Liveblog

112-nieuws: explosief gevonden • inbraak bij voetbalclub

24 maart om 23:01 • Aangepast 3 april om 02:01
nl
In dit liveblog hielden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is afgesloten.

22.59

Brand bij varkenshouderij Boekel

Bij een varkensboerderij aan de Molenakker in Boekel is brand uitgebroken. De vlammen slaan uit het dak en er is veel rookontwikkeling. De rook trekt richting Venhorst.

In de stal zitten nog duizenden varkens, hier lees je meer over de brand

Foto: Kevin Kanters/SQ Vision.
Foto: Kevin Kanters/SQ Vision.
22.05

Lenny Kuhr tijdens concert belaagd door activisten: 'Ik kon hem afweren’

Een concert van Lenny Kuhr (74) in theater De Leest in Waalwijk is zondag verstoord door vier pro-Palestijnse activisten. Ze scholden de zangeres uit voor terrorist en riepen dat ze schuldig was aan genocide. De demonstranten werden de zaal uitgewerkt, waarna de politie werd gebeld. "De activisten hadden gewoon een kaartje gekocht en zaten achterin. Ze kwamen als een van de laatsten de zaal binnen", vertelt Kuhr aan Omroep Brabant.

Hier lees je er meer over.

18.58

Geen treinen van Brabant naar Zeeland

Door een aanrijding rijden er geen treinen tussen Roosendaal en Vlissingen. Dit duurt tot kwart over tien, verwacht de NS.

18.00

Graffiti op Strabrechtse Heide

Op de Strabrechtse Heide zijn een gloednieuwe vogelhut en borden beklad met graffiti. Natuurbeheerders en voorbijgangers reageren teleurgesteld en vol ongeloof op het vandalisme. De vogelhut is tot stand gekomen middels crowdfunding en dat maakt het wellicht nog erger, meldt de website Heeze-Leende 24.

17.33

Inbraak bij voetbalclub

Bij Voetbal Vereniging Helvoirt is zaterdagnacht ingebroken, meldt de wijkagent.

12.32

Politie kent winkeldieven

De politie denkt te weten wie de winkeldieven zijn die vanochtend vroeg voor meer dan 120 euro aan boodschappen probeerden te stelen uit een supermarkt in Tilburg. Toen ze werden betrapt, lieten ze de boodschappen achter en gingen ze ervandoor. "We hebben prachtige beelden van hen", laat een agent weten op Instagram. "We zijn er zeker van dat de wijkagent hen herkent, dat komt allemaal wel goed. De twee krijgen een winkelverbod. De boodschappen zijn allemaal terug, daar is niks mis mee."

12.36

Spoedreparatie A59

Vanwege een spoedreparatie zijn twee rijstroken van de A59 van Vlijmen richting Engelen vanaf kwart over een 's middags enige tijd afgesloten tussen Nieuwkuijk en Den Bosch-West. Het verkeer wordt via een rijstrook en de toerit bij Vlijmen langs de plek geleid waar geasfalteerd wordt.

11.40

Man valt mensen lastig bij station Eindhoven

Een man viel vanochtend verschillende mensen lastig bij station Eindhoven. Handhavers waarschuwden de politie. Agenten spraken de vervelende man aan, vroegen zijn identiteitsbewijs, noteerden zijn gegevens en vroegen hem dringend daar weg te gaan.

11.10

Explosief in Biezenmortel

Op een weiland van een plantenkweker aan de Biezenmortelsestraat in Biezenmortel is, tijdens het uitsteken van planten, een explosief uit de Tweede Wereldoorlog ontdekt. Het gaat om de kop van een geschutsgranaat. Een teamleider explosievenverkenning kwam de situatie beoordelen. Na contact met de explosievenopruimingsdienst is de locatie van het explosief gemarkeerd. Komende week haalt de EOD het explosief op en brengt het dit ergens anders tot ontploffing.

