Kogels afgevuurd op sportschool en auto: twee mannen (20 en 21) aangehouden

9 april om 21:04 • Aangepast 19 april om 02:11
nl
De politie heeft dinsdag twee verdachten aangehouden voor een schietpartij bij een vechtsportschool in Breda. Het gaat om een 21-jarige man uit Loosdrecht en een 20-jarige Rotterdammer. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn bij de schietpartij, waarbij meerdere kogels werden afgevuurd op twee kickboksers die net uit de sportschool kwamen. De schutter wordt nog steeds gezocht.
Profielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door

De schietpartij bij de sportschool aan de Druivenstraat vond plaats op 12 december vorig jaar. Een Poolse kickbokser (31) en zijn sparringpartner werden na de training beschoten toen zij in hun auto stapten. Vier kogels vlogen door de auto en drie kogels vlogen door de ramen van de sportschool. Hoewel daar op dat moment bezoekers aan het sporten waren, raakte er niemand gewond.

De twee mannen die onder vuur werden genomen, zijn topkickbokser Arkadiusz Wrzosek en zijn sparringpartner. Zij waren op trainingskamp in ons land en zeggen geen idee te hebben waarom ze werden beschoten.

Tien tips na binnengekomen
De schutter sloeg na de schietpartij op de vlucht en wist te ontkomen. In de tv-programma’s Opsporing Verzocht en Bureau Brabant werden onlangs beelden getoond van de schietpartij. Daarop is te zien dat de schutter wegrent en af en toe nog omkijkt. Daarna heeft hij zich omgekleed en is hij met andere kleren vertrokken in een Opel Corsa.

Naar aanleiding van de uitzendingen kwamen er tien tips bij de politie binnen. Die kon dinsdagochtend twee verdachten aanhouden. Of de mannen naar aanleiding van de uitzendingen zijn opgepakt, kan de politie niet zeggen.

In de video van Bureau Brabant hieronder zie je beelden van de schietpartij:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!