Frank en zijn katten hebben eindelijk een rustige plek voor hun caravan

8 februari om 18:40 • Aangepast 23 februari om 02:01
nl
Frank en zijn vier katten zijn weg langs de snelweg. Een tijdje woonden ze aan de A50 bij Uden omdat Frank zijn huis uitgezet was. Twee Udenaren konden dat niet aanzien en hebben hem een rustige plek gegeven. “Ik las het verhaal en vond het schandalig”, zegt Iwan, een van de weldoeners.
Profielfoto van Noël van Hooft
Geschreven door

Iwan las woensdagochtend bij Omroep Brabant het verhaal van Frank. “Ik had hem al een paar keer langs de snelweg zien staan, maar wist toen niet precies wat er aan de hand was.” Nadat Iwan het verhaal gelezen had, belde hij een vriend met wie hij een stuk land deelt. “Hij vond het meteen een goed idee om Frank te helpen."

Woensdagavond hebben ze Frank, zijn katten en de caravan verhuisd naar een weiland ergens in Uden. "We hebben wel gezegd dat hij het netjes moet houden en dat de buurt geen last van hem moet hebben."

Iwan noemt het schandalig dat de gemeente zo omgaat met een inwoner van Uden. “Een paar honderd meter verderop hebben ze plek voor twee tot driehonderd vluchtelingen. Maar iemand met pech laten ze in de steek.”

“Ik ben gelukkig weg bij die snelweg."

Frank zit donderdagmiddag warmpjes en in alle rust in zijn caravan. “Ik ben gelukkig weg bij die snelweg, na drie maanden heb ik even mijn eigen plekje nu. Hier kan ik tot rust komen.”

Wat opvalt zijn de volle tassen met boodschappen in de caravan, maar ook erbuiten. “Ik ben zo blij met alle hulp die ik heb gekregen. Het past niet eens allemaal in mijn caravan”, zegt een zichtbaar opgeluchte Frank.

Naast een plek om te wonen, eten en kleren heeft Frank ook werk aangeboden gekregen bij een schoonmaakbedrijf. "Als hij wil kan hij zo aan de slag", zegt Wesley tegen Omroep Brabant. "Ik zorg voor een contract en onderdak. Dan kan hij zijn leven weer oppakken. Elke dag in die caravan zitten is niets."

"Ik ben ook blij dat ik nu weer anoniem kan wonen.”

Frank is blij met het aanbod. "Ik ga eerst alles opruimen en dan kijken naar werk. Ik moet toch weer aan de slag."

Frank werd in november zijn huis uit gezet. Sinds die tijd zwerft hij door de gemeente Uden met zijn katten en caravan. Naar de crisisopvang wil hij niet omdat zijn katten dan niet mee mogen. Ook wil hij niet tussen de verslaafden zitten.

“Ik had nooit verwacht dat mijn verhaal zoveel teweeg zou brengen", zegt Frank als hij terugkijkt op alle reacties en hulp van de afgelopen dagen. "Daar ben ik heel dankbaar voor. Maar ik ben ook blij dat ik nu anoniem hier kan wonen.”

DIT MOET JE OOK LEZEN:

Frank woont in caravan naast de snelweg: ‘Ik ben alle schaamte voorbij nu'

Hoop voor Frank: gulle gevers melden zich nu hij in een caravan woont

Zo woonde Frank (39) twee weken lang langs de A50 (foto: Noël van Hooft)
Zo woonde Frank (39) twee weken lang langs de A50 (foto: Noël van Hooft)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!