Eindhovense petitie tegen komst Pegida, inmiddels 3000 handtekeningen

30 mei 2019 om 21:33
nl
Een petitie tegen een nieuwe demonstratie van anti-islambeweging Pegida in Eindhoven werd donderdag binnen één dag ruim 2000 keer ondertekend. Vrijdagochtend staat de teller op ruim 3000. De tien Eindhovense initiatiefnemers roepen burgemeester John Jorritsma op de demonstratie te verbieden.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

“De boodschap die Pegida komt brengen zet aan tot haat en verdeeldheid in onze stad en samenleving”, zo wordt in de petitie benadrukt. “Dit hoort geen podium te krijgen onder het mom 'vrijheid van meningsuiting'."

Eerder schreven de tien initiatiefnemers van de petitie al een brief naar het college van burgemeester en wethouders. Ook roepen ze stadsgenoten op om vrijdagmiddag vanaf halfvier een tegendemonstratie te houden.

Demonstratie Pegida
Pegida hield zondag een demonstratie bij de Al-Fourqaanmoskee aan de Otterstraat. Pegida wilde met varkensvlees bij de moskee barbecueën. Het liep uit de hand toen honderden jongeren de confrontatie opzochten. Tien tegendemonstranten werden aangehouden.

Nadien gaf Pegida-voorman Edwin Wagensveld aan komende zondag weer te willen demonstreren bij de Al-Fourqaanmoskee. De anti-islambeweging heeft opnieuw bij de gemeente gevraagd om te mogen barbecueën.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.