Verdachte van seksueel misbruik ouderen: 'Sprakeloos over beschuldiging'

17 mei om 13:05 • Aangepast 28 mei om 02:04
nl
De 22-jarige medewerker van het woonzorgcentrum Elisabeth in Breda, die wordt verdacht van het seksueel misbruiken van ouderen, zegt dat hij onschuldig is. Dat laat zijn advocaat Peter Schouten weten. “Mijn cliënt is sprakeloos over de beschuldiging.”
Profielfoto van Arnold Tankus
Geschreven door

De verdachte werd eind april opgepakt in België. Hij is door de Belgische autoriteiten overgeleverd aan Nederland. Donderdag besliste de raadkamer in Breda dat de 22-jarige verdachte met de Nederlandse nationaliteit nog zeker drie maanden vastzit.

Het misbruik vond plaats op de afdeling Corenschup, waar ouderen met een vorm van dementie wonen. Binnen die afdeling werden meerdere meldingen gedaan van mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag. De verdachte ontkent dit. “Hij zegt dat hij niets heeft gedaan waardoor hem seksueel misbruik kan worden verweten.”

Wat er precies is gebeurd, kan de overkoepelende zorgorganisatie Surplus niet zeggen. De man was niet in dienst bij het zorgcentrum, maar werd ingehuurd als zzp'er.

Surplus heeft na het bekend worden van seksueel grensoverschrijdend gedrag binnen haar organisatie aangifte gedaan bij de politie en een melding bij de Inspectie Gezondheidszorg.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Seksueel ongepast gedrag met ouderen: medewerker (22) zorgcentrum opgepakt

Seksueel misbruik ouderen: verdachte (22) langer vast

Ouderen seksueel lastiggevallen in zorgcentrum: zo gaat het nu verder

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.