Politie laat bewijsmateriaal opblazen, justitie kan munitieverzamelaar Etten-Leur niet vervolgen - Omroep Brabant

Politie laat bewijsmateriaal opblazen, justitie kan munitieverzamelaar Etten-Leur niet vervolgen

26 april 2018 om 13:00
De 31-jarige man die thuis in Etten-Leur een munitieverzameling bewaarde wordt niet strafrechtelijk vervolgd. De zaak tegen de verdachte is geseponeerd wegens gebrek aan bewijs.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

Op maandagavond 29 mei 2017 ontstond er brand in een schuur bij zijn huis aan de Paukeslag. Daarbij waren ook explosies te horen. De EOD en politie vonden na afloop in het huis en de restanten van het schuurtje grote hoeveelheden munitie uit de Tweede Wereldoorlog.

Onvoldoende bewijs
In het onderzoek dat volgde is volgens het Openbaar Ministerie onvoldoende bewijs naar voren gekomen. Dit komt doordat de munitie die in het schuurtje en woning is aangetroffen onmiddellijk is afgevoerd en vernietigd. Daardoor is achteraf niet meer vast te stellen om wat voor soort munitie het ging.

Volgens woordvoerder Willem-Jan Uytdehage hebben de hulpdiensten zich tijdens de brand vooral bezig gehouden met het bestrijden van het incident. Toen de brand uit was, bleken de sporen ernstig verstoord, waardoor er geen onderzoek kon worden gedaan. Daarnaast heeft de EOD de munitie snel na de brand onschadelijk gemaakt. "Hierdoor is niet meer te herleiden of de munitie gevaarlijk was", aldus Uytdehage.

Ontheffing
Met de verdachte, die een ontheffing had voor de spullen,  is een gesprek geweest. "Hij is er van doordrongen dat hij nooit meer dergelijke munitie in huis moet halen", aldus justitie donderdag.

 

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...