Klaas Otto is beschuldigingen beu en doet weer aangifte

17 juli 2018 om 11:30
nl
No Surrender-oprichter Klaas Otto (50) heeft opnieuw aangifte gedaan, nu tegen de politie. Hij zegt dat rechercheurs hem in verband proberen te brengen met liquidaties, gedwongen abortussen en groepsverkrachtingen. Al die misdrijven zouden zich hebben afgespeeld in de clubhuizen van No Surrender en Satudarah in onder meer Zundert toen hij er nog bij zat. Hij ontkent dat hij er iets mee te maken heeft.
Profielfoto van Willem-Jan Joachems
Geschreven door

Volgens Otto maken rechercheurs zich daarmee schuldig aan smaad en laster en proberen ze getuigen te beïnvloeden. "Voor hem is de maat vol'', zegt advocaat Niels van Schaik naar aanleiding van een bericht van BN/De Stem over de aangifte. 

"Iedereen in zijn omgeving wordt benaderd voor belastende informatie. De vreselijkste verhalen worden verspreid terwijl die nergens op zijn gebaseerd'', aldus de advocaat. 

Weer aangifte, steeds meer onderzoek
Otto deed vorig jaar zomer ook al aangifte wegens smaad en laster, toen tegen burgemeester Frank Petter van zijn woonplaats Bergen op Zoom en Charles van der Voort, hoofdofficier van justitie in Breda. Die zaak is begin dit jaar op niets uitgelopen. 

Justitie is Otto in steeds meer zaken aan het vervolgen. Maar van inhoudelijke zittingen en eisen is het nog niet gekomen, het blijft steeds bij voorbereidende rechtszaken die steeds worden uitgesteld. Zo is het langst lopende proces over onder meer afpersing, brandstichting, bedreiging en witwassen dit voorjaar voor onbepaalde tijd onderbroken. 

Stapel beschuldigingen: Otto en justitie op ramkoers
Er zijn ook nieuwe rechtszaken in de maak, zoals in Groningen, tegen de top van No Surrender. De beschuldiging dat hij officier van justitie Greetje Bos wilde laten liquideren is intussen geschrapt omdat er te weinig bewijs is en dat dossier leidt niet meer tot een proces. Otto wordt ook verdacht van het beïnvloeden van getuigen. Dat verwijt hij nu zelf de politie. 

Otto en het OM liggen sinds ruim een jaar op ramkoers.  Al in voorjaar 2017 maakte Otto bezwaar tegen de beschuldigingen. Hij liet in maart 2017 al via zijn advocaat weten dat er niks van waar is en dat hij het zat is om steeds maar weer zwart gemaakt te worden. 

De opgelopen spanningen zijn ook duidelijk merkbaar in de rechtszaal. Het maakt het extra gecompliceerd dat ook in andere zaken steeds zijn naam opduikt, terwijl er geen bewijs tegen hem persoonlijk wordt gevonden. Zo was er dit voorjaar de opvallende wapenvondst in Welberg, waar ook een foto tussen lag van Otto. Hij is geen verdachte in die zaak.  Otto zit momenteel thuis met een enkelband, in afwachting van alle rechtszaken. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.