Romario blikvanger van de carnavalsoptocht in Eindhoven: 'Ik heb de zon meegebracht'

EINDHOVEN - Het Eindhovens carnaval had deze zaterdag een speciaal tintje. Met dank aan oud-PSV'er Romario. De Braziliaanse voetballer is door de hoofdsponsor van de Eindhovense voetbalclub naar Eindhoven gehaald om het feest in Lampegat extra cachet te geven.

"Het was nog leuker dan hij had verwacht, zei Romario tegen de organisatie die hem naar Eindhoven heeft gehaald. Hij was opnieuw onder de indruk van Eindhoven.

Jan en Marianne van Hoogstraten uit Best hoorden bij de gelukkige fans die mee mochten mee op de wagen. Ze hebben ook een aantal selfies met de voetballegende gemaakt. "Romario was heel toegankelijk. Hij heeft drie uur aan een stuk gezwaaid. De rondrit was heel bijzonder. Het is net alsof je als voetbalkampioen op de platte kar wordt rondgereden.

Jan en Marianne en Romario


Daan uit Someren, ook een van de fans die mee mocht, vertelde hoe indrukwekkend het was met tienduizenden mensen langs de kant van de weg.

Om kwart voor één zaterdagmiddag beklom Romario's zijn praalwagen, die voor deze gelegenheid was aangekleed in Braziliaanse stijl. De wagen had de kleuren van de Braziliaanse vlag, het groen en geel overheerste en er stonden palmbomen op. Dit gaf de wagen een zomers tintje. En dat kon het Eindhovens carnaval wel gebruiken, want het was maar een grauwe dag. "Ik heb de zon meegebracht naar Eindhoven", vertelde de stervoetballer, die gekleed is in een PSV-shirt en daaroverheen - als een ware vorst - een groene mantel droeg. 

'Liefde teruggeven'
Donderdag landde het icoon van PSV op Schiphol. De stervoetballer ziet zijn komst als dé gelegenheid 'om liefde terug te geven' aan de stad en aan Nederland. "Ik was hier altijd heel welkom. Ik mis Eindhoven", vertelde hij toen.

Zwembroek
Tien fans mochten het feest der feesten meemaken op de praalwagen waarmee de Braziliaan als 'Koning Carnaval' door Lampegat trok. Onder
hen Jan en Marianne. “Hij is de beste voetballer die PSV ooit heeft gehad”, benadrukt Jan. 

Maar zijn vrouw is misschien nog een grotere fan. "Zij had vroeger een foto van Romario boven haar bed hangen", vertelt hij. Niet zomaar een foto, maar een van de Braziliaan in zwembroek. Lachend: "Ik lag ernaast en Romario hing erboven..."

LEES OOK: Romario is niet alleen voor carnaval in Eindhoven, Braziliaan nieuwe ambassadeur van PSV


Meer over dit onderwerp:
EINDHOVEN CARNAVAL ROMARIO DE SOUZA FARIA PSV