OM in hoger beroep tegen alle verdachten in moordzaak Peter R. de Vries

24 juni om 15:57 • Aangepast 5 juli om 02:03
nl
Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep tegen alle negen verdachten in de moordzaak van Peter R. de Vries. Zes van hen kregen celstraffen tot 28 jaar opgelegd. Twee Brabanders en een derde verdachte die terechtstonden voor betrokkenheid bij de moord op Peter R. de Vries, werden eerder deze maand vrijgesproken.
Profielfoto van Arnold Tankus
Geschreven door

Alle verdachten, waaronder Christopher W. (28) uit Helmond en Ludgardo S. (35) uit Tilburg, moeten dus bij een hogere rechtbank opnieuw voor de rechter verschijnen.

De Vries werd op 6 juli 2021 neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat in het centrum van Amsterdam na een optreden in RTL Boulevard. Hij overleed negen dagen later in het ziekenhuis. Alle negen verdachten weigerden tijdens eerdere zittingsdagen om iets te verklaren over de moord op Peter R. de Vries. Hierdoor is het niet duidelijk waarom de 64-jarige De Vries dood moest en wie de opdrachtgever is.

Veroordeeld voor drugs
Ludgardo S. zou voor de moord op verkenning zijn gegaan in Amsterdam. Hij zou ook een paar jongens hebben geregeld die De Vries moesten filmen na de aanslag. In januari werd 14 jaar celstraf tegen S. geëist. Maar volgens de rechtbank was hij niet medeplichtig aan de moord op De Vries. Hij werd wel veroordeeld tot vier weken gevangenisstraf voor het bezitten van drugs.

Christopher W. uit Helmond werd verdacht van het deelnemen aan een criminele organisatie. Hij zou volgens justitie vanuit de gevangenis mensen hebben aangestuurd. Tegen hem werd in januari drie jaar cel geëist, maar werd dus vrijgesproken.

Het OM zag de moord als een terroristische daad. Door snel filmpjes en foto's van de moordaanslag te verspreiden zou er angst moeten worden gezaaid in de samenleving. Maar de rechtbank oordeelde dat de aanslag geen terrorisme was. Het was niet te bewijzen dat het de bedoeling was om de samenleving angst aan te jagen.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Jarenlange celstraffen voor moord op Peter R.: 2 Brabanders vrijgesproken

Nieuwe verdachte in zaak Peter R. de Vries eerder veroordeeld

Arrestatie in Tilburg voor moord op Peter R. de Vries

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!