Liveblog

112-nieuws: bakwagen in brand op A58 • bewoners ademen rook in

24 juni om 06:07 • Aangepast 5 juli om 02:07
nl
In dit liveblog hielden we je maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

22.03

Steekpartij bewoners AZC

De politie onderzoekt een steekpartij tussen twee bewoners van het AZC in Budel. Beide mannen zijn rond halftien vanavond bij een ruzie nabij het centrum aan de Randweg-Oost gewond geraakt. Na medische behandeling werden ze aangehouden. De aanleiding van de steekpartij is nog niet duidelijk. Er is een traumaheli opgeroepen en er zijn meerdere ambulances en politie eenheden ter plaatse.

Foto: Johan Bloemers/SQ Vision
Foto: Johan Bloemers/SQ Vision
20.28

Bakwagen in brand op A58

Op de snelweg A58 bij Bavel is vanavond een bakwagen in brand gevlogen. De brandweer was snel ter plaatse maar kon niet voorkomen dat de wagen volledig afbrandde. Door de brand werden twee rijstroken afgesloten. Dit zorgde voor een file.

De bakwagen is volledig afgebrand (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision)..
De bakwagen is volledig afgebrand (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision)..
18.56

Onderzoek naar steekpartij afgesloten

De politie heeft een punt gezet achter het onderzoek naar een steekpartij, gisteravond aan de Pastoor de Grootstraat in Loosbroek. Bij het incident raakte een man gewond; een andere man werd als opgepakt.

De politie: "Onduidelijk is gebleven wat er zich precies heeft afgespeeld. Er ligt geen aangifte, vanuit de betrokkenen is er geen medewerking en er zijn geen getuigen van het steekincident. Na zorgvuldige afweging en in overleg met het Openbaar Ministerie, is besloten om het onderzoek af te sluiten."

Man gewond na steekpartij, verdachte aangehouden

18.47

Bewoners ademen rook in

In de keuken van een huis aan de Grasvogel in Eindhoven is brand ontstaan. De brandweer heeft het vuur geblust. De bewoners hebben rook ingeademd en worden nagekeken door ambulancepersoneel. Het is niet duidelijk hoe de brand kon ontstaan, meldt de brandweer.

18.03

Vrouw met rollator ernstig gewond

Een oudere vrouw is op Winston Churchilllaan in Eindhoven vanmiddag ernstig gewond geraakt nadat ze bij het oversteken werd geschept door een auto. Terwijl een traumahelikopter onderweg was, is de vrouw met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Op de A58 is de ambulance gestopt, zodat de trauma-arts vanuit de helikopter in de ambulance kon stappen om de vrouw te verzorgen.

Hoe de aanrijding kon gebeuren, wordt door de politie onderzocht. De weg is afgesloten, de auto en rollator zijn achtergebleven. De weg blijft voorlopig nog dicht.

De rollator van de vrouw (foto: SQ Vision).
De rollator van de vrouw (foto: SQ Vision).
15.16

Man (85) heeft babbels nepagent (16) door

Dankzij een 85-jarige man uit Veldhoven heeft de politie een nepagent kunnen oppakken. Toen de man afgelopen zaterdag gebeld werd door een anoniem iemand, had hij meteen door dat hij met een nepagent sprak die hem geld afhandig wilde maken. De man schakelde meteen de politie. Niet veel later werd een 16-jarige jongen aangehouden.

Man (85) trapt niet in nepagent en belt politie, 16-jarige opgepakt

15.13

Man verstopt drugs bij edele delen

Een 25-jarige man uit Breda dacht de politie zondagavond te slim af te zijn. Hij verstopte drugs bij zijn geslachtsdeel. Zonder succes, want tijdens een fouillering wist de politie de drugs te vinden.

14.55

Dakloze man slaat raam in van appartementencomplex in Helmond

Hier lees je meer over wat er gebeurde
Een dakloze man heeft maandagochtend een raam kapotgeslagen in een appartementencomplex in Helmond. Dat gebeurde op de Zuid-Koninginnewal. De reden dat hij het raam kapot sloeg, was omdat hij aangehouden wilde worden. De man is vanwege zijn gedrag namelijk niet meer welkom in een daklozenopvang. De politie heeft de man aangehouden. "Er zal geprobeerd worden om een ingang te vinden bij de hulpverlenende instanties", aldus een woordvoerder.

