Liveblog

112-nieuws: ongeluk met meerdere auto's • brand in appartementencomplex

4 februari om 21:20 • Aangepast 17 februari om 02:03
nl
In dit liveblog houden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Het liveblog is gesloten.

Liveblog

22.15

Bewoners woningen Veldhoven mogen weer terug naar huis

De geëvacueerde bewoners van zestien woningen in een appartementencomplex in Veldhoven, mogen weer naar huis. Dat meldde de brandweer. Ze moesten eerder op de avond hun woning aan De Wal verlaten vanwege de rook die was ontstaan door een brand in een van de huizen in het complex. De bewoners van het appartement waar de brand woedde, kunnen vannacht nog niet naar huis.

21.10

Brand in appartementencomplex Veldhoven, woningen tijdelijk ontruimd

In een appartementencomplex aan De Wal in Veldhoven heeft brand gewoed. Die brand ontstond in een woning op de eerste verdieping. Via het balkon is de brandweer naar binnen gegaan. In het pand was niemand aanwezig. Er kwam veel rook vrij en daarom heeft de brandweer uit voorzorg een aantal andere woningen ontruimd. Rond kwart voor negen was de brand geblust.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
21.00

Auto botst achterop vrachtwagen

Op de N65 bij Oisterwijk is vanavond een auto achterop een vrachtwagen gebost. De vrachtwagen remde bij de verkeerslichten, vermoedelijk heeft de auto dat niet of te laat gezien. De bestuurder van de auto raakte lichtgewond. Hij is op de plek van het ongeluk behandeld aan zijn verwondingen en hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De vrachtchauffeur raakte niet gewond.

Auto botst achterop vrachtwagen (Foto: Toby de Kort/SQ Vision)
Auto botst achterop vrachtwagen (Foto: Toby de Kort/SQ Vision)
Foto: Toby de Kort/SQ Vision
Foto: Toby de Kort/SQ Vision
20.00

Ongeluk met meerdere auto's, twee gewonden

Op de kruising van de Geldropseweg en de Sint Petrus Canisiuslaan in Eindhoven is vanavond een ongeluk gebeurd waarbij twee auto's en een bestelbusje waren betrokken. Het bestelbusje kwam op de kruising in botsing met een auto. Daarbij verloor de bus een ladder die op het dak was vastgebonden. Hierdoor moest een andere auto uitwijken en die botste tegen een boom.

Meerdere ambulances en brandweerwagens kwamen naar de plek van het ongeluk. Een van de bestuurders werd door de brandweer uit haar auto bevrijd. Zij is gewond met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De bestuurder van de bestelbus verweerde zich flink toen de hulpdiensten hem eerste hulp wilden verlenen. De man werd op de grond door agenten in bedwang gehouden. Hij is vervolgens met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar is aangehouden en de politie onderzoekt of hij onder invloed was.

Het ongeluk trok veel bekijks. De kruising werd daarom ruim afgezet door de politie. Getuigen melden dat ze de bestelbus met hoge snelheid hadden zien rijden. Dat zou ook gemeld zijn bij de politie.

19.45

UPDATE: Vertraging door gestrande trein is voorbij

De vertraging op het traject Breda-Tilburg door een gestrande trein is voorbij. Dat laat de NS weten. Het treinverkeer op het traject komt weer op gang.

18.55

Gestrande trein leidt tot vertraging

Op het treintraject tussen Breda en Tilburg is een trein gestrand. Daarom rijden er tussen beide steden minder treinen. De stremming duurt nog tot vanavond kwart voor negen.

Wachten op privacy instellingen...
15.30

Auto raakt van de weg, bestuurder gewond

Een auto is vanmiddag aan de Sumatralaan in Eindhoven van de weg geraakt. Dat gebeurde na een botsing met een andere auto. De bestuurder ramde met zijn auto vervolgens een lichtmast, prullenbak, glasvezelkast en kwam uiteindelijk tegen een boom tot stilstand. In de auto zaten een man, vrouw en een kind. De man is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw en het kind kwamen met de schrik vrij. In de omgeving van het ongeluk hebben mensen mogelijk geen internet.

