
04.02

Auto verliest motorblok bij crash in Helvoirt

Een auto is afgelopen nacht van de weg geraakt en op een boom gebotst naast de Nieuwkuijkseweg in Helvoirt. Dit gebeurde rond twee uur 's nachts. De auto, die vanuit de richting Helvoirt kwam en richting Cromvoirt reed, kwam na de botsing weer op het wegdek tot stilstand. Na de crash was het wegdek bezaaid met auto-onderdelen. De accu en het motorblok schoten na de botsing met de boom uit de auto en kwamen op de weg en half in de sloot terecht. De automobilist raakte gewond en is in een ambulance naar het ziekenhuis in Den Bosch gebracht. Nadat bleek dat hij onder invloed van alcohol was, werd de man door de politie aangehouden. Er was geen ander verkeer bij de crash betrokken.

De accu en het motorblok schoten na de botsing met de boom uit de auto en kwamen op de weg en half in de sloot terecht (foto: Bart Meesters).
De accu en het motorblok schoten na de botsing met de boom uit de auto en kwamen op de weg en half in de sloot terecht (foto: Bart Meesters).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!