Vuurwerkslachtoffer (15) had Cobra in de klas al bij zich, melden bronnen aan school

28 november 2019 om 14:30
Het Prinsentuin College in Andel (Foto: Archief).
Het Prinsentuin College in Andel (Foto: Archief).
De drie jongens die woensdag gewond raakten bij het afsteken van vuurwerk in Dongen, zaten bij elkaar in de klas op de Prinsentuin, een vmbo-school in Andel. Er gaan geruchten dat een van de jongens het vuurwerk mee naar school genomen zou hebben. "Die geruchten kennen we, we zijn dit nu aan het onderzoeken", aldus de school tegen Omroep Brabant.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

De Prinsentuin laat weten erg geschrokken te zijn van het incident: 'Leden van het ondersteuningsteam en de mentor hebben inmiddels met de klas gepraat', zo valt te lezen in een verklaring.

Een van de jongens, een 15-jarige raakte zwaargewond toen hij illegaal vuurwerk afstak. Hij raakte drie vingers kwijt en raakte gewond aan zijn gezicht. Ook twee vrienden van het slachtoffer raakten bij het afsteken van het vuurwerk gewond, maar hoefden niet naar het ziekenhuis.

Kluisjescontrole
De Prinsentuin hanteert naar eigen zeggen een zeer streng beleid als het gaat om vuurwerk. Als leerlingen op school betrapt worden met vuurwerk of bij het afsteken ervan, worden ze geschorst.

De politie wordt altijd ingeschakeld, ook als er alleen maar een vermoeden is van vuurwerkbezit. Nog dit jaar komt de politie ook een controle van tassen en kluisjes doen. Dat gebeurt elk jaar op de Prinsentuin: "Een afspraak met de politie stond reeds gepland", aldus de school.

'Vuurwerk al bij zich'
Er gaan geruchten dat de jongen het vuurwerk al de hele dag bij zich gehad zou hebben. Dit kan de school niet bevestigen. "Er is geen dagelijkse tassencontrole, maar we kennen de geruchten en zijn dit aan het onderzoeken."

De Prinsentuin vindt het belangrijk dat ouders het gesprek met hun kinderen voeren over vuurwerk: "Vanmorgen zijn de ouders geïnformeerd over het incident."

LEES OOK:

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...