Kusters levert al 25 jaar de platte kar bij kampioenschap PSV: 'Bijzonder'

30 april om 19:00 • Aangepast 17 mei om 02:04
nl
Bij een kampioenschap van PSV hoort traditiegetrouw de platte kar, waarop de ploeg door de stad wordt gereden. Het is het ultieme feest voor de supporters, de spelers en de staf. Kusters Logistics verzorgt die platte kar al 25 jaar. In december werd de kar al opgepoetst, nu staat hij bijna helemaal klaar. "We zijn wel trots dat we daaraan mee mogen werken. Het is een bijzondere klus." Dit jaar is er zelfs een extra kar klaargezet.
Profielfoto van Arnold TankusProfielfoto van Studio040
Geschreven door

Als PSV een goed seizoen draait en een ruime voorsprong heeft op de nummer twee van de Eredivisie, valt vroeg of laat de term platte kar. De oplegger wordt bij een kampioenschap door Eindhoven gereden en zo wordt het feest met de hele stad gevierd. Als PSV kampioen wordt, is het dit jaar voor het eerst sinds 2018 dat de platte kar weer naar buiten kan.

Als de kampioenskoorts stijgt, zijn ze bij Kusters Logistics in Eindhoven alert, want dan kunnen ze bij het transport- en logistieke bedrijf aan de slag. "Mijn schoonvader is er ooit mee begonnen", zegt Roy van de Zande, medewerker van Kusters. "Wij doen al jaren allerlei klussen voor de gemeente: evenementen, wegafzettingen regelen, dranghekken plaatsen. Het is wel uniek dat wij daaraan mee mogen werken."

"We weten gewoon wat er moet gebeuren."

De eerste voorbereidingen zijn al getroffen, vertelt Van de Zande. Bij Kusters wordt de hele oplegger voorbereid, alleen met de nieuwe bestickering hebben ze niks te maken. "Dat regelt de marketingafdeling van PSV. Het is een goed bewaard geheim. Pas maandagmorgen, op de dag van de huldiging, gaat de kar naar buiten." Dit jaar zijn er zelfs twee platte karren: de grootste en hoogste is voor spelers en staf, de kleinere voor de spelersvrouwen en hun kinderen.

Dat ze nog steeds de platte kar leveren, maakt de medewerkers van Kusters trots. "Ik weet dat er kapers op de kust zijn om het over te nemen, maar wij hebben zoveel kennis. We weten gewoon wat er moet gebeuren."

“We hebben maar een Ajacied in huis."

Het personeel maakt de platte kar met veel plezier, want de medewerkers zijn bijna allemaal PSV-fans. “We hebben maar een Ajacied in huis. Die wordt de laatste tijd wel een beetje voor de gek gehouden. Maar omgekeerd was het ook zo, toen Ajax steeds de prijzen pakte en wij niet."

Voor Kusters is het mooie reclame. "Zeker nu ook onze eigen vrachtwagens de platte karren mogen trekken. Andere jaren werd er gereden door wagens van Mercedes. Daar had PSV een contract mee. BMW is de nieuwe sponsor, maar die heeft geen vrachtwagens", weet Van de Zande. "Dan is het toch mooi dat er twee eigen DAF-trucks voorstaan. Meer Eindhoven kan bijna niet!"

Mocht PSV aanstaande zondag kampioen worden, dan gaat de platte kar maandag 6 mei eerst naar het stadion om de spelers en staf op te pikken. Na een korte pitstop bij De Verlening gaat de triomftocht verder door het centrum richting Stadhuisplein. Daar is rond half acht in de avond de officiële huldiging.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

De platte kar voor PSV werd in december al opgepoetst, vertelde Roy eerder

Hans van Breukelen deelt schaal uit bij kampioenschap PSV en dat vindt hij een eer

Ties gaat viral met zijn zelfgemaakte PSV-jas: ‘Nu wil iedereen er een’

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!