Liveblog

112-nieuws: gewonde bij woningbrand • man in scootmobiel te water

31 januari om 14:35 • Aangepast 9 februari om 02:07
nl
In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

22.01

Gewonde bij woningbrand in Goirle

Bij een brand in een appartementencomplex aan de Melkweg in Goirle is vanavond een bewoner gewond geraakt. De brand brak rond tien voor negen uit. De man is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Zijn hond werd door de politie uit de woning gered. Enkele bewoners van het wooncomplex werden uit voorzorg geëvacueerd. Nadat de brand was geblust, mochten zij rond tien uur weer naar huis.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
De hond van het slachtoffer wordt in een politiebusje gezet (foto: SQ Vision).
De hond van het slachtoffer wordt in een politiebusje gezet (foto: SQ Vision).
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
20.48

Motorrijder gewond in Roosendaal

Bij een eenzijdig ongeval in Roosendaal is vanavond een motorrijder gewond geraakt. Het ongeluk gebeurde op de Nelson Mandelaweg. Door nog onbekende oorzaak raakte de motorrijder van de weg en kwam in een sloot terecht. Hij is voor verdere behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De motor is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Foto: Christian Traets / SQ Vision
Foto: Christian Traets / SQ Vision
Foto: Christian Traets / SQ Vision
Foto: Christian Traets / SQ Vision
20.35

Stroomstoring Veghel verholpen

De stroomstoring die een deel van Veghel kort voor zeven uur vanavond trof, is weer verholpen. Dat meldt Enexis. Monteurs van de netbeheerder slaagden er rond tien over half negen in om de elektriciteitsvoorziening te herstellen. De oorzaak was een spontane storing aan een kabel.

20.26

Man belandt met scootmobiel in het water

Een man is vanavond rond half acht met zijn scootmobiel in het water beland in Den Bosch. Dat gebeurde op een fietspad achter het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Voorbijgangers aarzelden niet en haalden hem aan het Gementpad op het droge. Ambulancepersoneel verleende eerste hulp en bracht het slachtoffer daarna naar het ziekenhuis. De toegesnelde politie hoefde verder niet in actie te komen. Wel hadden de agenten de redders in nood graag een bloemetje gegeven voor hun ferme optreden. Maar de doortastende voorbijgangers waren al weg.

Foto: Bart Meesters / SQ Vision
Foto: Bart Meesters / SQ Vision
Foto: Bart Meesters / SQ Vision
Foto: Bart Meesters / SQ Vision
19.55

Automobilist rijdt boom uit de grond

Een automobilist heeft vanavond rond half zeven een boom uit de grond gereden in de Looveltlaan in Oss. De chauffeur miste daarbij op een haar na een abri. Volgens een woordvoerder van de politie ging het om een eenzijdig ongeval. De chauffeur verloor door onbekende oorzaak de macht over het stuur. Volgens de politie was er geen alcohol of drugs in het spel. De bestuurder is door ambulancepersoneel onderzocht. Het is niet bekend of het slachtoffer naar het ziekenhuis moest.

Hier lees je meer over het ongeval in Oss.

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
19.36

Stroomstoring Veghel

Enexis meldt een stroomstoring in Veghel. Die is kort voor zeven uur vanavond ontstaan waardoor 1256 klanten zonder stroom en gas zitten. Monteurs van Enexis zijn bezig om de storing te verhelpen.

17.35

Het licht kan weer aan in Cuijk

Na bijna twee uur stroomuitval, kon rond half zeven het licht weer aan in Cuijk en Vianen. Daar zaten huishoudens en bedrijven na een kabelstoring in het donker. Volgens elektriciteitsleverancier Enexis werd ook de elektriciteitsvoorziening in de openbare ruimte getroffen. Zo waren onder meer verkeerslichten buiten bedrijf door de storing die op adressen in 63 postcodes optrad.

Verkeerslichten deden het niet door de stroomstoring (foto: SQ Vision / SK-Media).
Verkeerslichten deden het niet door de stroomstoring (foto: SQ Vision / SK-Media).
16.42

Stroomstoring in Cuijk

Kort na half vijf vanmiddag is een deel van Cuijk en omgeving getroffen door een stroomstoring. Het gaat om minder dan 1000 aansluitingen, voornamelijk in Vianen en het omliggende buitengebied in het zuidwesten van de gemeente. Oorzaak zou een kabelbreuk zijn. Enexis verwacht dat tegen kwart voor zeven in de avond de storing is verholpen.

