Liveblog

112-nieuws: ongeluk in Sint Anthonis • scooter aangereden

donderdag om 05:48 • Aangepast vrijdag om 11:23
nl
In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

21.21

Politie: explosie was vergissing

De explosie in een voortuin dinsdagavond in de Kreeftstraat in Eindhoven was hoogstwaarschijnlijk een vergissing. Dat zegt de politie na onderzoek.

Explosie in voortuin blijkt vergissing, gezin met jonge kinderen de dupe

20.16

Motorrijder overleden na ongeluk met trekker

Bij een ongeval tussen een trekker en een motor is vanavond op de Caterspolder in Woensdrecht de motorrijder overleden. Het slachtoffer is een 31-jarige man uit Antwerpen, meldt de politie.

Lees hier meer.

Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
19.14

Scooter aangereden

Een scooterrijder die op de Maastrichterweg in Valkenswaard richting Borkel reed, is vanmiddag in botsing met een auto gekomen. De auto verleende waarschijnlijk geen voorrang. De man op de scooter is met een ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. Op deze splitsing komen vaker ongelukken voor. Dit komt waarschijnlijk omdat het fietspad aan beide kanten wordt gebruikt.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
18.26

Bus Nederlands elftal vast op A2

Het damesteam van het Nederlands elftal is vanmiddag gestrand op de A2 bij Leende. De bus kon gelukkig op eigen 'benen' naar een veilige plek rijden, meldt Rijkswaterstaat.

17.56

Drugspand gesloten in Waalre

Een woning aan de Rooisestraat in Waalre is afgelopen maandag gesloten in verband met het overtreden van de Opiumwet. Hoe lang de woning gesloten blijft, is nog onbekend.

LEES OOK: Drugslab gevonden in Waalre: politie stuit op drugs, wapens en honden

17.44

Ongeluk vier voertuigen Sint Anthonis

Bij een ongeluk op de Boxmeerseweg in Sint Anthonis zijn vanmiddag twee bestelbusjes en twee personenauto's met elkaar in botsing gekomen. Er was flink wat blikschade en een persoon is met onbekende verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Alle voertuigen zijn geborgen door een bergingsbedrijf, waarna de weg (272) tussen de afslag A73 en de rotonde bij Sint Anthonis weer vrijgegeven kon worden.

Foto: Saskia Kusters/SQ Vision
Foto: Saskia Kusters/SQ Vision
Foto: Saskia Kusters/SQ Vision
Foto: Saskia Kusters/SQ Vision
17.37

Vertraging op A16

Op de A16 vanuit Breda richting Rotterdam bedraagt de vertraging bijna anderhalf uur. Bij een ongeluk zijn meerdere voertuigen op elkaar gebotst bij Zevenbergschen Hoek. Twee rijbanen zijn gesloten.

UPDATE: De berger heeft de voertuigen snel van de weg weten te halen. De vertraging neemt hierdoor snel af en bedraagt rond zes uur nog zestig minuten.

Wachten op privacy instellingen...
17.12

Overleden man gevonden

De politie Bergen op Zoom meldt dat het vanochtend rond negen uur een melding kregen over een overleden persoon aan de Weststraat. De politie onderzoekt momenteel de oorzaak van het overlijden van de man (59).

16.16

Kitten onder auto gevonden

De brandweer heeft vanmiddag op Rijsbergselaan in Breda een kitten onder een auto vandaan gehaald. De brandweer heeft in de omgeving rondgevraagd van wie het beestje is, maar de eigenaar werd niet gevonden. De kitten is overgedragen aan de dierenambulance.

15.36

Gasleiding geraakt in Gemert

Tijdens graafwerkzaamheden met een minigraver is in een achtertuin van een woning een gasleiding geraakt. Dit gebeurde op de Groeskuilenstraat in Gemert. Op straat was het ontsnapte gas goed te ruiken. De brandweer was snel ter plekke en heeft de situatie gecontroleerd totdat netbeheerder Enexis kwam, die de leiding gaat repareren.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
13.40

Topcrimineel Jan B. opgepakt voor verboden wapenbezit

Bij de inval op het terrein van de 73-jarige topcrimineel Jan B. in Hulten is woensdag een wapen gevonden. Dat meldt de politie donderdagmiddag. Dat wapen lag in een stacaravan van Jan B., zegt zijn advocaat. De crimineel is woensdag op het terrein opgepakt door een arrestatieteam.

Lees hier meer.

