Oss opnieuw geteisterd door autobrand, achtste brand in enkele weken tijd

4 december 2019 om 05:49
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision Mediaprodukties.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision Mediaprodukties.
In Oss is dinsdagnacht opnieuw een auto in vlammen opgegaan. De wagen stond iets na één uur op de Berghemseweg in brand. Het is de achtste autobrand in de afgelopen drie weken in de gemeente.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

De brandweer was snel ter plaatse, maar kon het voertuig niet meer redden. De politie doet onderzoek. De gemeente Oss heeft al lange tijd te maken met autobranden. Na een wat rustigere periode gingen vorige maand aan het Moeshof in Berghem twee auto's in vlammen op. In Oss was het raak aan de Kapelsingel en Medicijnstraat, daar brandden vier auto's uit.

Wachten op privacy instellingen...

Brand overgeslagen naar huis
Een autobrand sloeg zondagnacht over op een huis aan de Staringstraat in Oss. Een gezin met twee jonge kinderen wist de woning net op tijd te ontvluchten. Burgemeester Wobine Buijs sprak zich uit over de brand. "Dit is geen kwajongensstreek", stelde zij.

De politie maakte eerder dit jaar een speciale website na alle autobranden. Daar wordt informatie op gedeeld en inwoners om hulp gevraagd bij het opsporen van de daders. In veel gevallen gaat de politie namelijk uit van brandstichting. De site was eerder deze week nog offline, maar is inmiddels weer in de lucht.

Bekijk hier hoe de buurt reageert op de autobrand:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...