Auto raakt van de weg in Eindhoven (Foto: SQ Vision)
Auto raakt van de weg in Eindhoven (Foto: SQ Vision)
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
15.00

Schoorsteenbrand in Valkenswaard

In de Bosstraat in Valkenswaard heeft vanmiddag een schoorsteenbrand gewoed. Het vuur sloeg via de schoorsteen op het dak onder de zonnepanelen. Door wat dakpannen te verleggen kon het vuur worden gedoofd. De brand trok veel bekijks.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
13.38

Spoedreparatie op A27

De rechterrijstrook van de A27 van Breda richting Gorinchem is vanmiddag afgesloten bij Nieuwendijk vanwege een spoedreparatie. De afsluiting leidde rond halftwee 's middags tot een vijf kilometer lange file vanaf Geertruidenberg, goed voor een kwartier vertraging.

13.15

Halfnaakte man vast vanwege witwassen

De politie heeft zondagochtend in Breda een 38-jarige man zonder vaste woonplaats in Nederland aangehouden. Hij wordt verdacht van witwassen en had nog tientallen dagen gevangenisstraf openstaan.

De politie kreeg een melding dat een vrouw tegen haar zin in een huis zou worden vastgehouden. Toen agenten bij dit huis aankwamen, deed de verdachte - die alleen een T-shirt aan had - de deur open. Binnen werd de vrouw aangetroffen. Ze leek angstig maar was niet gewond. Agenten ontfermden zich over haar.

In het huis werd ook een hoeveelheid cocaïne gevonden. De man had duizenden euro’s contant geld bij zich. Uit politieonderzoek blijkt dat de man nog tientallen dagen gevangenisstraf had openstaan. Ook is hij niet de officiële bewoner van dit huis.

De man is aangehouden en zit nog vast. De politie doet verder onderzoek.

12.30

Afgesloten afrit op N2 vrijgegeven

Op de N2 van Eindhoven richting Maastricht was van halfnegen 's ochtends tot het middaguur de afrit naar het centrum van Eindhoven afgesloten. De vangrail moest daar vervangen worden na een ongeluk. Verkeer richting het centrum van Eindhoven kreeg tot het middaguur het advies een afslag eerder te nemen, afslag 31 naar Veldhoven.

12.17

Bestelbus strandt op A2

Een bestelbus strandde vlak vanochtend op de A2 van Maastricht richting Den Bosch, vlakbij Eindhoven. De bestelbus kwam stil te staan op een van de drie rijstroken. Een berger heeft de bestelbus geborgen.

De bestelbus strandde op de A2 bij Eindhoven (foto: X/Wis_Robert).
De bestelbus strandde op de A2 bij Eindhoven (foto: X/Wis_Robert).
12.16

Inzittenden gecrashte auto A59 vrijgelaten

Een man uit Drunen (44) en een man uit Sprang-Capelle (41) die in de auto zaten die gisteravond een botsing met een vrachtwagen veroorzaakte op de A59 bij Elshout zijn vrijgelaten. Ze worden op een later moment verhoord. dat maakte de politie vanochtend bekend. De bestuurder van de Range Rover zou de vrachtwagen met zeer hoge snelheid over de vluchtstrook hebben ingehaald. Vervolgens zou die de macht over het stuur zijn verloren, gecrasht zijn en de vrachtwagen geraakt hebben. Die kantelde en verloor een lading kip.

Lees hier de details.

11.14

Auto raakt trottoirband rotonde en strandt

Een auto strandde vanochtend op de toerit naar de A2 bij Best. De bestuurder raakte met zijn auto de trottoirband van de rotonde richting Liempde. Daarbij ging de wielophanging van de auto kapot. Een bergingsbedrijf werd ingeschakeld om de auto mee te nemen.

De auto strandde op de rotonde voor de toetit naar de A2 bij Best (foto: X/Wis_Robert).
De auto strandde op de rotonde voor de toetit naar de A2 bij Best (foto: X/Wis_Robert).
10.00

Jongen (16) steekt man

Een 16-jarige jongen is gisteravond aangehouden in Oisterwijk. Hij zou een 26-jarige man hebben verwond met een mes. Dit gebeurde rond elf uur 's avonds op de Kievitsblekweg. De twee zouden ruzie hebben gehad. Het slachtoffer raakte lichtgewond.

09.17

Maaltijdbezorger beroofd

Een maaltijdbezorger is gisteravond beroofd aan De Heijningen in Bergen op Zoom. Het slachtoffer werd daar door twee mannen bedreigd. Dit gebeurde rond zeven uur. Het 15-jarige slachtoffer had net een bezorging achter de rug bij een flat toen dit gebeurde. Toen hij uit de flat kwam, spraken de twee mannen hem aan en dwongen hem zijn geld af te geven. Daarna ging het tweetal ervandoor.

