Video

Advocaat van Joey D: ‘Had mij gebeld, dan was het misschien anders afgelopen’

22 januari 2020 om 17:17
nl
Advocaat Jan-Hein Kuijpers had graag gezien dat de politie hem had ingeschakeld toen zijn cliënt Joey D. zich dinsdagmiddag verschanst had in zijn woning in Rosmalen. Volgens Kuijpers was de middag dan wellicht anders afgelopen. “Ze zullen hebben geweten dat mijn cliënt verward was. Daar zijn allerlei protocollen voor. De vraag is of dit niet op een andere manier had gekund.”
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

Bijvoorbeeld door de advocaat in te schakelen en hem te laten proberen om Joey D. naar buiten te praten. “Ik ken hem al jaren. Je weet achteraf nooit of je iets had kunnen betekenen, maar dan praatte hij in ieder geval met iemand die hij kent. Niet met vreemde mensen in enge pakken met vuurwapens.”

Wat de advocaat betreft moet goed worden uitgezocht of de politie geen fouten heeft gemaakt. “Waarom welke actie is ingezet, moet absoluut duidelijk worden. Dit is een drama van de bovenste plank.”

De advocaat vertelt verder dat Joey D. op dit moment nog altijd in zeer kritieke toestand in het ziekenhuis ligt. “Zijn moeder en zusje zijn bij hem. Ze wijken niet van zijn zijde.”

Ondertussen heeft de advocaat cassatie ingesteld. Dat betekent dat de Hoge Raad zich nog eens gaat buigen over de uitspraak van het hof. De rechtbank sprak hem eerder vrij, maar het gerechtshof veroordeelde hem dinsdag in hoger beroep tot 15,5 jaar celstraf voor de moord op zijn oom. De agenten wilden hem aanhouden en meenemen naar de gevangenis.

 

 

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.