13.08

Boete voor auto met geblindeerde ramen

Een Poolse automobilist heeft een boete gekregen omdat hij rondreed met té geblindeerde ramen. Door de donkere ramen zagen de agenten de bestuurder niet eens zitten. De man werd aangehouden en de verkeerspolitie heeft vervolgens de lichtdoorlatendheid gemeten. Die bleek veel te laag. De man heeft een boete van 309 euro gekregen.

De auto stond sinds 2022 ook niet meer op naam van iemand. Ook daarvoor heeft hij een boete gekregen. De politie heeft de wagen in beslag genomen. De bestuurder krijgt twee weken om de auto in Polen opnieuw op naam te stellen.

Foto: Instagram/Politie_markdal.
Foto: Instagram/Politie_markdal.
12.14

15-jarige jongen licht bejaarde vrouw op

De politie heeft een 15-jarige jongen uit Zwolle aangehouden vanwege oplichting van een 85-jarige vrouw in Eindhoven. De vrouw trapte in zijn babbeltruc en de jongen nam vervolgens sieraden en geld van haar mee.

Wanneer en waar in Eindhoven dat precies gebeurde, kan de politie niet zeggen. De jongen zou zich voor hebben gedaan als medewerker van de verzekering. De oudere vrouw gaf hem in goed vertrouwen haar sieraden en geld.

11.25

Minderjarige in bezit van boksbeugel

De politie heeft in Drunen een jongen aangehouden die een boksbeugel op zak had. Agenten zagen hem woensdagavond op een scooter zonder verlichting rijden. Toen ze hem aanhielden bleek hij geen identiteitsbewijs of rijbewijs bij zich te hebben. Toen de politie hem vervolgens fouilleerde ontdekte ze de boksbeugel in zijn tas. Boksbeugels vallen onder verboden wapens en daarom heeft de politie die in beslag genomen. Het OM beraadt zich over een straf.

Foto: politie_digitaal_meierij.
Foto: politie_digitaal_meierij.
10.38

Vrouw staat illegaal op gehandicaptenparkeerplaats

In Dongen is een vrouw woensdag op de bon geslingerd omdat ze illegaal op een gehandicaptenparkeerplaats stond. Volgens de politie moest ze 'even snel' een pakketje ophalen en waren alle parkeerplaatsen vol. Ze was bang dat de winkels op tijd dicht gingen vanwege de EK-wedstrijd, maar daar was de politie niet gevoelig voor. De vrouw heeft een boete van 380 euro gekregen.

07.17

Bewoner verjaagt overvallers

De bewoner van een huis aan de Schoutenhoek in Uden heeft gisteravond overvallers uit zijn huis verjaagd. Een kwartier voor het begin van de EK-wedstrijd tegen Engeland werd er aangebeld door 'een of meerdere mannen', meldt de politie. Toen hij opendeed ontstond er direct een worsteling. "De dader(s) gingen er daarna vandoor. De bewoner raakte lichtgewond bij de worsteling", meldt de politie. Later die avond is er in de omgeving een 38-jarige Bosschenaar aangehouden.

Foto: AS Media.
Foto: AS Media.
05.45

Hevige brand in huis

In de nacht van woensdag op donderdag is rond half twee brand uitgebroken in een huis aan de Brahmsstraat in Tilburg. De brand woedde bovenin het huis. De bovenste verdieping is volledig verwoest. Meerdere bewoners raakten gewond nadat ze rook inademden.

Lees hier meer.

Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
03.00

Man doodgeschoten

Bij een huis aan de Markiezaatstraat in Stampersgat is woensdag kort na middernacht een man overleden na een schietpartij. De verdachte is op de plek van de dodelijke schietpartij opgepakt. Dat meldt de politie

Lees hier meer.

Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
23.40

Ongeluk met brommer

Een jongen op een brommer is aangereden door een busje. Dat gebeurde op de Hogeweg in Deurne, vlakbij het Shell-tankstation. Mogelijk zag de bestuurder van het busje de brommer over het hoofd. De jongen is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Walter van Bussel/SQ Vision.
Foto: Walter van Bussel/SQ Vision.
Foto: Walter van Bussel/SQ Vision.
Foto: Walter van Bussel/SQ Vision.
22.10

Ernstige crash met motor

Op de Molendijk in Berlicum is een motorrijder gecrasht. Het slachtoffer reed in een groep die uit de richting van Schijndel kwam. Mogelijk zag het slachtoffer de bocht over het hoofd. De bestuurder botste met zijn motor namelijk tegen de vangrail die over een viaduct loopt. Hij werd door de klap gelanceerd en kwam op het steile talud terecht. Een ambulance en de brandweer zijn ter plaatse gekomen. Met een redbak (een soort brancard) hebben zij het slachtoffer van het talud gekregen. Hij is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!