Deel Landgoed Haarendael in Haaren half jaar dicht na vondst drugslab

30 oktober 2018 om 20:12
nl
Een deel van Landgoed Haarendael in Haaren gaat voor zes maanden dicht. De sluiting gaat per 15 november in, zo maakte de gemeente Haaren dinsdagavond bekend. Aanleiding voor het besluit is het drugslaboratorium dat op 11 oktober op het landgoed werd ontdekt.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Het drugslab was professioneel ingericht, met een grote voorraad goederen en materialen voor de productie van amfetamine. Het deel van het gebouw waar het drugslab werd gevonden, wordt voor de periode van een half jaar gesloten en verzegeld.

LEES OOK: Landgoed Haarendael: verpauperd, verloederd en ook mysterieus mooi [VIDEO]

In het belang van het behoud en herstel van het landgoed geldt de sluiting enkel voor het gedeelte van de daadwerkelijke productieplaats.

Rijksmonument
Het voormalig grootseminarie Haarendael is een rijksmonument aan de N65 tussen Den Bosch en Tilburg. Het is eigendom van zorginstelling Cello dat de gebouwen verhuurde. Sinds de zomer staat het oude klooster weer te koop.  

"Dat er nu een drugslab is aangetroffen, doet onrecht aan het karakter, de allure en grandeur van het eens zo statige grootseminarie, dit prachtige stuk erfgoed in Haaren", zei de gemeente eerder in een reactie.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.