Niet Michael van Gerwen, maar Rob Cross krijgt lintje in NOS Journaal, darter kan lachen om foutje

26 april 2018 om 22:15
nl
Darter Michael van Gerwen moest donderdagavond hard lachen om een foutje in het NOS Journaal. Het journaal verwisselde hem met zijn grote rivaal Rob Cross. Niet de darter uit Vlijmen, maar zijn Britse concurrent werd getoond als degene die een koninklijk lintje had ontvangen.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

Van Gerwen kan niet alleen fantastisch darten, hij beschikt ook over de nodige humor. Zijn gevatte reactie over het foutje van het NOS Journaal bewijst dat eens te meer. Terwijl presentator Rob Trip zegt dat de 29-jarige Van Gerwen als jongste dit jaar een koninklijk lintje heeft ontvangen, is op de achtergrond de beeltenis te zien van rivaal Cross.

"Hij heeft me wereldbeker afgepakt, van mijn lintje blijft hij af", reageert 'Mighty Mike' op Twitter. De darter zit dan net te pauzeren tussen twee duels in de Premier League. Met 'hij' doelt Van Gerwen op Cross die hem de wereldtitel afhandig maakte op zaterdag 30 december 2017. 

Wachten op privacy instellingen...

De ontspannen wijze waarop Van Gerwen de blooper van het NOS Journaal afdeed, kon hij goed gebruiken in zijn volgende partij. Want de darter uit Vlijmen verloor tot nu toe twee keer en wist in zijn derde partij, net voordat hij naar het journaal keek, niet verder te komen dan een gelijkspel

Ná het journaal verpletterde hij de hoog geklasseerde Brit Michael Smith met 7-1. Voor de koploper was het zijn eerste zege in de laatste vier wedstrijden. Eerder op de dag werd bekend dat de 29-jarige 'Mighty Mike' benoemd was tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.   

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.