Peter Gillis 'met pijn in het hart' weg als baas Nederlandse vakantieparken

11 april om 11:32 • Aangepast 26 april om 02:02
nl
Peter Gillis treedt terug als baas van de acht Nederlandse Oostappen Vakantieparken. Hij draagt het beheer over aan een andere uitbater. Gillis blijft wel verantwoordelijk voor de Belgische parken, die onder een andere naam doorgaan.
Profielfoto van Danique Pals
Geschreven door
Danique Pals

De familie Gillis gaat zich volledig focussen op drie Belgische parken. "Voor mij is het belangrijkste dat medewerkers op mijn parken en op het hoofdkantoor kunnen blijven werken en dat loyale gasten terug kunnen blijven komen voor een betaalbare vakantie", zegt Peter Gillis. "Met pijn in het hart draag ik de exploitatie over."

Het is nog niet bekend wie de nieuwe exploitant wordt van de Nederlandse parken. Tegen Quote zegt Gillis dat er nog de nodige handtekeningen moeten worden gezet en dat het daardoor niet handig is om op dit moment al een naam te noemen. Wel geeft hij aan dat de nieuwe uitbater voor hem een onbekende was. "Ik heb hem pas leren kennen tijdens dit proces."

De parken in Nederland blijven actief onder de naam Oostappen Vakantieparken. Voor het komende vakantieseizoen neemt een nieuw team het management over. De familie Gillis zal niets meer te maken hebben met de Nederlandse parken. Gillis blijft wel eigenaar van alle parken en het onroerend goed.

Misstanden bij Oostappen Groep
De Oostappen Groep van Peter Gillis verkeert al maanden in zwaar weer. Gillis raakte zijn horecavergunning op een aantal parken kwijt. En vorig jaar werd bekend dat Gillis sjoemelde met de boekhouding van zijn parken.

In december vorig jaar moest park Prinsenmeer in Ommel per direct sluiten. De gemeente was bang dat het park werd gebruikt voor criminele activiteiten. Ook was het park niet brandveilig.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Peter Gillis verdacht van belastingfraude: 'Haalde cash geld op bij gasten'

Gasten Prinsenmeer willen Gillis voor rechter: '1 aprilgrap was de druppel'

Peter Gillis moet vakantiepark Prinsenmeer in Ommel per direct sluiten

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!