Video

Tweede verdachte (22) aangehouden in moordzaak marechaussee Toon Brood

13 juni om 20:34 • Aangepast 28 juni om 02:09
nl
Op Curaçao heeft een 22-jarige man zich woensdagavond bij een politiebureau op het eiland aangegeven. Hij wordt verdacht van moord op de Nederlandse adjudant van de Koninklijke Marechaussee Toon Brood uit Roosendaal, meldt de politie donderdag.
Profielfoto van Wim Coenen
Geschreven door

De 49-jarige Brood werd in de nacht van 31 mei in zijn huis aan de Reigerweg doodgeschoten toen drie mannen binnendrongen. Op vrijdag 7 juni meldde een eerste verdachte, een 25-jarige man, zich bij de politie op het eiland. Hij zit nog vast.

Op de marinekazerne Sufisant op het eiland is eerder deze week met veel eerbetoon afscheid genomen van Brood. Zijn lichaam is inmiddels naar Nederland vervoerd, waar hij wordt begraven.

Dit artikel kun je ook bekijken in onderstaande video waarin de presentator met behulp van AI is gegenereerd:

Omroep Brabant experimenteert met het laten presenteren van artikelen met behulp van AI. Hierdoor kunnen we met weinig moeite mensen bereiken die bijvoorbeeld moeite hebben met lezen of liever video’s kijken. De inhoud is gemaakt door journalisten en is geen vervanging voor echte presentatoren. Reageren? Mail ons: [email protected].

De zeulband waar Brood lid van was, zamelde afgelopen dagen geld in voor de nabestaanden. Begin deze week was er een bedrag van zeventien duizend euro ingezameld. Het geld is bedoeld om de vrouw en zoon van Brood te ondersteunen. "Omdat ze door het overlijden van Toon halsoverkop terugkomen naar Nederland, staan ze hier straks met lege handen in een leeg huis. We willen geld inzamelen om hun huis op te knappen en aan te kleden", schrijven leden van zeulband De Naoweeën.

DIT IS OOK INTERESSANT:

Moordzaak marechaussee Toon Brood: verdachte opgepakt

Massaal geld ingezameld voor nabestaanden van vermoorde marechaussee Toon

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!