Video

'Chalet Peter Gillis afgebrand op Prinsenmeer', brandstichting onderzocht

30 maart om 12:27 • Aangepast 9 april om 02:01
nl
Het chalet van Peter Gillis is vrijdagnacht afgebrand op zijn vakantiepark Prinsenmeer. Dat bevestigt de parkeigenaar zaterdag tegenover het Eindhovens Dagblad. De politie onderzoekt nog of er sprake is van brandstichting. De brandweer rukte massaal uit, maar kon niet voorkomen dat Gillis' chalet compleet uitbrandde. De parkeigenaar zegt tegen de krant dat hij niet bang is dat iemand het op hem gemunt heeft. De politie kan desgevraagd niet bevestigen dat het om het huisje van Gillis gaat.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Peter Gillis was niet op het park, hij werd ingeseind door de brandweer. "Ik was vijftig kilometer verderop en ben meteen naar Ommel gereden."

Ook het vakantiehuisje van de buren raakte beschadigd. Verder liepen een aantal auto's die in de buurt van de chalets stonden schade op. Niemand raakte gewond. Omdat brandstichting onderzocht wordt, is een gebied rondom het chalet plek afgezet met linten.

De brandweer sloeg groot alarm, omdat het vakantiepark in het buitengebied ligt en bluswater lastig te bereiken is. Daarnaast waren er gasflessen aanwezig die kunnen ontploffen. De brandweer heeft de brand op afstand geblust vanwege het ontploffingsgevaar. Een woordvoerder zei dat de chalets goed te bereiken waren voor de brandweer. De plek wordt als 'plaats delict' behandeld totdat duidelijk is waardoor de brand is ontstaan.

Brandveiligheid
Eerder bleek dat het vakantiepark de brandveiligheid niet op orde had. Als dat afgelopen november niet verbeterd was, hing er een dwangsom van maximaal 25.000 euro boven het hoofd van parkeigenaar Gillis.

Zover is het nooit gekomen want begin december werd het park per direct gesloten. Uit zogenaamd Bibob-onderzoek was gebleken dat de eigenaar het park zou gebruiken voor criminele activiteiten. Peter Gillis is nu in onderhandeling met een partij die al zijn elf parken wil overnemen.

Omdat het park gesloten is, waren er geen vakantiegangers aanwezig op het park. Wel zijn er nog mensen die illegaal permanent op Prinsenmeer wonen. Zij mogen tot 16 september blijven, daarna moeten zij ook vertrokken zijn.

De chalets die bij de brand betrokken waren, zijn volgens Gillis van particulieren. De brandweer trof vrijdagnacht niemand aan in deze recreatiewoningen.

DIT VIND JIJ OOK INTERESSANT:

Dit is er allemaal mis met de brandveiligheid op vakantiepark Prinsenmeer

Gillis wil al zijn parken aan een nieuwe eigenaar verkopen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.