Tweede verdachte (25) opgepakt voor schietpartij in Helmond

28 februari 2019 om 13:08
nl
De politie heeft donderdagmiddag de tweede verdachte gearresteerd voor de schietpartij in Helmond. Het gaat om een 25-jarige man uit het Limburgse Montfort. De andere verdachte (32) uit Helmond die eerder deze ochtend werd opgepakt, raakte zwaargewond bij een achtervolging door de politie.
Profielfoto van Marlou van den Broek
Geschreven door
Marlou van den Broek

De twee verdachten schoten donderdagochtend door de deur van een huis aan de Zeppelinstraat. De bewoner werd geraakt in zijn voeten. Op het moment van de schietpartij waren er ook nog een vrouw en een kind aanwezig. Zij raakten niet gewond. 

 

Wachten op privacy instellingen...


De twee verdachten gingen er donderdagochtend vandoor in een auto. De politie zag ze rijden in de wijk Rijpelberg in Helmond en zette de achtervolging in. Een van de verdachten sprong uit de rijdende wagen. Dit gebeurde op de Energiestraat in Deurne. Hij ligt nog zwaargewond in het ziekenhuis. 

De tweede verdachte, de bestuurder van de auto, ging ervandoor. Hij had de auto achtergelaten in iemands voortuin op de Zeilbergsestraat. In de omgeving werd onder meer met honden naar hem gezocht. De zoektocht had uiteindelijk niks opgeleverd, maar de politie had wel een idee om wie het ging.

De politie doorzoekt op dit moment de woningen van de verdachten. 

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Ruzie
De bewoner was aanspreekbaar na de schietpartij, die rond vier uur plaatsvond. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie is er mogelijk sprake van een ruzie tussen hem en bekenden. 

Helmond heeft de laatste tijd vaker last van schietincidenten.  Burgemeester Blanksma ziet deze uitbarstingen van geweld als extra motivatie om in te zetten op bestrijding van de criminaliteit. “Dit soort incidenten, waarbij ernstig geweld wordt gebruikt, kunnen we niet accepteren in onze stad. Hoewel op dit moment de incidenten grotendeels los van elkaar lijken te staan, baart mij het voorhanden zijn van vuurwapens grote zorgen. De impact van deze gebeurtenissen op wijk- en buurtniveau is zeer groot. Deze incidenten volharden mij om samen met de politie en het OM de criminaliteit in Helmond blijvend voortvarend aan te pakken.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.