Liveblog

112-nieuws: scooter en auto botsen • drugs en wapens gevonden bij controle

12 april om 19:36 • Aangepast 26 april om 02:03
nl
In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten

Liveblog

22.34

Geen treinen tussen Eindhoven en Venlo

Door een stroomstoring rijden er geen treinen tussen Eindhoven, Helmond en Venlo. Ook vanaf andere stations gaan er geen treinen naar Venlo. De NS verwacht dat dit duurt tot ongeveer kwart voor een vannacht.

22.16

Man rijdt onder invloed rond

De politie heeft een 28-jarige man uit Oss aangehouden in het centrum van Den Bosch. Hij reed in een bedrijfsauto terwijl zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. Hij gaf een valse naam op aan de politie en bleek onder invloed van softdrugs te zijn. Op het politiebureau is zijn bloed afgenomen voor verder onderzoek.

19.32

Ongeluk in Veghel

Aan de Udenseweg in Veghel is een ongeluk gebeurd. Een scooterrijder en auto zijn tegen elkaar gebotst. De brandweer, politie, ambulance en een traumahelikopter zijn aanwezig. De scooterrijder is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
18.41

Gewonden nadat voertuigen botsen

Drie mensen zijn gewond geraakt bij een ongeluk in Odiliapeel. Een auto en bestelbusje botsten tegen elkaar. De auto belandde na de klap tegen een huis. Het busje kwam in de voortuin terecht. Beide voertuigen raakten flink beschadigd.

Hier lees je meer over het ongeluk

17.00

Wapens en drugs gevonden bij controle

De politie en gemeente Breda hebben woensdag een controle gedaan bij meerdere loodsen op een perceel aan de Strijpenseweg in Prinsenbeek. In een van die loodsen lag cocaïne en een balletjespistool.

In een woning naast het terrein lagen nog nog meer drugs, een alarmpistool en munitie. De bewoner werd aangehouden voor verder onderzoek. Kort daarna was hij weer op vrije voeten, maar de man blijft verdachte.

16.35

Gasleiding geraakt in Roosendaal

Een gasleiding aan de Sint Josephstraat in Roosendaal is vanmiddag geraakt tijdens werkzaamheden op een bouwterrein. Volgens een 112-correspondent is er een sterke gaslucht te ruiken in de omgeving. De brandweer en Enexis zijn aanwezig. Een groot gedeelte van de omgeving is afgesloten voor verkeer.

Hier lees je meer over het gaslek

16.20

Flinke file op A58

Op de A58 staat richting Tilburg een flinke file vanwege een ongeluk bij Oirschot. Verkeer krijgt te maken met zo'n drie kwartier vertraging.

Hier lees je er meer over

16.16

Panden gesloten vanwege drugsvondst

De gemeente Land van Cuijk heeft een loods, lokalen en een woonunit tijdelijk gesloten. In de loods in Landhorst werden synthetische drugs, grondstoffen en afvalstoffen opgeslagen. In de woonunit en lokalen in Haps vond de politie een drugslab.

14.14

Overlast in Reusel-De Mierden

Diverse bewoners van de gemeente Reusel-De Mierden ervaren de laatste tijd overlast. Dat melden wijkagenten op Facebook. De overlast bestaat uit het opblazen van speeltoestellen en vuilnisbakken, het afsteken van vuurwerk, geluidsoverlast en belletje trekken. De politie heeft hier aandacht voor, evenals medewerkers van de gemeente. Wie overlast ervaart, mag de politie bellen. Wie op heterdaad dingen vernield ziet worden, wordt gevraagd 112 te bellen.

Inwoners van de gemeente Reusel-De Mierden hebben de laatste tijd de nodige overlast (foto: Instagram wijkagenten Bladel).
Inwoners van de gemeente Reusel-De Mierden hebben de laatste tijd de nodige overlast (foto: Instagram wijkagenten Bladel).
13.59

Auto ondersteboven op weiland

Een auto is vanmiddag ondersteboven op een weiland terechtgekomen naast de Oude Turfvaartsestraat in Nispen. Vermoedelijk verloor de automobilist in een bocht de macht over het stuur. De brandweer en een ambulance kwamen daarop naar de Oude Turfvaartsestraat. De bestuurder is behandeld door ambulancepersoneel, maar hoefde niet naar een ziekenhuis gebracht te worden. De weg werd na het ongeluk afgesloten voor het verkeer.

Het ging mis op de Oude Turfvaartsestraat in Nispen (foto: Christian Traets/SQ Vision).
Het ging mis op de Oude Turfvaartsestraat in Nispen (foto: Christian Traets/SQ Vision).
13.27

Machine op aanhanger vat vlam

Een machine op een aanhanger die geparkeerd was aan de Van Ennettenstraat in Eindhoven vatte rond het middaguur vlam. De machine was van werklui die op het gebouw van een gezondheidscentrum onderhoudswerk deden. Ze verwijderden onder meer mos. Toen een medewerker merkte dat de druk op de spuit afnam, zag hij dat de machine vlam had gevat. Hij kon nog wel benzine van de aanhanger halen. Omdat de brand steeds heviger werd, besloten BHV'ers uit voorzorg het gezondheidscentrum te ontruimen. De brandweer bluste de aanhanger. na een kwartier konden medewerkers en patiënten het gezondheidscentrum weer binnengaan.

