Veel meer winkels van Intertoys moeten deuren sluiten in Brabant

EINDHOVEN - Er sluiten in Brabant veel meer winkels van Intertoys dan een week geleden werd aangekondigd. Het zijn ruim twee keer zoveel speelgoedzaken die halverwege mei definitief dicht gaan.

Eerder werd duidelijk dat acht vestigingen na het faillissement van de speelgoedketen zouden verdwijnen. Ondanks de buitenlandse overname van Intertoys moeten nog eens tien Brabantse vestigingen de deuren sluiten. Het totaal komt daarmee op achttien Intertoyszaken die in Brabant verdwijnen. In totaal kregen 60 winkelhouders in Nederland vandaag te horen dat hun zaak toch dichtgaat.

 

De oranje stippen zijn bekende sluitingen. De rode cirkels zijn nieuwe sluitingen.

Uit het kaartje blijkt dat niet alleen filialen in steden eraan moeten geloven, maar dat ook kleine plaatsen hun Intertoys kwijtraken. De zaken die sluiten houden tot hun definitieve sluiting uitverkoop.  

Deze uitverkoop is volgens klanten teleurstellend en maar tien procent. Klanten met een cadeaukaart waren raakten al eerder teleurgesteld toen bleek dat de systemen oververhit raakten door de massale toestroom van mensen die hun kaart wilden verzilveren.

Toch openblijven
De Intertoys in de Heuvel Galerie in Eindhoven zou in eerste instantie dicht gaan, maar zij hoorden donderdagochtend dat ze open mogen blijven. “We waren enorm verrast,” zegt Wilbert Withage. De uitverkoop was al begonnen in deze winkel, maar sinds vanochtend is dat afgelopen. “We hadden al een deel van de winkel leeggehaald, maar dat hebben we nu weer snel veranderd.”

Deze winkel in Eindhoven blijft open omdat het huurcontract toch verlengd kan worden. In eerste instantie dachten ze dat dat niet mogelijk was. De Intertoys aan de Hermanus Boexstraat in Eindhoven zou eigenlijk ook openblijven, maar zij gaan nu sluiten. Daar is de uitverkoop donderdag van start gegaan. 

Meer over dit onderwerp:
SPEELGOEDWINKELS INTERTOYS FAILLISSEMENTEN