Video

De hoogtepunten van de optochten die Omroep Brabant dit jaar uitzond

5 maart 2019 om 23:14
nl
De carnavalsoptochten zitten er weer op. De mooiste en leukste praalwagens, groepen en individuen kwamen weer voorbij. Omroep Brabant zond de optochten uit van Eindhoven, Roosendaal, Tilburg, Prinsenbeek, Den Bosch, Breda, Bergen op Zoom en de lichtjesoptocht van Standdaarbuiten. Iets gemist of nog eens terugkijken? Hier is je kans.
Geschreven door

Optocht Eindhoven
Niet iedereen kon dit jaar meedoen in de optocht van Eindhoven. Carnavalsvereniging CV de Zware Jongens had namelijk dikke pech. De boot die op hun carnavalswagen was gebouwd was stuk waardoor hij dreigde te kapseizen. Om ongelukken te voorkomen reed de praalwagen zaterdag niet mee in de optocht. En natuurlijk reed voetbalheld Romario dit jaar mee in Eindhoven. Het motto van dit jaar in Lampegat was: 'Watt ledje'. 

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Optocht Roosendaal
De optocht had dit jaar als motto: ‘A’k jou nie aar’, oftewel: als ik jou niet had. Een vliegende auto, stromend water op een carnavalswagen, kikkers en een woeste bevolkingsstam. Bezoekers raakten zaterdag niet uitgekeken. 

Wachten op privacy instellingen...

Lichtjesoptocht van Standdaarbuiten
De lichtjesoptocht van Zwammegat is een begrip in de hele regio. Jaarlijks komen er zo'n 20.000 bezoekers kijken hoe de verlichte wagens door de straten trekken. De Lichtjesoptocht wordt georganiseerd door Karnavalsstichting de Deurzetters.

Wachten op privacy instellingen...

Optocht Tilburg
In Tilburg was het zondag een natte optocht, maar dat mocht de pret niet drukken. Kleurrijke wagens, vrolijk uitgedoste brandweermannen met een ellenlange ladder, dansende wigwams, zwaar gebotoxte dames en bellenblazende narren; het kwam allemaal voorbij. Het was de 55ste keer dat d’n Opstoet door de straten trok. Het motto was dan ook: ‘Ongelooge waor, 55 jaor?!’

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

Optocht Prinsenbeek

Een optocht vol leut, kleur, plezier, show, emotie, lach, muziek, vele bouwkunsten en tientallen ‘kastelen op wielen’. Met als hoogtepunt wagens tot 11 meter hoog. De Boemeldonckse optocht is al jaren een van de grootste en mooiste optochten van Nederland. En trekt vele tienduizenden bezoekers naar Prinsenbeek. Het motto van dit jaar is: 'Blefde plakke?!'

Wachten op privacy instellingen...

Optocht Den Bosch
In Oeteldonk trok maandagmiddag de optocht door de straten. Het thema van dit jaar was: Oeteldonk leeft. Maandagochtend was het nog even spannend of de optocht door zou gaan door de harde wind, maar de organisatie besloot dat er geen enkel probleem was.

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

Optocht Breda
De Grote Optocht is een van de hoogtepunten van het Kielegatse carnaval. Met 73 inschrijvingen is de Bredase optocht net zo lang als vorig jaar. Een van de mooiste momenten in deze optocht is de doorkomst op de Grote Markt in Breda. Het motto van dit jaar was: 'Da Ziede Zo'.

Optocht Bergen op Zoom

Indrukwekkend, groots en interactief. Met die woorden was de optocht van Krabbegat dinsdagmiddag te omschrijven. Het thema was dit jaar: ''t Is Koers'. 


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.