Ontharingssalons Just Wellness failliet verklaard, duizenden klanten gedupeerd

AMSTERDAM - Beautyketen Just Wellness is failliet verklaard. De rechter in Amsterdam heeft woensdagochtend het faillissement uitgesproken. Het bedrijf met het hoofdkantoor in Valkenswaard had al een tijd financiƫle problemen.

Just Wellness werd in 2010 opgericht in Amsterdam. Het bedrijf was gespecialiseerd in ontharingsbehandelingen veel goedkoper waren dan bij andere schoonheidssalons. Al snel kwamen er meerdere vestigingen. Zo had het bedrijf salons in onder meer Eindhoven, Breda, Den Bosch en Tilburg.

Het bedrijf sloot in december plotseling haar deuren. Duizenden klanten raakten hierdoor gedupeerd. Ze hadden al geld vooruitbetaald voor behandelingen of waren ontevreden over de kwaliteit van de behandelingen.

Nog veel onduidelijk
De curator die is aangesteld, laat weten dat het te vroeg is om iets te kunnen zeggen over een doorstart. "Ik weet op dit moment echt nog niet of daar mogelijkheden voor zijn."

Hij begrijpt dat er veel onduidelijk is voor klanten en medewerkers. "We gaan iets van een mailpunt opzetten waar zij terecht kunnen met hun vragen. Wij laten ze weten hoe ze om moeten gaan met dit soort dingen." Op de site van het advocatenkantoor staat inmiddels een bericht wat klanten kunnen doen die nog een tegoedbon hebben of vooruit hebben betaald. Personeel wordt doorverwezen naar het UWV.

Klachten
Sinds december is de Facebookpagina Opgelicht door Just Wellness in de lucht. Deze heeft inmiddels ruim 17.000 deelnemers. Daar zijn veel klachten te vinden over behandelingen en slechte bereikbaarheid van de salons.

LEES OOK:

Klanten van Just Wellness zoeken hun heil bij andere klinieken: 'Die prijzen konden gewoon niet'

Schimmelinfectie en brandwonden: Anne is slachtoffer van ontharingsbehandeling bij Just Wellness

Ex-medewerksters Just Wellness doen boekje open over baas: 'Hij bood een ton voor seks'

Meer over dit onderwerp:
VALKENSWAARD JUST WELLNESS FAILLISSEMENTEN