Video

Student als buschauffeur: 'Niets is leuker dan in je eigen stad rondrijden'

3 mei om 13:17 • Aangepast 18 mei om 02:03
nl
Busmaatschappij Hermes leidt studenten op tot buschauffeur om zo personeelstekorten aan te pakken. Een wervingsactie in Eindhoven en omgeving heeft zestig 'student-chauffeurs' opgeleverd, zo maakte het bedrijf vrijdag bekend. De eerste chauffeurs zijn al ingezet.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Hermes kampt al enige tijd met een tekort aan chauffeurs. Daardoor vallen ritten uit en moest Hermes vorig jaar tijdelijk een vakantierooster hanteren. Ook dreigde de bedrijfsleiding extra verlof tijdelijk niet toe te staan.

Om toch zo snel mogelijk een volledige dienstregeling te kunnen bieden, heeft Hermes de hoop nu gevestigd op studenten. Zij zijn een goede aanvulling op het buschauffeurscorps, omdat ze vaak wisselende lestijden hebben en flexibel inzetbaar zijn, legt een woordvoerder uit.

"Mede door de komst van studenten is deze buslijn weer in gebruik."

Na een wervingscampagne ontving het bedrijf vorig jaar zomer meer dan honderd aanmeldingen. Ruim zestig studenten zijn met het opleidingstraject begonnen. Vijftien van hen hebben het traject inmiddels afgerond en zij werken nu als buschauffeur.

De verschraling van de dienstregeling bij Hermes begon vorig jaar oktober door het tekort aan chauffeurs. Dat gold vooral in steden, zegt het ov-bedrijf. Zo ging een van de stadslijnen in Eindhoven helemaal verloren. "Mede door de komst van studenten, heeft Hermes deze lijn vorige maand weer in gebruik genomen", laat een woordvoerder weten.

De studenten werken gemiddeld tien tot vijftien uur per week voor het bedrijf, dat betekent dat Hermes vier van die nieuwelingen nodig heeft om de diensten van een fulltime-buschauffeur op te vullen. Het busbedrijf blijft daarom nieuwe studentchauffeurs werven, geeft de woordvoerder aan.

"Niets is leuker dan in je eigen stad met de bus rondrijden!”

Martijn Mentink, regiodirecteur Zuidoost: “Ontzettend gaaf om te zien dat we in zo’n korte tijd zoveel studenten hebben bereikt en dat de animo er is. We hebben genoeg plaatsen op te vullen. Wanneer zij willen werken, dan kan dat. Een echte win-win, want niets is leuker dan in je eigen stad met de bus rondrijden!”

De bussen van Hermes rijden in onze provincie onder de naam Bravo in Eindhoven en directe omgeving. Het bedrijf is ook actief in de regio Arnhem-Nijmegen en op een deel van de Veluwe.

Na veel aandringen en 2700 handtekeningen kwam buslijn 12 weer terug.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.