Liveblog

112-nieuws: auto vat vlam • brand in dak autobedrijf

10 mei om 00:05 • Aangepast vrijdag om 09:53
nl
In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.20

Dit liveblog is gesloten

23.15

Auto's botsen in Beers

Op de kruising van de Graafsedijk en de Millseweg in Beers zijn vanavond rond kwart voor elf twee personenwagens op elkaar gebotst. Eén van de bestuurders wilde vanuit de Graafsedijk de Millseweg oversteken toen het misging. Personeel van een ambulance heeft alle inzittenden onderzocht, maar wonder boven wonder raakte niemand gewond.

Beide voertuigen zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd. De kruising was voor een deel na het ongeluk afgesloten, het overige verkeer werd omgeleid.

Ambulance en politie op de plek waar de wagens botsten (foto: Persbureau SK-Media/SQ Vision).
Ambulance en politie op de plek waar de wagens botsten (foto: Persbureau SK-Media/SQ Vision).
De schade was groot (foto: Persbureau SK-Media/SQ Vision).
De schade was groot (foto: Persbureau SK-Media/SQ Vision).
Een deel van de kruising werd afgesloten (foto: Persbureau SK-Media/SQ Vision).
Een deel van de kruising werd afgesloten (foto: Persbureau SK-Media/SQ Vision).
21.45

Weer uitgebrande auto: dit keer in Sint-Oedenrode

Op de Eversestraat in Sint-Oedenrode is, net als in Veghel, een personenauto volledig uitgebrand. Tijdens het rijden vatte het voertuig vlam, waarna de automobilist de auto naar de kant van de weg navigeerde. De automobilist is er zonder kleerscheuren vanaf gekomen, maar van de auto bleef niets over.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
20.45

Auto vat al rijdend vlam in Veghel

Een auto aan de Corsica in Veghel is vanavond al rijdend in brand gevlogen. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen uit de motorkap. De Audi is volledig verwoest, maar de automobilist is ongedeerd gebleven.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
18.30

Bekerfinale gestaakt na hartstilstand

De 26-jarige aanvoerder van amateurvoetbalclub Achilles Veen heeft vanmiddag in Oisterwijk tijdens de finale om de districtsbeker tegen Goes een hartstilstand gekregen. Dit gebeurde rond de 25e minuut. Hij is naar een ziekenhuis gebracht en maakt het naar omstandigheden goed. Een ingeschakelde traumahelikopter landde op het veld van Trinitas in Oisterwijk waar de finale deze Hemelvaartsdag wordt gespeeld. Het duel is inmiddels definitief gestaakt en wordt later uitgespeeld. De stand was 2-0 in het voordeel van Achilles.

Hier lees je er meer over:

17.30

Brandweer helpt mensen uit de modder

Een groepje mensen is vanmiddag in Geldrop even vast komen te zitten in de modder. Dat gebeurde bij het Hemelrijkpad, in het buitengebied van Geldrop en Eindhoven. Ze werden tijdens het wandelen verrast door de nattigheid. Na een melding bij de meldkamer van de brandweer werd een brandweerwagen naar hen gestuurd. De brandweerlieden hebben de mensen naar hun auto's begeleid.

15.30

Dakdekkers blussen zelf brand

In het dak van een autobedrijf aan 't Inne in Budel was tegen kwart voor twee brand uitgebroken. Een dakdekkersbedrijf was daar bezig met werkzaamheden toen het misging. Er werd direct groot alarm geslagen. Bij aankomst van de brandweer hadden de medewerkers van het dakdekkersbedrijf al geholpen door de brand te blussen. Er raakte niemand gewond en tegen halfvier was de brandweer klaar met de nacontrole.

Foto: WdG/SQ Vision.
Foto: WdG/SQ Vision.
Foto: WdG/SQ Vision.
Foto: WdG/SQ Vision.
Foto: WdG/SQ Vision.
Foto: WdG/SQ Vision.
14.17

Kleine brand in Oosterhout

De brandweer is vanmiddag gealarmeerd voor een kleine brand in een huis aan de Kegelstraat in Oosterhout. Waarschijnlijk is de bewoner een pannetje op het vuur vergeten, waarna er een brandje ontstond. Meerdere brandweerwagens kwamen ter plaatse. Ook ambulancepersoneel werd gealarmeerd. Er vielen geen gewonden.

Foto: Eye4Images/SQ Vision.
Foto: Eye4Images/SQ Vision.
13.30

Man die agent bedreigde opgepakt

Een 51-jarige man is vanmorgen thuis in Eindhoven opgepakt voor het bedreigen van een agent met een mes. Eerder op de dag probeerden agenten hem al op te pakken met hulp van tasers. Er werd ook een schot gelost. Dat deed hem weinig, waarna de man op de vlucht sloeg.

Eerder in de ochtend wilden politieagenten de fiets van de man controleren op het Floraplein in Eindhoven. Toen agenten hem aanspraken, trok de man een mes en hield hij het zichtbaar vast. Hij luisterde niet naar de agenten. Zelfs, toen zij tasers gebruikten. Er werd daarna door de agenten een schot gelost, maar ook dat leek geen effect te hebben op de man. Hij sloeg op de vlucht en werd later thuis opgepakt. Dat politie zette daarvoor een onderhandelaar in. Het is onduidelijk of de politie gericht op de man heeft geschoten, maar de man is niet gewond geraakt. De man zit nog altijd vast.

08.44

Taxichauffeur met mes bedreigd

Een taxichauffeur is afgelopen nacht in Breda door een klant (56) met een mes bedreigd. De klant was het niet eens met de prijs van de taxirit, meldt de politie. De klant wilde naar de Haagse Beemden, een stadsdeel. Hij vond de prijs van 30 euro eerst teveel, maar later stapte hij toch in. Toen hij aankwam, wilde hij niet meer dan 15 euro te betalen. Hij trok plots een mes en bedreigde de chauffeur. Die sprong snel uit de taxi en belde de politie. Die hield de man aan.

Lees hier meer.

08.29

Waarschuwing voor oplichters

Een wijkagent in Nuenen waarschuwt voor oplichters die actief zijn. Ze bieden - vooral oudere mensen - werkzaamheden aan zoals het schoonmaken van de oprit, werkzaamheden aan het dak van hun huis, enzovoorts. "Daar worden dan enorme kosten voor in rekening gebracht", waarschuwt de wijkagent op X. "Trap hier niet in en overleg eerst met iemand. Kinderen of de buren bijvoorbeeld."

01.38

Vrouw zwaargewond bij brand in huis

Een 41-jarige vrouw is afgelopen nacht zwaargewond geraakt bij een felle brand in haar huis aan de 1e Franklinstraat in Eindhoven. Ze is in kritieke toestand naar een ziekenhuis gebracht, laat een officier van dienst weten.

Lees hier meer.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
01.26

Auto in brand voor autobedrijf in Nuland

Voor autobedrijf Slaats aan de Rijksweg in Nuland is afgelopen nacht een auto in vlammen opgegaan. De melding van de brand kwam iets na middernacht binnen bij de brandweer. De auto, een Range Rover, was geparkeerd voor het autobedrijf langs de Rijksweg. Bij aankomst van de brandweer stond de voorkant van de auto volledig in brand. De brandweer kon het vuur snel blussen, maar kon niet voorkomen dat de auto verloren ging.

De brandweer had de autobrand in Nuland snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat de Range Rover verloren ging (foto: Bart Meesters).
De brandweer had de autobrand in Nuland snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat de Range Rover verloren ging (foto: Bart Meesters).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!