Liveblog

112-nieuws: sluwe winkeldieven stelen bier • automobilist rijdt tegen boom

22 april om 06:46 • Aangepast 4 mei om 02:08
nl
In dit liveblog hielden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten.

19.57

A59 weer open na ongeluk met vrachtwagens

De snelweg A59 bij Oosterhout is weer helemaal open nadat er vanmorgen een ongeluk was gebeurd met drie vrachtwagens. Dat meldt Rijkswaterstaat. Twee mensen raakten gewond.

De weg vanuit Den Bosch richting Zierikzee werd even voor acht uur 's avonds weer vrijgegeven. Een half uur later kon het verkeer ook de andere rijrichting weer gebruiken.

Lees hier wat er vanmorgen gebeurde op de A59.

18.55

Gewapende overval op station, verdachte gepakt

Op het Stationsplein in Eindhoven is maandagavond rond half zeven iemand beroofd, daarbij zou een vuurwapen zijn gebruikt. Agenten kwamen in kogelwerende vesten naar het station om de dader op te sporen.

Ze doorzochten het station. Ook een trein vol passagiers stond op het punt om te worden gecontroleerd omdat de overvaller zich daar mogelijk zou verschuilen.

Volgens de eerste meldingen vluchtte de verdachte na de overval het station in.

Het slachtoffer had het vermoeden dat er een vuurwapen in de rug werd gedrukt maar heeft het vuurwapen niet gezien.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
18.50

Stroopwafelverkoper blijkt insluiper

In Roosendaal en Bergen op Zoom loopt een man rond die beweert stroopwafels te verkopen voor de scouting. Maar in werkelijkheid wil hij bij mensen binnen komen om geld of sieraden mee te nemen, zo waarschuwt de politie Roosendaal.

"Hij doet dit vaak met een smoes zoals vragen naar een glas water, even naar de wc of even bellen. Eenmaal binnen probeert hij in een onbewaakt moment dingen te stelen, zoals geld, sieraden en sleutels", aldus de politie. De man zou voornamelijk bij oudere mensen proberen binnen te komen. De politie roept op om 112 te bellen als de man zich meldt.

18.10

Winkeldieven gezocht

Twee mannen worden gezocht voor meerdere winkeldiefstallen bij een supermarkt aan de Wederhof in Helmond.

De mannen gingen als volgt te werk. Een van de twee wachtte bij de poortjes bij de ingang. De ander ging vervolgens winkelen. Hij liep daarna terug naar de ingang waar de ander de poortjes weer voor hem opende. Zo verlieten ze de winkel zonder te betalen.

De mannen zijn verschillende keren in de winkel geweest. Ze stalen voornamelijk blikken bier. Omdat ze telkens naar dezelfde supermarkt komen, vermoedt de politie dat ze in de buurt van de Rijpelberg wonen. Ze roept getuigen op om zich te melden.

De winkeldieven zijn vastgelegd op camera (foto: Politie.nl).
De winkeldieven zijn vastgelegd op camera (foto: Politie.nl).
17.15

Man mishandeld door twee jongens

Een man is donderdagmiddag mishandeld door twee jongens in Tilburg, dat meldt de politie vandaag. Ze sloegen hem in het gezicht en schopten tegen z'n knie. De politie is op zoek naar de jongeren en is op zoek naar getuigen.

De man fietste rond vier uur in de middag op de Dr. Deelenlaan toen twee jongens en een meisje iets tegen z'n fiets gooiden.

16.41

Bestuurder rijdt voor derde keer zonder rijbewijs

Een automobilist is vanmiddag door de politie Langstraat aangehouden omdat hij al voor de derde keer zonder rijbewijs reed. De man viel op omdat zijn auto steeds uitviel als hij moest optrekken.

De politie stond op dat moment achter hem en ging over tot een controle. De man heeft een proces-verbaal gekregen en zijn auto is in beslaggenomen.

Foto: Politie Langstraat
Foto: Politie Langstraat
16.29

File op A58

Op de A58 bij Wouwse Plantage is een ongeluk gebeurd. Daarom is een rijbaan dicht in de rijrichting van Breda naar Bergen op Zoom. Het verkeer wordt via de af- en oprit geleid, dat meldt de ANWB.

15.35

Vrouw rijdt tegen boom

Een vrouw is vanmiddag gewond geraakt nadat ze in Helmond tegen een boom is gereden. De vrouw wilde van de Achterdijk de Lage Dijk in rijden. De vrouw reed vervolgens met haar auto over een schrikblok, raakte een straatnaambord en reed vervolgens aan de andere kant van de weg tegen een boom.

Volgens een 112-correspondent lijkt het erop dat de vrouw gas heeft gegeven terwijl ze eigenlijk moest remmen. Ze is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, de vrouw was wel aanspreekbaar.

Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
15.27

Automobilist ondersteboven in sloot

Een automobilist is vanmiddag gewond geraakt nadat hij ondersteboven in de sloot belandde langs de A59. Het ongeluk gebeurde in de rijrichting van Oss naar Den Bosch, ter hoogte van de afrit Nuland. Er waren voor zover bekend geen andere auto's bij het ongeluk betrokken.

Een rijstrook is afgesloten, het verkeer heeft daardoor flinke vertraging.

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
15.11

Auto tegen boom

Op de Backer en Ruebweg in Breda is vanmiddag een auto tegen een boom gereden. Het is onduidelijk wat de oorzaak is van het ongeval. De bestuurder, een vrouw, is ter controle naar het ziekenhuis gebracht in een toegesnelde ambulance. De vrouw kwam uit de richting van de kruising met de Westerparklaan.