08.55

Afrit op de N2 afgesloten vanwege spoedreparatie

Op de N2 van Eindhoven richting Maastricht is sinds halfnegen 's ochtends de afrit naar het centrum van Eindhoven afgesloten. De vangrail moest daar vervangen worden na een ongeluk. Verkeer richting het centrum van Eindhoven krijgt het advies een afslag eerder te nemen, dat is afslag 31 naar Veldhoven.

07.13

Neergestoken vrouw overleden

De vrouw die afgelopen nacht zwaargewond raakte bij een steekpartij op de Pastoor Petersstraat, in het centrum van Eindhoven, is in het ziekenhuis overleden. Dat maakte de politie vanochtend vroeg bekend. De steekpartij vond rond drie uur 's nachts plaats.

Lees hier de details.

Politieonderzoek op de plaats waar de steekpartij plaatsvond (foto: SQ Vision).
Politieonderzoek op de plaats waar de steekpartij plaatsvond (foto: SQ Vision).
07.04

Hardrijder is rijbewijs kwijt

Een automobilist moest afgelopen nacht zijn rijbewijs inleveren bij de politie. Agenten zagen hem met een snelheid van 121 kilometer per uur over de Ringbaan-Oost in Tilburg scheuren.

Agenten zagen de man over de Ringbaan-Oost in Tilburg scheuren (foto: Instagram verkeerspolitie ZWB).
Agenten zagen de man over de Ringbaan-Oost in Tilburg scheuren (foto: Instagram verkeerspolitie ZWB).
06.00

A59 vrijgegeven na ongeluk

De A59 bij Elshout is rond kwart over zes vanochtend vrijgegeven. De weg werd gisteravond afgesloten nadat een vrachtwagen die kip vervoerde kantelde na een botsing. De weg was daarna bezaaid met diepgevroren kippenpoten. De bergingswerkzaamheden namen heel de nacht in beslag.

De weg van knooppunt Zonzeel richting Den Bosch was heel de nacht dicht tussen Drunen-West en de afrit Heusden. Het verkeer werd daar via de vluchtstrook langs de plaats van het ongeluk geleid. Ook op de weg van Den Bosch richting Zonzeel had het verkeer last van de bergingswerkzaamheden. Daar was een omleiding ingesteld. Verkeer richting Breda of Waalwijk werd vanaf knooppunt Empel via Tilburg geleid over de A2, de A65, de A58 en de A27.

Lees hier meer over het ongeluk bij Elshout.

05.52

Automobilist is rijbewijs kwijt

Een automobilist die pas sinds kort een rijbewijs heeft, moest dit afgelopen nacht inleveren bij de politie. De man werd betrapt terwijl hij in Breda meerdere keren rode verkeerslichten negeerde. Hij reed met een snelheid van 110 kilometer per uur door de Doornboslaan, waar 30 kilometer per uur de maximumsnelheid is, en bleek ook nog ook onder invloed van alcohol. Hij had een alcoholpromillage van ruim 1,15. De agenten hebben de automobilist aangemeld bij het CBR.

Foto: X/verkeerspolitie ZWB
Foto: X/verkeerspolitie ZWB
05.51

Bestelbus brandt uit in Breda

Een geparkeerde bestelbus is afgelopen nacht uitgebrand aan de Brusselstraat in Breda. De brand werd rond halfvijf ontdekt. Het wrak van de bestelbus wordt later op de dag getakeld. Hoe de brand kon uitbreken, wordt onderzocht. Eerder in de nacht, rond kwart voor drie, werd er ook al een autobrand gemeld.

Van de bestelbus aan de Brusselstraat in Breda bleef weinig over (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Van de bestelbus aan de Brusselstraat in Breda bleef weinig over (foto: Perry Roovers/SQ Vision).

De bestelbus was geparkeerd aan de Brusselstraat in Breda (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
De bestelbus was geparkeerd aan de Brusselstraat in Breda (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
05.37

Vrouw zwaargewond bij steekpartij

Een vrouw is zaterdagnacht zwaargewond geraakt bij een steekpartij op de Pastoor Petersstraat, in het centrum van Eindhoven. De steekpartij vond rond drie uur 's nachts plaats. Volgens getuigen werd de vrouw aangevallen of leek ze ruzie te hebben met iemand. Verschillende mensen schoten de vrouw te hulp. Volgens de officier van dienst van de politie zou het gaan om een relatief jonge vrouw. Ze is in zorgwekkende toestand naar een ziekenhuis gebracht.

Lees hier meer.

De politie onderzoekt wat er aan de steekpartij voorafging (foto: SQ Vision).
De politie onderzoekt wat er aan de steekpartij voorafging (foto: SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!