Foto: Politie_helmond/Instagram.
Foto: Politie_helmond/Instagram.
14.40

Hennepkwekerij met 300 planten in huis Vught

De politie heeft in de Repelweg in Vught een hennepkwekerij gevonden met ruim 300 planten. Vanwege het ernstige brandgevaar werd direct de elektriciteit afgesloten. De planten en spullen zijn in beslag genomen. In de tuin en schuur van de woning lag een zeer grote hoeveelheid zakken met potgrond en resten van platen. De politie gaat er vanuit dat er meerdere oogsten zijn geweest en onderzoekt de zaak.

Foto: politie_boxtelvughtgestel
Foto: politie_boxtelvughtgestel
Foto: politie_boxtelvughtgestel
Foto: politie_boxtelvughtgestel
Foto: Bart Meesters/SQ Vision
Foto: Bart Meesters/SQ Vision
Het pand waar de hennepkwekerij werd ontdekt (foto: Bart Meesters/SQ Vision).
Het pand waar de hennepkwekerij werd ontdekt (foto: Bart Meesters/SQ Vision).
13.49

File op A27 door ongeluk bij Werkendam

Op de snelweg A27 bij Werkendam is een ongeluk gebeurd. In de richting van Utrecht naar Breda staat daardoor een half uur file.

Wachten op privacy instellingen...
13.20

Jongen gered uit zwemplas in Volkel

Een 18-jarige jongen is uit een waterplas in Volkel gered en gereanimeerd. Dat gebeurde bij BillyBird Park Hemelrijk. De jongen zit volgens de politie op speciaal onderwijs. Hij was met een schoolreisje bij het recreatiepark, dat een grote speeltuin heeft en een zwemplas.

Lees hier meer.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
11.35

Bouwvakker ernstig gewond nadat deel van steiger op hem valt

In Eindhoven is vanmorgen een ijzeren buis van een steiger van de achtste etage van een bouwplaats op een bouwvakker gevallen. De man droeg een helm, maar raakte toch ernstig gewond. Hij was na het bedrijfsongeval op de Gerard Philipslaan wel aanspreekbaar. Het is onduidelijk hoe het ongeluk kon gebeuren, de Arbeidsinspectie is ingeschakeld.

Lees hier meer.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
11.28

Kinderdagverblijf ontruimd vanwege gaslek

Een kinderdagverblijf in de Molenstraat in Asten is ontruimd vanwege een gaslek. Er werd een vreemde geur geroken, waarna de kinderen naar buiten zijn gebracht. Terwijl de brandweer bezig was met metingen, mochten ze in de brandweerwagens een kijkje nemen. De adviseurs voor gevaarlijke stoffen (AGS) hebben bevestigd dat het om een gaslek gaat. Het is nog niet bekend of de kinderen ergens anders heen gaan of door de ouders moeten worden opgehaald.

Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision.
11.20

Ongeluk op A2 met meerdere auto's zorgt voor flinke file

Op de A2 bij Maarheeze is in de richting van Eindhoven een ongeluk gebeurd. Twee kleine vrachtwagens en een auto zijn daar op elkaar gebotst en moeten door een berger worden meegenomen. Twee rijstroken zijn afgesloten. Er vielen geen gewonden bij de aanrijding, maar er is wel een flinke file op de A2 ontstaan. De vertraging is drie kwartier. Verkeer wordt omgeleid vanaf knooppunt Het Vonderen.

foto: SQ Vision.
foto: SQ Vision.
foto: SQ Vision.
foto: SQ Vision.
09.58

File op A2 van Den Bosch naar Utrecht door ongeluk

Op de A2 in de richting van Den Bosch naar Utrecht is een ongeluk gebeurd. Daardoor is de rechterrijstrook bij Kerkdriel dicht. Automobilisten moeten rekening houden met een half uur vertraging.

Wachten op privacy instellingen...
08.55

Enorme vertraging op A27

Bij Industrieterrein Avelingen, op de snelweg A27, is vanmorgen een ernstig ongeluk gebeurd. Hierbij waren volgens de ANWB vijf auto's en een vrachtwagen betrokken. In de richting van Gorinchem was rond kwart over acht een vertraging van bijna twee uur ontstaan. Vanaf Geertruidenberg stond er toen een file van 11 kilometer. De rechterrijstrook was lange tijd dicht. Verkeer werd geadviseerd om om te rijden via Dordrecht (A59, A16 en A15). De andere kant op, richting Breda, ontstond al snel een kijkersfile. Tegen half tien was het ergste leed geleden: over 8 kilometer was er sprake van langzaam rijdend dan wel stilstaand verkeer. De extra reistijd bedroeg toen een minuut of 8.

Wachten op privacy instellingen...