Het ongeval zorgde voor veel vertraging op de Noordelijke Rondweg. In beide richtingen is een rijstrook afgesloten. De berger heeft de auto meegenomen.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
13.53

Vertraging op de A58 na ongeval

Op de A58 is zojuist bij Oirschot een ongeluk gebeurd in de richting van Eindhoven.Bij Oirschot is de linkerrijstrook richting Eindhoven daarom dicht. De vertraging bedraagt ongeveer een uur. Omrijden kan via Den Bosch over de A65 en A2.

Wachten op privacy instellingen...
13.18

Ongeval in Helmond

Op de Helmondsingel in Helmond is een vrachtwagen zojuist achterop een andere vrachtwagen gebotst. De voorste vrachtwagen probeerde uit te wijken voor een ambulance. De achterste vrachtwagen reed daarna op de voorste vrachtauto. In de achterste vrachtwagen is een gewonde gevallen. De weg is dicht voor onderzoek.

Foto: Walter van Bussel/SQ Vision.
Foto: Walter van Bussel/SQ Vision.
11.35

Twee gewonden na botsing vrachtauto's

Op de A59 zijn maandagochtend rond kwart voor elf bij Made drie vrachtwagens op elkaar gebotst. Twee vrachtwagenchauffeurs zijn gewond geraakt. Sinds elf uur is de weg vanuit Den Bosch richting Zierikzee gesloten. Het is nog niet bekend hoelang de afsluiting duurt.

Hier lees je meer over de ravage op de snelweg

10.20

Flinke file na ongeval

Op de A58 zijn bij afrit Tilburg-Centrum Oost vanuit Breda richting Tilburg drie auto's op elkaar gebotst. Er zijn daarom twee rijstroken gesloten. Er is daarom nog maar een rijstrook richting Tilburg open, wat voor de nodige vertraging zorgt. Op dit moment staat er vijf kilometer file richting Tilburg.

06.42

Elektrische auto, garage en carport door brand verwoest

Een elektrische auto aan de laadpaal naast een huis in Etten-Leur vatte vanochtend vroeg vlam. Ook in de garage van het huis brandde het, meldde de Veiligheidsregio. De brandweer probeerde te voorkomen dat het vuur zou overslaan naar dit huis en het huis daarnaast. Dat lukte. De gezinnen die wonen in de huizen waarnaar het vuur dreigde over te slaan, konden op tijd wegkomen.

Lees hier meer.

De brand aan de Herbergiestraat in Etten-Leur trekt veel bekijks (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
De brand aan de Herbergiestraat in Etten-Leur trekt veel bekijks (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
05.47

Problemen op het spoor

Tussen Breda en Lage Zwaluwe rijden sinds vanochtend vroeg geen treinen vanwege een sein- en wisselstoring. De NS hoopt dat de treinen vanaf kwart voor negen 's ochtends weer volgens schema rijden.

05.44

Bestelbus brandt uit in Helmond

Een bestelbus is afgelopen nacht uitgebrand op een parkeerplaats aan de Rembrandtlaan in Helmond. Het vuur werd rond kwart over vier 's nachts ontdekt. De brand was snel onder controle. Het busje is door een bergingsbedrijf opgehaald . Dit was al de derde brand die afgelopen nacht woedde in Helmond. Er is ook nog brand geweest in een container. De politie doet onderzoek.

De autobrand aan de Rembrandtlaan in Helmond werd rond kwart over vier 's nachts ontdekt (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
De autobrand aan de Rembrandtlaan in Helmond werd rond kwart over vier 's nachts ontdekt (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
De bestelbus was geparkeerd op een parkeerplaats aan de Rembrandtlaan in Helmond (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
De bestelbus was geparkeerd op een parkeerplaats aan de Rembrandtlaan in Helmond (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
03.41

Botsing politieauto na achtervolging

Een politieauto is afgelopen nacht op een andere auto gebotst op de kruising van de Onderwijsboulevard met de Vlijmenseweg in Den Bosch. Dit gebeurde rond een uur 's nachts, na een achtervolging. Niemand raakte bij de aanrijding gewond. De bestuurder van de auto werd na de botsing aangehouden. De politie doet onderzoek.

Lees hier meer.

De schade aan de politieauto is aanzienlijk (foto: Bart Meesters).
De schade aan de politieauto is aanzienlijk (foto: Bart Meesters).
03.25

Auto wijkt uit voor overstekende kat en crasht

Een auto crashte afgelopen nacht op de N65 van Tilburg richting Vught. Dit gebeurde rond kwart voor twee, net voor restaurant Loetje. Volgens de bestuurder moest hij uitwijken voor een overstekende kat. De automobilist raakte met zijn auto een verkeersbord in de middenberm en kwam vervolgens in een heg in de middenberm tot stilstand. De bestuurder bleef ongedeerd. De auto raakte bij de crash zwaar beschadigd.

Lees hier meer.

De automobilist reed een verkeersbord omver dat waarschuwt voor overstekende dieren (foto: Bart Meesters).
De automobilist reed een verkeersbord omver dat waarschuwt voor overstekende dieren (foto: Bart Meesters).
01.12

Brand verwoest motor in Helmond

Een motor in de Nachtegaallaan in Helmond is afgelopen nacht door brand verwoest De motor was geparkeerd naast een huis. De eigenaar had de motor kort geleden uit de stalling gehaald en er dit jaar pas een keer op gereden. Hij heeft de afgelopen drie jaar aan de motor gewerkt om die te pimpen. Hoe de brand kon uitbreken, wordt onderzocht. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

Hoe de motor in Helmond vlam kon vatten, wordt onderzocht (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
Hoe de motor in Helmond vlam kon vatten, wordt onderzocht (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!