Illustratie: Enexis
Illustratie: Enexis
14.35

Kleine vrachtwagen vliegt in brand

Een kleine vrachtwagen is vanmiddag aan het Nieuwveld in Helmond in brand gevlogen. Er zat op dat moment niemand in de auto. De inzittenden waren volgens onze 112-correspondent even een boodschap doen. Toen ze terugkwamen bij de wagen, zagen ze rook uit de cabine komen. De cabine brandde uit. Mogelijk is kortsluiting de oorzaak van de brand.

Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision.
14.10

Gewonde bij brand op woonboot

Bij een brand op een kleine woonboot aan de Oude Engelenseweg in Den Bosch is aan het begin van de middag iemand gewond geraakt. Het zou gaan om de bewoner. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Metershoge vlammen sloegen uit de boot. De brandweer die iets na het middaguur werd gealarmeerd, kon niet voorkomen dat het vaartuig uitbrandde. Volgens omstanders was de bewoner bezig met het bijvullen van petroleum toen het misging. Toen de brandweer bij de boot kwam, stond het slachtoffer al op de kant.

Foto: Iwan van Dun / SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision.
13.50

Kilo's harddrugs gevonden

Bij doorzoekingen op vijf plekken in Eindhoven en Geldrop heeft de politie gisteren meerdere kilo's harddrugs gevonden. Wat er precies is gevonden, zegt de politie niet. Ook werd op een van de plekken een vuurwapen gevonden. De drugs en het vuurwapen zijn in beslag genomen. Bij de actie werden drie mannen aangehouden. Zij worden verdacht van de handel in harddrugs. Het gaat om mannen van 33 en 26 uit Eindhoven en een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

13.05

Voorbijgangers halen iemand uit de sloot

Op de Effentweg in Oosterhout is vanmiddag iemand in een sloot beland. Voorbijgangers hebben het slachtoffer uit het water getrokken. De hulpdiensten waren snel bij de plek van het ongeluk en zijn direct gestart met de reanimatie. Deze hulp mocht niet meer baten. De politie heeft de plek afgeschermd met zeil en doeken.

12.55

Gewonde bij botsing

Op de Schepersdijk in Venhorst zijn vanmiddag een vrachtwagen en een auto met elkaar in botsing gekomen. Dat gebeurde in een flauwe bocht op de Schepersdijk. De bestuurder van de auto wordt in de ambulance nagekeken door ambulancepersoneel. Of de man mee moet naar het ziekenhuis is onduidelijk. De weg is afgesloten.

12.45

Onderzoek naar dassen en bevers onder het spoor

ProRail doet onderzoek naar schade veroorzaakt door dassen en bevers onder het spoor tussen Den Bosch en Nijmegen. Hier zijn volgens de spoorbeheerder veel graafsporen geconstateerd. Hoe groot de schade is, is nog niet duidelijk. Dat moet verder onderzoek uitwijzen. Uit het onderzoek moet blijken of maatregelen nodig zijn. Waar nodig rijden treinen in verband met de veiligheid nu al langzamer dan normaal.

Eind vorig jaar zorgde een dassenburcht tussen Boxtel en Liempde voor problemen voor het treinverkeer tussen Tilburg en Eindhoven

12.17

Man (62) uit Bergen op Zoom omgekomen bij aanrijding met shovel

Een 62-jarige man uit Bergen op Zoom is gisteren om het leven gekomen bij een aanrijding met een kleine graafmachine in Rotterdam. Het bedrijfsongeluk gebeurde op industriegebied de Maasvlakte. Het slachtoffer overleed op de plek van het ongeluk, zo meldt de politie vanochtend.

Het ongeluk gebeurde gisteren om kwart voor twee. Wat er precies is gebeurd, is nog niet bekend. Om dat uit te zoeken, is de bestuurder van de shovel aangehouden. Het gaat om een 56-jarige man uit Veenendaal, in de provincie Utrecht, die na verhoor weer naar huis mocht.

11.56

Kindje (1) overleden bij opvang, gastouder opgepakt

Een 45-jarige vrouw is gisteren aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij de dood van een 1-jarig kind in juni 2022. De vrouw was de gastouder van het kindje.

Het kind werd onwel toen het bij een gastouderopvang in de gemeente Alphen-Chaam verbleef. De 1-jarige werd naar een ziekenhuis gebracht en overleed twee dagen later. Het kindje bleek na onderzoek door 'toegebracht letsel' om het leven te zijn gekomen, zo meldt de politie vanochtend.

10.25

Man met doorgeladen pistool aangehouden

Een man van 28 is maandagavond in het centrum van Tilburg aangehouden voor verboden wapenbezit. De verdachte had een doorgeladen pistool bij zich. Het wapen zat achter zijn broeksband geklemd. De man zit vast en wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris, zo laat de politie vanochtend weten.

