Video

Criminelen slaan vaker toe in fietsenwinkels: schade loopt in de tonnen

5 augustus 2019 om 13:37
nl
E-bikes, mountainbikes, crossfietsen: fietsendieven maken duizenden euro’s buit als ze toeslaan in een fietsenwinkel. Zaken met dure fietsen zijn daarom al vaak de dupe geweest. Zondagnacht ging een fietsendief er in Tilburg nog met een mountainbike van 2300 euro vandoor. Maar de schade bij een diefstal in een fietsenwinkel kan al snel oplopen tot een ton. Een overzicht van de diefstallen in fietsenwinkels in Brabant van de afgelopen vijf jaar.
Profielfoto van Marlou van den Broek
Geschreven door
Marlou van den Broek

5 augustus 2019: Blade Bikes in Tilburg
Een opvallende diefstal in de nacht van zondag op maandag. De dader ging in een gestolen auto dwars door de glazen deur van fietsenwinkel Blade Bikes aan de Prinsenhoeven in Tilburg. Met de auto reed hij helemaal door naar binnen.

Buit: voor zover bekend 1 mountainbike.

Wachten op privacy instellingen...

1 juli 2019: Stella E-bike Testcenter in Tilburg
Niet lang daarvoor vond ook in Tilburg een diefstal in een fietsenwinkel plaats. De showroom van Stella E-bike Testcenter aan de AaBe-straat was ineens leeg. Hoe de inbrekers binnen zijn gekomen, is nog onduidelijk.

Buit: 30 elektrische fietsen.

24 september 2018: Cycletrend in Nuenen
Fietsen van meer dan 10.000 euro per stuk werden eind september vorig jaar gestolen uit fietsenwinkel Cycletrend in Nuenen. Drie mannen met bivakmutsen en ledlampen roofden de hele winkel leeg. Uiteindelijk was de schade meer dan een ton.

Buit: 33 verschillende dure fietsen.

Eigenaar Ralf van Heugten ziet op de bewakingscamera's hoe de dieven zijn winkel hebben leeggeroofd:

12 september 2018: RSC de Zuidwesthoek in Ossendrecht
Fietsendieven hadden het begin september vorig jaar gemunt op verschillende racefietsen en mountainbikes bij wielervereniging RSC de Zuidwesthoek. De stalling bij de wielervereniging in Ossendrecht was opengebroken.

Buit: 22 racefietsen en mountainbikes.

25 juni 2018: Mutsaars Bikes in Schijndel
Via de voorkant van fietsenwinkel Mutsaars Bikes in Schijndel namen dieven eind juni 2018 veel dure fietsen mee. De winkel aan de Europalaan was volledig overhoop gehaald. Volgens eigenaar Ronald Mutsaars waren de dieven al eerder komen kijken. De fietsen waren ongeveer 7000 euro per stuk. De fietsen werden in een busje geladen en meegenomen.

Buit: 35 verschillende dure fietsen.

De eigenaar van de winkel is zichtbaar aangeslagen:

23 januari 2018: De Tweewieler in Udenhout
Criminelen forceerden eind januari vorig jaar de voordeur van De Tweewieler aan de Kreitenmolenstraat in Udenhout. Daarna zochten ze hun heil op de bovenverdieping, waar de duurste fietsen stonden. Fietsen van de merken Bianchi en Trek werden in een witte bestelbus geladen. De schade bedroeg volgens de eigenaar van de zaak bijna een ton.

Buit: 29 racefietsen en mountainbikes.

Op bewakingsbeelden is te zien dat de dieven tot drie keer toe naar boven lopen om fietsen te pakken:

31 mei 2016: Fietsenwinkel Goirle
In 2016 vond een inbraak plaats in een fietsenwinkel in Goirle. Met politiehonden werd er naar de daders gezocht. Die werden niet gevonden, maar de gestolen fietsen wel. Die waren waarschijnlijk verstopt om ze op een later moment op te halen.

Buit: 8 verschillende fietsen en 12 frames.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.