Video

Aangehouden klimaatactivisten op Eindhoven Airport gaan vrijuit

14 mei om 20:00 • Aangepast 24 mei om 02:04
nl
De ruim honderd mensen die een jaar geleden meededen aan een actie van Extinction Rebellion op Eindhoven Airport, worden niet vervolgd. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dit besloten. De actievoerders werden opgepakt, omdat zij zich op een verboden deel van de luchthaven bevonden.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Volgens een woordvoerder van het OM wordt de groep niet vervolgd, omdat deze betogers geen geweld hebben gebruikt en omdat zij die dag al een tijdje hebben vastgezeten.

De groep was door een gat in een hek op het terrein van het vliegveld gekropen. Eerder was al bekend geworden dat de vrouw die het hek had losgeknipt, evenmin zou worden vervolgd.

Een deel van de 106 betogers kon niet worden geïdentificeerd. De 62 anderen waren in afwachting of hen een straf boven het hoofd zou hangen.

Mogelijk wel vervolging
In maart dit jaar demonstreerde Extinction Rebellion nog een keer op Eindhoven Airport. Ook toen werden ruim honderd deelnemers opgepakt. Een man of dertig wilde de start- en landingsbaan op. Hen wacht mogelijk een vervolging. De andere, ruim zeventig, actievoerders hoeven niets te vrezen.

Er was in maart heel veel politie op de baan voor de demonstratie van Extinction Rebellion:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!