Schoonzoon van Klaas Otto wordt gelinkt aan dodelijk drugslab in België

10 december 2019 om 09:59
nl
De politie denkt dat er een verband is tussen een aantal drugslabs in Brabant en België. Volgens de politie werden ze gerund door een 'grote en machtige misdaadorganisatie', waarvan zeventien verdachten zijn opgepakt. Een van hen is Paul G. (35) uit Bergen op Zoom, de schoonzoon van Klaas Otto.
Profielfoto van Willem-Jan Joachems
Geschreven door

Dinsdagochtend zijn er opnieuw invallen geweest in verband met de zaak. De politie viel binnen in huizen en garagebedrijven in Geffen en in Culemborg en Tiel in Gelderland.

Vier mannen zijn aangehouden. Ze zouden lid zijn van een criminele organisatie die op grote schaal synthetische drugs produceert en verhandelt. Het gaat om een 59-jarige man uit Geffen, een 62-jarige man uit Culemborg en drie mannen uit Tiel (18, 37 en 38).

Ook werd een 18-jarige jongeman opgepakt die zich verzette toen zijn vader werd aangehouden. Waar dat gebeurde is niet bekendgemaakt.

Arrestatie schoonzoon Otto
Eerder werden in verband met dit onderzoek al twaalf verdachten gearresteerd daarvan zitten er nog acht vast. Een van hen is dus Klaas Otto's schoonzoon Paul G. Wat zijn rol precies zou zijn geweest is onbekend.

Het lijkt er op dat Otto er zelf niets mee te maken heeft. Hij is voor zover bekend geen verdachte. Hij zit momenteel een straf uit voor onder meer witwassen. Hij wacht op de behandeling van zijn hoger beroep.

Met de nieuwe arrestaties krijgt de politie een steeds duidelijker beeld van het drugsnetwerk, maar hoe de puzzel exact in elkaar steekt is nog erg onduidelijk. Feit is wel dat er dus sporen lopen naar twee drugslabs in Esch en in Hechtel-Eksel in België.

Drugslab Hechtel-Eksel
In januari werd in Hechtel-Eksel, over de grens bij Valkenswaard, een drugslab ontdekt met drie dode mannen die daar vermoedelijk als laborant aan het werk waren geweest. Het drietal had kennelijk te veel koolmonoxide binnengekregen en dat was hen fataal geworden. De slachtoffers 22, 23 en 25 kwamen uit Eindhoven en Valkenswaard.

In oktober werd in Rotterdam een 38-jarige man uit Valkenswaard opgepakt. Dat was een toevalstreffer. De politie kwam hem op het spoor bij een onderzoek naar huiselijk geweld in de havenstad. Hij werd al sinds eind mei gezocht.

Drugslab Esch
In juli werd in de kelder van een woning in Esch een groot drugslab aangetroffen waar amfetamine olie werd geproduceerd. Er stond onder meer een 1000-literketel. Ook lag er drugsafval voor xtc-productie. Een 50-jarige man en een 40-jarige vrouw werden in de woning aangehouden. De man zit nog vast.

Het spoor leidde toen ook naar het Zeeuwse Rilland waar een opslag voor een drugslab werd gevonden.

Witwassen in Antwerpen
Er zou ook nog verband zijn met drie juweliers in de Diamantbuurt in Antwerpen. Zij zouden zich bezighouden met witwassen maar de politie heeft er verder geen mededelingen over gedaan.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.