Het explosief werd gevonden op een weiland van een plantenkweker aan de Biezenmortelsestraat in Biezenmortel (foto: Bart Meesters).
Het explosief werd gevonden op een weiland van een plantenkweker aan de Biezenmortelsestraat in Biezenmortel (foto: Bart Meesters).
10.39

Dieven betrapt

Een man en vrouw probeerden vanochtend voor meer dan 120 euro aan boodschappen te stelen uit een supermarkt in Tilburg. Dit mislukte. De vrouw smeet de boodschappen toen ze betrapt werd op de grond en ging ervandoor. De man kon worden vastgegrepen, maar hij wist zich met geweld los te rukken en ook hij nam de benen.

10.24

Spoedreparatie op A27

De rechterrijstrook van de A27 van Breda richting Gorinchem was vanochtend enige tijd afgesloten bij bedrijventerrein Avelingen bij Gorinchem vanwege een spoedreparatie. Daar werd geasfalteerd. De afsluiting leidde rond kwart over tien 's ochtends tot een vijf kilometer lange file vanaf Nieuwendijk, de vertraging bleef beperkt tot vijf minuten.

09.38

Spoedreparatie op A58

De rechterrijstrook van de A58 van Bergen op Zoom richting Breda was vanochtend enige tijd afgesloten bij knooppunt De Stok vanwege een spoedreparatie. Verkeer moest vanaf de afrit Wouwse Plantage rekening houden met file.

09.08

Waterleiding springt in Sint-Michielsgestel

Aan de Brandsestraat in het buitengebied van Sint-Michielsgestel is een waterleiding gesprongen. Dit is een gevolg van de bluswerkzaamheden bij een mestopslag van een boerenbedrijf aan de Horziksestraat in het buitengebied tussen Sint-Michielsgestel en Den Dungen. De straat is afgezet. De gevolgen van het lek vallen relatief mee. Tientalen huizen in de buurt hebben geen water of hebben last van een lage waterdruk. Rond kwart voor drie 's middags zou het lek gedicht moeten zijn. De brandweer schakelde voor het blussen van de brandende mestopslag extra waterwagens in.

De gevolgen van het lek in Sint-Michielsgestel vielen mee, alleen een kippenren kwam blank te staan (foto: Bart Meesters).
De gevolgen van het lek in Sint-Michielsgestel vielen mee, alleen een kippenren kwam blank te staan (foto: Bart Meesters).
07.49

Brand in mestopslag boerenbedrijf

Aan de Horziksestraat in het buitengebied tussen Sint-Michielsgestel en Den Dungen woedt brand in een mestopslag bij een boerenbedrijf. Hierbij komt behoorlijk wat rook vrij. De mestopslag wordt leeggereden en de brandende delen worden stuk voor stuk afgeblust. Verwacht wordt dat het blussen lange tijd in beslag zal nemen Er zijn volgens de gemeente geen schadelijke stoffen vrijgekomen. Vanwege de geuroverlast wordt geadviseerd ramen en deuren dicht te houden en mechanische ventilatie uit te zetten.

Bij de brand in de mestopslag kwam veel rook vrij (foto: Bart Meesters).
Bij de brand in de mestopslag kwam veel rook vrij (foto: Bart Meesters).
De brand brak uit op een boerenbedrijf in het buitengebied tussen Sint-Michielsgestel en Den Dungen  (foto: Bart Meesters).
De brand brak uit op een boerenbedrijf in het buitengebied tussen Sint-Michielsgestel en Den Dungen (foto: Bart Meesters).
07.59

Man racet langs wegwerkers

Een automobilist moest afgelopen nacht zijn auto en rijbewijs inleveren bij de politie nadat hij met een snelheid van bijna 200 kilometer per uur langs wegwerkers reed bij knooppunt Galder. Daar geldt, vanwege de wegwerkzaamheden op de A58 van Galder richting Tilburg, tijdelijk een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur. In de auto zat iemand die pas net een rijbewijs heeft. Hij had een alcoholpromillage van ruim 1,25.

Lees hier meer.

Bij benzinestation Hazeldonk kon de hardrijder zijn rijbewijs en auto bij meteen inleveren (foto: Instagram verkeerspolitie ZWB).
Bij benzinestation Hazeldonk kon de hardrijder zijn rijbewijs en auto bij meteen inleveren (foto: Instagram verkeerspolitie ZWB).
07.11

Hardrijder is auto kwijt

Een automobilist moest afgelopen nacht zijn auto en rijbewijs inleveren bij de politie nadat hij met een snelheid van bijna 200 kilometer per uur langs wegwerkers reed bij knooppunt Galder. Daar geldt, vanwege de wegwerkzaamheden op de A58 van Galder richting Tilburg, tijdelijk een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur.

