Video

Brand bij chalet van Peter Gillis is aangestoken, veel schade Prinsenmeer

1 april om 09:21 • Aangepast vrijdag om 02:02
nl
De brand bij het chalet van Peter Gillis op zijn vakantiepark Prinsenmeer in Ommel is aangestoken. Dat meldt de politie maandag. Een chalet brandde in de nacht van vrijdag op zaterdag volledig uit op het park. Het chalet van Gillis, dat er naast staat, raakte beschadigd. De zijwand is geblakerd en het dak is kapot.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

"We gaan uit van brandstichting en doen daar onderzoek naar. Het sporenonderzoek ter plaatse is inmiddels afgerond. Eventueel beschikbare camerabeelden worden bestudeerd", aldus een woordvoerder. Er is nog niemand aangehouden.

Brand
De parkeigenaar zei tegen het Eindhovens Dagblad dat hij niet bang is dat iemand het op hem gemunt heeft. Verder liepen een aantal auto's die in de buurt van de chalets stonden schade op. Ook is er bij andere chalets in de directe omgeving waterschade, omdat die volgens een bewoner door de brandweer nat werden gehouden, zodat de brand zich niet verder zou uitbreiden.

Niemand raakte gewond. De brandweer sloeg groot alarm, omdat het vakantiepark in het buitengebied ligt en bluswater lastig te bereiken is, zo meldde een woordvoerder. Het park in nagenoeg uitgestorven er zijn geen recreanten meer en de mensen die er nu nog verblijven hebben tot 15 september de tijd om de illegale bewoning op het park te beëindigen.

Brandveiligheid
Eerder bleek dat het vakantiepark de brandveiligheid niet op orde had. Als dat afgelopen november niet verbeterd was, hing er een dwangsom van maximaal 25.000 euro boven het hoofd van parkeigenaar Gillis.

Zover is het nooit gekomen want begin december werd het park per direct gesloten. Uit zogenaamd Bibob-onderzoek was gebleken dat de eigenaar het park zou gebruiken voor criminele activiteiten.

Peter Gillis is nu in onderhandeling met een partij die al zijn elf parken wil overnemen.

Chalet op Prinsenmeer dat door uitslaande brand verwoest is (foto: Jan Peels)
Chalet op Prinsenmeer dat door uitslaande brand verwoest is (foto: Jan Peels)
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!