Instorten parkeergarage bij Eindhoven Airport onderzocht door TNO - Omroep Brabant

Instorten parkeergarage bij Eindhoven Airport onderzocht door TNO

2 juni 2017 om 17:28
nl
TNO gaat onderzoeken wat de oorzaak is van het instorten van de parkeergarage bij Eindhoven Airport. Het onderzoek zal waarschijnlijk volgende week beginnen en duurt enkele weken tot een paar maanden, is de verwachting.
Geschreven door

Bouwbedrijf BAM is verantwoordelijk voor de bouw van de parkeergarage. Ook BAM laat een onderzoek doen, maar dan door een extern adviesbureau. De twee onderzoeken staan los van elkaar, meldt Eindhoven Airport.

Zaterdagavond stortte de garage in aanbouw deels in. Er was niemand in het gebouw aanwezig. De totale schade wordt geschat op twintig miljoen euro.

Parkeerchaos
De parkeergarage met achthonderd parkeerplaatsen had deze zomer af moeten zijn. De PvdA in Eindhoven verwacht deze zomer grote parkeerproblemen in de buurt van het vliegveld.

De BAM heeft vrijdag auto’s die nog bij de ingestorte parkeergarage stonden, weggehaald. Er stonden er ruim 45. Het bouwbedrijf heeft acht auto’s en een motor laten staan. Vanwege de veiligheid konden medewerkers niet in de buurt van die voertuigen komen.

'Schade wordt afgehandeld'
Mensen die terugkwamen van vakantie en daar geparkeerd stonden, kregen een huurauto of mochten met een taxi mee. De schade aan hun eigen auto’s wordt afgehandeld. “De schade bij de auto’s die zijn weggesleept, is minimaal. Maar natuurlijk zorgen we ervoor dat de putjes en deukjes weg worden gehaald. Ze krijgen de auto’s terug, zoals ze ‘m hebben achtergelaten” laat een woordvoerder van de BAM weten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.