Kat Rinus was 3,5 jaar vermist en dook op aan de andere kant van de stad

8 maart om 22:44 • Aangepast 20 maart om 02:02
nl
Het was een bijzondere hereniging vrijdagmiddag in Oss. De dierenambulance Maasland mocht na drie-en-een-half jaar de vermiste kater Rinus weer naar zijn baasjes brengen. Die dachten dat hun kat inmiddels overleden was, maar het beestje bleek aan de andere kant van de stad te zitten.
Profielfoto van Collin Beijk
Geschreven door

De dierenambulance kreeg vrijdagochtend het verzoek om in Oss een vangkooi te plaatsen omdat er al twee dagen een kat rondliep. In de buurt kende niemand het diertje. Het vermoeden bestond dat de kat was meegelift met een bestelbusje.

Hoewel gedacht werd dat de viervoeter verwilderd was, liep hij na een paar uur al de vangkooi in en zag hij er ook goed uit. Daardoor kon het personeel van de dierenambulance controleren of de kat gechipt was. Dat was het geval en alle gegevens bleken ook nog te kloppen waardoor de eigenaren gebeld konden worden.

Stomverbaasd
Die waren stomverbaasd. Want hun kater Rinus was al drie-en-een-half jaar vermist. Eigenlijk gingen zijn baasjes er vanuit dat hun huisdier al lang overleden was. Maar niets bleek minder waar.

Rinus is door de dierenambulance weer herenigd met zijn eigenaren en kan weer in zijn eigen mandje aansterken en wennen. Dat laatste is ook echt nodig, want na drie-en-een-half jaar buiten leven is alles 'een beetje vreemd en eng' binnen volgens de dierenambulance Maasland. Ook al at Rinus zijn brokjes razendsnel op.

Chippen
Waar Rinus al die tijd precies rondgezworven heeft, is onduidelijk. Maar volgens de dierenambulance laat deze hereniging na zo'n lange tijd wel zien waarom het zo belangrijk is je huisdier te chippen en de contact- en adresgegevens goed bij te houden.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!