10.10

Stroomstoring in Rijsbergen is opgelost

De stroomstoring in Rijsbergen is iets eerder dan verwacht verholpen. Even voor tien uur waren de problemen voorbij, zo laat netbeheerder Enexis weten. Bij graafwerkzaamhden werd eerder vanochtend een kabel geraakt waardoor veel mensen in Rijsbergen sinds iets voor half negen zonder stroom zaten.

09.50

Aanhoudingen nadat koper telefoon dreigt met mes

Tijdens de verkoop van een tweedehands telefoon in Udenhout dreigde gisteravond rond acht uur een van de kopers met een mes. De politie werd gebeld en de mannen sloegen op de vlucht. Later werden vijf verdachten uit Tilburg in leeftijd variërend van 14 tot 20 jaar gearresteerd. Ze zitten vast voor verder onderzoek, zo laat de politie vanochtend weten.

09.10

'Spoken' slaan toe

Inbrekers die zich verstopt hadden onder een laken hebben vannacht toegeslagen bij een eethuis aan de Kerkstraat in Boekel. De gokkast die in het eethuis staat, werd opengebroken. De twee verdachten gingen er met een onbekende buit vandoor. De inbrekers sloegen tussen twee en drie uur vannacht toe.

De politie vraagt mensen die rond die tijd iets opvallends hebben gezien in de buurt van eethuis Kreta Smaak dit te melden.

08.40

Stroomstoring in Rijsbergen

Sinds iets voor half negen zitten veel mensen in Rijsbergen zonder stroom. Het gaat om 38 postcodes, minder dan duizend adressen, zo geeft netbeheerder Enexis aan. Bij graafwerkzaamheden is een kabel beschadigd geraakt. Rond half elf verwacht de netbeheerder dat mensen weer stroom hebben.

De laatste weken komen stroomstoringen aan de lopende band voor. We vroegen Enexis naar de oorzaak.

De verrassende oorzaak waardoor er nu zoveel stroomstoringen zijn

08.15

Ongeluk op de A2

Een ongeluk op de A2 bij Boxtel zorgt voor problemen in de richting Eindhoven. Eén rijstrook is dicht waardoor het vastloopt over een afstand van zo'n acht kilometer. Ga je richting Eindhoven? Dan moet je iets voor half negen rekening houden met 45 minuten vertraging.

Foto: Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.
Foto: Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.
22.28

Kleine vrachtwagen in brand langs A58

Een kleine vrachtwagen stond gisteravond in brand langs de A58 van Breda richting Roosendaal bij Etten-Leur. De eerste melding van de brand kwam rond halfelf. Twee tankspuitwagens van de brandweer zijn ter plaatse om de brand te blussen.

22.17

Motorrijder gaat opnieuw de fout in

Een 30-jarige motorrijder is gisteravond aangehouden vanwege z'n rijgedrag. De man scheurde met 111 kilometer per uur over de Jeroen Boschlaan in Eindhoven, waar zeventig kilometer per uur is toegestaan. Ook haalde hij rechts in en reed hij heel dicht op z'n voorgangers. De man had nog maar drie maanden z'n rijbewijs. Hij was in december ook al aangesproken op z'n rijgedrag. Daarom moet hij verplicht een cursus volgen over gedrag in het verkeer.

18.30

Boerenprotesten zorgen voor verkeersoverlast in Brabant

Het verkeer op de A58 van Eindhoven naar Tilburg stond de hele avondspits zo ongeveer vast. Rond kwart over zes stond er bijna tien kilometer file. Volgens Rijkswaterstaat is het op de A58 extra druk door de boerenprotesten. "Om te voorkomen dat het verkeer op de A67 vastloopt, leiden we het verkeer om via de A58. Op die manier spreiden we de drukt", aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

17.21

Berg snoeiafval in brand


Een berg snoeiafval stond gistermiddag rond half vijf in brand op een braakliggend terrein aan de Scheidingsweg in Boxtel. Een voorbijganger zag de brand en belde de brandweer. De brand is inmiddels geblust.

Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
17.16

Man zwaargewond bij frontale aanrijding

Een automobilist is gistermiddag zwaargewond geraakt nadat hij frontaal in botsing kwam met een tegenligger. Het ongeluk gebeurde op de Langstraat / N270 in Deurne. Een traumahelikopter is geland. De weg is in beide richtingen afgesloten.

Een automobilist kwam met de auto uit de richting van Venray en kwam op de N270 op de verkeerde weghelft terecht. De bestuurder raakte de tegenligger frontaal.

De tegenligger raakte door de klap zwaargewond en is overgebracht naar het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen. Ook de andere chauffeur raakte gewond.

Foto: Walter van Bussel / SQ Vision
Foto: Walter van Bussel / SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!