Politie gaat uit van brandstichting bij drie recente autobranden in Oss, vannacht opnieuw raak

1 mei 2019 om 08:47
nl
De brandweer in Oss moest dinsdagnacht opnieuw uitrukken voor een autobrand. Dit keer was het raak aan de Tollenstraat. Daar brandde op een parkeerterrein rond kwart voor twee een Renault Clio uit. De politie laat woensdagochtend weten uit te gaan van brandstichting. Dat geldt ook voor twee autobranden eerder deze week.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

"Het was een tijd rustig, maar nu plotseling weer drie branden. Wij gaan bij alle gevallen uit van brandstichting en zoeken getuigen", aldus een woordvoerder van de politie. De recherche is volgens hem intussen druk bezig om te kijken naar verbanden.

Twintig minuten na de melding dinsdagnacht leek er enkele straten verderop sprake van een tweede autobrand. Het bleek echter te gaan om dezelfde melding, zo liet de politie via een Burgernetbericht weten.

Meer autobranden afgelopen dagen
Zaterdagnacht was het in Oss loos aan de Spoorlaan. Daar gingen twee auto’s in vlammen op. En zondagnacht was het raak aan de Willem Barendszstraat. In beide gevallen gaat de politie dus ook uit van brandstichting.

Oss wordt al langer geteisterd door autobranden. Maar het was dus even wat rustiger. Met de branden van de afgelopen dagen is aan die rust een einde gekomen.

Ook een verband tussen de recente autobranden en de eerdere reeks sluit de politie zeker niet uit. "We blijven in Oss extra alert de komende tijd", laat de woordvoerder weten. "Mochten mensen in Oss camerabeelden hebben waarop iets te zien is dan ontvangen wij die graag."

Reactie burgemeester
Burgemeester Wobine Buijs riep mensen begin april nog op uit te kijken naar een pyromaan. Die oproep wilde ze nu niet herhalen. Wel vraagt ze in een korte reactie aan inwoners om uit te kijken naar 'verdachte situaties' en die direct melden aan de politie. Verder stelt de gemeente nog dat er regelmatig overlegd wordt met de politie over de branden. Over het onderzoek doet de gemeente geen mededelingen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!