Lees hier de details.

06.32

Vrouw vast na achtervolging

Een automobiliste is afgelopen nacht aangehouden na een achtervolging van Breda richting Rotterdam. Agenten zagen haar op de woonboulevard in Breda lachgas gebruiken in haar auto. Toen ze haar wilden aanspreken, ging ze ervandoor. Met hoge snelheid reed ze, terwijl ze lachgascilinders uit het raam gooide, richting Bergen om Zoom en vervolgens richting Rotterdam. Daar kon ze gestopt worden. Ze is vastgezet.

Lees hier meer.

Foto: Instagram wijkagentexpert Weerijs-buiten
Foto: Instagram wijkagentexpert Weerijs-buiten
03.38

Auto tegen vangrail op A2

Een auto is afgelopen nacht tegen de vangrail gebotst op de A2 van Eindhoven richting Weert, vlakbij de afrit Maarheeze. Dit gebeurde rond kwart voor drie. Er was geen ander verkeer bij het ongeluk betrokken. De bestuurster was door vermoeidheid van de weg geraakt. Ze is nagekeken door ambulancepersoneel en vervolgens naar het ziekenhuis in Weert gebracht. Een berger heeft de auto meegenomen.

Het ging mis op  de A2 van Eindhoven richting Weert, vlakbij de afrit Maarheeze (foto: WdG/SQ Vision).
Het ging mis op de A2 van Eindhoven richting Weert, vlakbij de afrit Maarheeze (foto: WdG/SQ Vision).
De bestuurder is onderzocht door ambulancepersoneel en vervolgens naar het ziekenhuis in Weert gebracht (foto: WdG/SQ Vision).
De bestuurder is onderzocht door ambulancepersoneel en vervolgens naar het ziekenhuis in Weert gebracht (foto: WdG/SQ Vision).
02.17

Gevaarlijk rijdende automobilist aangehouden

Een automobilist is afgelopen nacht aangehouden nadat die zeer gevaarlijk en onder invloed van Valkenswaard richting het Belgische Lommel reed. De bestuurder is overgedragen aan de politie in België.

00.47

Jongen (16) betrapt op autorijden

Een 16-jarige jongen uit Den Haag is afgelopen nacht aangehouden in Breda. Hij reed daar in een auto terwijl hij - uiteraard - geen rijbewijs heeft. Volgens de jongen kwam hij in Breda 'chillen met vrienden'. De auto waarin de jongen reed, was van zijn broer. Die wist van niets, laat de verkeerspolitie weten.

00.00

Hardleerse automobilist in Budel

Een hardleerse automobilist moest gisteren in Budel zijn bestelbus inleveren bij de politie. Agenten zagen de bestelbus stilstaan op de Randweg-Oost in Budel en roken, toen ze de bestuurder wilden controleren, meteen een stevige alcohollucht. Daarop kreeg de bestuurder te horen dat hij zo niet mocht rijden, maar dat deed hij toch. Hij had een alcoholpromillage van ruim 1,61 en heeft geen geldig rijbewijs.

Lees hier de details.

23.20

Motorrijder racet over N2

Een motorrijder moest dit weekend zijn rijbewijs inleveren nadat agenten, die reden in een onopvallende politieauto, hem zagen racen over de N2 bij Eindhoven . De motorrijder haalde snelheden tot 170 kilometer per uur. De officier van justitie gaat bepalen wat er met het rijbewijs van de motorrijder gaat gebeuren. De motorrijder heeft daarnaast een bekeuring gekregen en hem is een rijcursus bij het CBR opgelegd.

22.45

Auto strandt in berm A58

Een auto strandde gisteravond in de berm naast de A58 bij Oirschot. De auto had motorpech. Een weginspecteur van Rijkswaterstaat zag dit en belde een berger om de auto naar een veilige plek te brengen waar het probleem verholpen kon worden.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!