Afvoer aanmaakblokjes Fire-Up in Oisterwijk begonnen - Omroep Brabant

Afvoer aanmaakblokjes Fire-Up in Oisterwijk begonnen

26 september 2019 om 11:25
nl
De afvoer van pallets met aanmaakblokjes van Fire-Up is donderdagochtend van start gegaan. Woensdag ontstond voor de vierde keer in korte tijd brand op de pallets. Naar aanleiding daarvan is in overleg met de gemeente en de brandweer besloten om donderdag een deel van de opslag te laten afvoeren en vernietigen.
Profielfoto van Marlou van den Broek
Geschreven door
Marlou van den Broek

Op 28 juli brandde het hele magazijn van Fire-Up af. In de afgelopen dagen moest de brandweer vier keer uitrukken voor een brand bij het bedrijf aan De Nedervonder in Oisterwijk. Burgemeester Hans Janssen greep in en kondigde meerdere maatregelen aan.

Afvoeren en vernietigen
Woensdag werd besloten om in totaal veertig pallets met aanmaakblokjes in tabletvorm af te voeren en te vernietigen. De overige circa tachtig pallets met tabletten blijven buiten bij het bedrijf opgeslagen. De tabletten op die tachtig pallets die buiten het bedrijf staan, zijn gemaakt met een andere zending plantaardige olie. En die nieuwe olie lijkt de oorzaak van de vier recente branden.

De producent van de aanmaakblokjes laat de oorzaak van de recente palletbranden grondig onderzoeken. Fire-Up vermoedt dat er iets mis is gegaan met de levering van plantaardige olie. Het bedrijf laat door twee afzonderlijke en van elkaar onafhankelijke inspecteurs onderzoek doen. Ook wordt onderzocht of de magazijnbrand van 28 juli door de verkeerde olie is ontstaan.

Binnenkort worden bij Fire-Up stalen containers geplaatst, waarin aanmaakblokjes in tabletvorm worden opgeslagen. Ook gaat het bedrijf per direct een betere manier van opslag invoeren, waardoor de geproduceerde tabletten veel sneller kunnen afkoelen.

Blokjes zijn veilig
Het bedrijf benadrukt dat Fire-Up aanmaakblokje die in de winkel liggen, volstrekt ongevaarlijk zijn. De plantaardige olie in het aanmaakblokje is namelijk volledig gestold.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.