Gezin doodgereden op kerstochtend: twaalf jaar celstraf geëist

2 april om 14:57 • Aangepast 19 april om 02:08
nl
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft twaalf jaar cel geëist tegen een 30-jarige man uit Den Haag voor een ongeluk met drie doden op tweede kerstdag 2022 in Rotterdam. De slachtoffers waren een 36-jarige man uit Helmond en zijn 35-jarige vriendin en 7-jarige dochter uit Spijkenisse. Volgens de aanklager is drievoudige doodslag bewezen. "Een heel gezin is letterlijk in een klap weggevaagd", zei de officier van justitie.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Het ongeval gebeurde tegen zes uur 's morgens op het Groene Kruisplein, een groot verkeerskruispunt in Rotterdam-Zuid waar een afrit van de snelweg A15 op uitkomt.

De verdachte had volgens het OM driemaal de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken. Hij zou door rood zijn gereden met een snelheid tussen 134 en 170 kilometer per uur, waar 80 is toegestaan.

Kamikaze-actie
"Welk weldenkend mens denkt met zo'n snelheid door rood licht te kunnen rijden?", zei de officier. Ze sprak van een kamikaze-actie, waarbij de verdachte bewust het risico liep ook zelf het leven te verliezen. "De verdachte heeft zijn auto als wapen gebruikt."

Familieleden begonnen na het ongeluk een crowdfunding voor de uitvaart van het gezin. In één dag werd 37.000 euro opgehaald.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Tienduizenden euro's opgehaald voor uitvaart gezin dat omkwam bij ongeluk

Man die Helmonder doodreed drie maanden langer in voorarrest

Familie bij reconstructie ongeluk waarbij Helmonder (36) werd doodgereden

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!