Speciekuip met beton in kanaal met mogelijk stoffelijke resten van vermiste Johan van der Heyden

23 januari 2020 om 16:59
nl
Politieduikers hebben donderdagmiddag in de zoektocht naar de vermiste Johan Van der Heyden een speciekuip met beton gevonden in het Schelde-Rijnkanaal bij Nieuw-Vossemeer, met mogelijk stoffelijke resten daarin. Dat meldt de politie.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

De duikers waren voor de tweede keer in korte tijd in het Schelde-Rijnkanaal aan het zoeken, naar aanleiding van een specifieke tip. Uit het politieonderzoek is naar voren gekomen dat het lichaam van Johan van der Heyden (56) in beton zou zijn gegoten en in het water is gegooid.

Donderdagmiddag rond drie uur vonden de politieduikers inderdaad een speciekuip met beton in het water van het Schelde-Rijnkanaal. De kuip is uit het water gehaald en wordt naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gebracht. Daar wordt onderzocht wat er precies inzit.

De familie van Johan Van der Heyden is inmiddels op de hoogte gebracht van de vondst in het water.

Vermist
De Belg Johan Van der Heyden uit Lint wordt sinds 2 juni vorig jaar vermist. De politie gaat er al een poos van uit dat hij niet meer in leven is. Ondanks inmiddels zeven aanhoudingen in deze zaak, is nog altijd niet precies duidelijk wat er met hem gebeurd is. Ook zijn lichaam is nog altijd niet gevonden. Het spoor van de vermissing leidde naar Nederland.

Hoofdverdachte in de zaak zijn Nicky S (31) en zijn vriendin Wanda. De politie denkt dat zij Johan hebben gegijzeld in zijn eigen bestelbus. Daarin zouden ze hem naar Nederland hebben gereden, naar Steenbergen. Op een woonwagenkamp aan de Westlandseweg in Steenbergen zou hij vervolgens zijn vermoord en in stukken zijn gezaagd.

 

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.