Liquidatie en gewonden door schietpartijen, kogelgeweld teistert Best [LIJSTJE]

5 juni 2018 om 11:54
(Archieffoto)
(Archieffoto)
De zoveelste schietpartij zorgde maandag voor veel onrust in de wijk Wilhelminadorp in Best. De gemeente lijkt veel last te hebben van kogelgeweld. Een korte opsomming van schietpartijen van afgelopen jaar.
Profielfoto van Petra van Middendorp
Geschreven door
Petra van Middendorp

Dit lijstje begint op 31 augustus 2017. De 35-jarige Dennis Struijk wordt geliquideerd als hij in zijn auto zit. De schietpartij vindt rond half elf 's avonds plaats aan de Johannes Klingenstraat in Best. Even later wordt de brandweer ingeschakeld voor een autobrand aan de Vlinderlaan in Son. Dit is vermoedelijk de auto van de schutter. 

Het was niet de eerste poging om Struijk om te leggen. Op 16 augustus 2016 werd hij ook al beschoten toen hij voor zijn huis aan de Sint Petrus Canisiuslaan in Eindhoven stond. Hij liep toen al ruim een jaar met een kogelwerend vest rond. De Eindhovenaar vreesde voor zijn leven vanwege een eerdere schietpartij en overval in zijn woning, zeiden toen verschillende buurtbewoners tegen Omroep Brabant. Er was politiebescherming aangeboden aan Struijk, maar dat weigerde hij. Hij wilde namelijk niet dat de politie meer te weten zou komen over zijn handel en wandel.

Yassini Majiti
Amper twee maanden later wordt op 5 november 2017 Yassini Majiti (33) uit Den Bosch doodgeschoten op het parkeerterrein van Aquabest. Majiti bezocht een salsafeest in Beachclub Sunrise. De politie pakte Toon N. een paar dagen later op als verdachte. Volgens N. werd op het parkeerterrein een vriend van hem aangevallen door een groep waarvan Majiti deel van uit maakte. N. zegt dat hij handelde uit noodweer en schoot Majiti dood met een pistool, dat toevallig in zijn auto lag. 

De zaak komt begin dit jaar voor bij de rechtbank in Den Bosch en mondt uit in een massale vechtpartij. Als Toon N. de zaal binnenkomt, vliegen bekenden en familie van Majiti over de tribune richting het beklaagdenbankje. N. incasseert rake klappen. De rechtbank heeft de zaak al als een 'hoogrisicozaak' ingeschaald, maar kan niet voorkomen dat dit gebeurde. Ook een verslaggever van Omroep Brabant wordt bedreigd, belaagd en moet met hulp van de politie uit de zaal vluchten.

Vrouw beschoten
Daarna is het, als het om schietpartijen gaat, een tijdje rustig. Op 7 mei 2018 wordt een 39-jarige vrouw in de Mr. C. Goselingstraat door een man beschoten. Het slachtoffer heeft net haar afvalcontainer neergezet als ze wordt beschoten door een donker geklede man. Hij draagt een helm en stapt daarna op een scooter of motor, bestuurd door een tweede persoon die ook donker gekleed was en een helm droeg. De verdachten gaan er razendsnel vandoor en zijn tot nu toe nog steeds niet gepakt. Wonder boven wonder raakt de vrouw 'alleen maar' gewond aan haar arm.

Twee gewonde mannen
De meest recente schietpartij is van maandag 4 juni 2018. Een man wordt neergeschoten in de straat Melde in Best. Enkele straten verderop vindt de politie nog een gewonde man. Onbekend is of deze man ook is neergeschoten. Beide mannen zijn aangehouden en zitten vast. 

De schietpartij waarbij de vrouw gewond raakte en de schietpartij met de twee mannen spelen zich in dezelfde wijk af. De politie onderzoekt of de twee zaken verband houden met elkaar.

 

Wachten op privacy instellingen...