De aanhanger aan de Van Ennettenstraat in Eindhoven vatte rond het middaguur vlam (foto: Arno van der Linden/SQ Vision).
De aanhanger aan de Van Ennettenstraat in Eindhoven vatte rond het middaguur vlam (foto: Arno van der Linden/SQ Vision).
De brandweer bluste de brandende machine op de aanhanger aan de (Van Ennettenstraat in Eindhoven foto: Arno van der Linden/SQ Vision).
De brandweer bluste de brandende machine op de aanhanger aan de (Van Ennettenstraat in Eindhoven foto: Arno van der Linden/SQ Vision).
12.12

Ongeluk met vrachtwagen op A2

Verkeer op de A2 van Eindhoven richting Maastricht moest sinds het middaguur lange tijd rekening houden met een file voor Weert-Noord. Daar gebeurde een ongeluk waarbij twee vrachtwagens betrokken waren. Eén van de betrokken vrachtwagens had een klapband en de andere lekte diesel. De rechterrijstrook werd afgesloten. Rond halftwee 's middags leidde de afsluiting tot een vijftien kilometer lange file - goed voor ruim een halfuur vertraging - vanaf knooppunt Leenderheide. Verkeer richting Maastricht krijgt het advies via Venlo te rijden over de A67 en de A73. Rond halfdrie 's middags nam de filelengte af tot elf kilometer en de vertraging tot een klein halfuur. Rond kwart voor drie werd de afgesloten rijstrook vrijgegeven.

Wachten op privacy instellingen...
11.02

Stroomstoring in Tilburg

Ruim 1200 huishoudens in Tilburg zaten vanochtend enige tijd zonder stroom. De storing ontstond rond elf uur 's ochtends. Monteurs werden opgeroepen om het probleem op te lossen. Om kwart voor twaalf 's ochtends was het probleem verholpen.

Foto: X/Enexis
Foto: X/Enexis
09.57

Medewerkers gevangenis naar ziekenhuis

Zeven medewerkers van jeugdgevangenis Den Hey-Acker in Breda zijn gisteren naar een ziekenhuis gebracht omdat zij kampten met onder meer hoofdpijn. Dat meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. In het ziekenhuis zijn ze verder onderzocht. De brandweer heeft het gebouw gecontroleerd, maar is geen bijzonderheden tegengekomen. Daarop werd onder meer het RIVM ingeschakeld. Wat er uit hun onderzoek is gekomen, was de woordvoerder vanochtend nog niet bekend.

Diverse hulpdiensten kwamen naar de jeugdgevangenis in Breda (foto; Tom van der Put/SQ Vision).
Diverse hulpdiensten kwamen naar de jeugdgevangenis in Breda (foto; Tom van der Put/SQ Vision).
Waarvan de medewerkers hoofdpijn kregen, wordt onderzocht (foto: Tom van der Put/SQ Vision).
Waarvan de medewerkers hoofdpijn kregen, wordt onderzocht (foto: Tom van der Put/SQ Vision).
08.27

Jongeren gooien planten vanaf viaduct

De politie in Helmond heeft gisteren drie jongeren weggestuurd van een viaduct over een snelweg. Zij gooiden vanaf daar planten en takjes naar beneden. De politie heeft hun ouders hiervan op de hoogte gebracht.

07.41

Ruim 67.000 euro geïnd bij verkeerscontrole

Tijdens de grootschalige verkeerscontrole die van gistermiddag tot halftien gisteravond plaatsvond in Helmond is voor ruim 67.000 euro aan belastingschuld geïnd. Tijdens de verkeerscontrole werden 70 processen-verbaal uitgeschreven. Dertien daarvan werden uitgeschreven vanwege het foutief parkeren van het voertuig (onder meer zonder vergunning op een gehandicaptenplaats), twaalf keer voor het vasthouden van een mobiel.

Lees hier meer.

05.00

A27 weer vrij na geschaarde vrachtwagen met aardappelen

De snelweg A27 van Gorinchem naar Breda is weer open tussen knooppunt Hooipolder en Oosterhout. Een vrachtwagen met aardappelen kantelde op de A27 bij Oosterhout. De weg ging gisteravond dicht omdat het wegdek werd schoongemaakt en de vangrail moest worden vervangen. De vrachtwagen schoot gistermiddag over de vangrail en kwam in de berm terecht. De vrachtwagenchauffeur kwam met de schrik vrij.

Wachten op privacy instellingen...
01.07

Vloeistof op de weg

Op de Kruislandseweg in Oud Gastel werd gisteravond afgesloten nadat er een onbekende vloeistof op het wegdek was beland. Het ging om een spoor van tientallen meters. De gemeente werd ingeseind om de vloeistof op te ruimen. De weg ging dicht tussen de kruisingen aan de Watermolen en het Moleneind. Langs de weg lag ook een kapotgereden jerrycan. De brandweer heeft de stof onderzocht en concludeerde dat het geen gevaarlijke stof is. Wat er precies in de jerrycan zat, is niet bekendgemaakt.

Foto: SQ Vision / Christian Traets
Foto: SQ Vision / Christian Traets
Foto: SQ Vision / Christian Traets
Foto: SQ Vision / Christian Traets
20.20

Grote verkeerscontrole in Helmond

Verschillende politie-eenheden hebben gisteren samen met de Belastingdienst een controle gehouden in de binnenstad van Helmond. Ook de politie te paard en motoragenten waren erbij. Auto's, maar ook bromfietsen en fatbikes werden van de weg gehaald en naar een parkeerplaats achter het politiebureau gebracht. Hier stond meetapparatuur klaar om de decibels te meten en een nieuw ontwikkelde rollenbank waar ook fatbikes op kunnen worden gecontroleerd. Wat de controle heeft opgebracht was gisteravond nog niet naar buiten gebracht. Een van de auto's had te donkere ramen en moest ter plekke de folie van de zijramen verwijderen.

Foto's: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto's: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto's: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto's: Harrie Grijseels/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!