Ook het verkeer op de snelweg A2 zat het deze ochtend niet mee. Tegen halfzeven moesten weggebruikers tussen Den Bosch en Utrecht rekening houden met een extra reistijd en wel van een half uur. Door een defect aan een vrachtwagen was de rechterrijstrook afgesloten en stond er een file van 13 kilometer tussen knooppunt Hintham en het Gelderse Waardenburg.

Rond half acht had zich een file van 8 kilometer gevormd tussen de afrit Sint-Michielsgestel en knooppunt Empel, in de richting van Utrecht. De extra tijd bedroeg toen ruim een half uur.

In de richting van Eindhoven is er een vertraging van een half uur ontstaan door een ongeluk. De problemen doen zich voor tussen de knooppunten Leenderheide en Batadorp. De filelengte valt mee: 5 kilometer. De linkerrijstrook is dicht.

Eerder vanmorgen was het ook druk op de snelweg A16 in de richting van Rotterdam. Tussen Breda-Noord en Dordrecht stond tegen half zeven een file van 15 kilometer en de vertraging was daar toen 37 minuten. De rechterrijstrook wass dicht door opruimwerkzaamheden, zo meldde de ANWB.

06.00

Brand op industrieterrein

Bij Avera Distributing op bedrijventerrein Hazeldonk heeft vannacht een brand gewoed. Gezien de omvang van het bedrijf werd al gauw opgeschaald van middelbrand naar grote brand, zo meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. De vlammen sloegen uit het dak, maar de brandweer was het vuur snel meester, al was hiervoor wel extr water nodig. Vanwege het nablussen duurde het tot een uur of zes voordat de brandweer de zorg kon overdragen aan Stichting Salvage.

Tijdens de bluswerkzaamheden was een deel van het industrieterrein afgezet. De brandweer zette diverse wagens in en moest het dak op om de brand goed te kunnen bestrijden. Wat de schade is en waardoor de brand is veroorzaakt, is nog onbekend. De brand werd tegen vier uur gemeld.

Omdat er rook uit het dak kwam, moest de brandweer het dak op (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Omdat er rook uit het dak kwam, moest de brandweer het dak op (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Eén van de wagens die werden ingezet (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Eén van de wagens die werden ingezet (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
02.00

Politie onderzoekt schietpartij

De politie heeft tot diep in de nacht onderzoek verricht op en in de buurt van de Rode Kruislaan in Eindhoven. Gisteravond werd er een man neergeschoten. Hij raakte zwaargewond. De straat was daarna urenlang afgesloten. Tijdens het onderzoek is onder meer een kogelhuls gevonden. De politie heeft ook elders in de stad naar sporen gezocht. Dat was in de omgeving van de plek waar een vluchtauto werd gevonden. Er zijn twee verdachten aangehouden, een derde is nog spoorloos.

De Rode Kruislaan was lang afgesloten (foto: SQ Vision).
De Rode Kruislaan was lang afgesloten (foto: SQ Vision).
De beschoten auto wordt gefotografeerd door de politie (foto: SQ Vision).
De beschoten auto wordt gefotografeerd door de politie (foto: SQ Vision).
Er werd onder meer een kogelhuls gevonden (foto: SQ Vision).
Er werd onder meer een kogelhuls gevonden (foto: SQ Vision).
01.00

Motorrijder ernstig gewond

Een motorrijder is vannacht rond een uur ernstig gewond geraakt bij een ongeval op de Jeroen Boschlaan in Eindhoven. Op de kruising met de Hobbemastraat kwam de bestuurder in botsing met een auto, waarna de motor onderuit ging. Het voertuig liep net als de wagen flinke schade op.

De verwondingen van de motorrijder waren zo ernstig dat ambulancepersoneel niet wilde wachten op een traumahelikopter uit Rotterdam. Het slachtoffer is met spoed naar een ziekenhuis gebracht. De Jeroen Boschlaan is enige tijd dicht gebleven voor sporenonderzoek. Dat duurde langer dan gebruikelijk, omdat de verkeerspolitie ook bij andere zware aanrijdingen in de regio werd ingeschakeld.

De beschadigde motor (foto: SQ Vision).
De beschadigde motor (foto: SQ Vision).
Ook de auto liep forse schade op (foto: SQ Vision).
Ook de auto liep forse schade op (foto: SQ Vision).
Agenten ontfermen zich over de motor (foto: SQ Vision).
Agenten ontfermen zich over de motor (foto: SQ Vision).
Agenten posten bij de auto die betrokken was bij de botsing (foto: SQ Vision).
Agenten posten bij de auto die betrokken was bij de botsing (foto: SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.