Kopstukken van Brabantse onderwereld blijven voorlopig in de cel

27 november 2019 om 16:29
Doorzoeking op het kamp in Oss. (Archieffoto)
Doorzoeking op het kamp in Oss. (Archieffoto)
De 48-jarige Martien R. uit Oijen blijft nog zeker drie maanden langer in voorarrest. Dat geldt ook voor twee van zijn familieleden: broer Toon (55) en zoon Anton. Dit bepaalde de raadkamer in Den Bosch woensdag. De mannen werden op 13 november opgepakt in het kader van Operatie Alfa.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door

Martien R., die wordt gezien als de 'Godfather' van de Brabantse onderwereld, werd klemgereden in zijn auto. Op het woonwagenkamp aan de Hoogheuvelstraat in Oss sloeg de politie Toon en Anton in de boeien.

Veel wapens en drugs
Drie dagen lang werd het woonwagenkamp uitgekamd door agenten. De buit was niet mals. Er werden onder meer kalasjnikovs en honderdduizenden pillen gevonden.

Operatie Alfa, zoals de grote politieactie tegen de criminele familie wordt genoemd, ging vervolgens in volle vaart verder. Zo werd het huis van Martien R. in Berghem doorzocht. Daar werden harddrugs gevonden.

Nog een grote inval
Op 21 november vielen meer dan honderd agenten een woonwagenkamp in Lith binnen. Ook dit kamp werd minutieus doorzocht. Agenten vonden onder meer acht handgranaten. In een verborgen ruimte van een gepantserde auto vond de politie een vuurwapen.

In de verborgen ruimte van een busje bij een bedrijf in Oss stuitte de politie op een arsenaal aan wapens. Afgelopen week werden ook nog vier andere mensen uit Berghem, Oss en Helmond opgepakt voor lidmaatschap van een criminele organisatie.

Lees alles over Operatie Alfa op onze themapagina.

Wachten op privacy instellingen...