Aantal coronapatiënten in Brabantse ziekenhuizen stabiel, 68 mensen zijn afgelopen dagen overleden

26 maart 2020 om 17:10
nl
Het aantal coronapatiënten in de Brabantse ziekenhuizen is de laatste dagen stabiel. Er liggen in totaal zo’n 420 mensen in de ziekenhuizen die besmet zijn met het coronavirus. Bij nog eens tweehonderd mensen is er mogelijk sprake van besmetting, maar is dit nog niet definitief vastgesteld. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ).
Profielfoto van Lody Trepels
Geschreven door

Het aantal patiënten is gelijk aan dat van de afgelopen dagen. Dat komt ook omdat er vanuit Brabant veel mensen zijn verplaatst naar ziekenhuizen elders in het land. In totaal zijn er tot nu toe zeker 370 mensen overgebracht naar andere ziekenhuizen. Het gaat zowel om mensen die op een reguliere afdeling worden verzorgd als om patiënten die op de intensive care liggen.

In de Brabantse ziekenhuizen zijn nu ongeveer honderd bedden bezet door coronapatiënten op de ic’s. Bij 82 mensen is honderd procent zeker dat ze besmet zijn, bij de anderen is er sprake van een verdenking. Ook dat aantal is, mede door de verplaatsing van de patiënten, de laatste dagen stabiel.

Minder nieuwe patiënten
Er zijn afgelopen dagen ook iets mindere nieuwe patiënten opgenomen op de ic’s, aldus een woordvoerder. Het lijkt erop dat de ziekenhuizen de verwachte piek in de komende dagen aankunnen, zo zei voorzitter Bart Berden van het ROAZ donderdagmiddag. "We hopen dat de piek in zicht is en dat het hoogtepunt in Brabant volgende week voorbij is”, aldus Berden.

Landelijk wordt volgende week een piek verwacht. De ziekenhuizen denken dat 1600 bedden op de intensive care’s nodig te hebben. Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) deed donderdag aan de Tweede Kamer de toezegging dat er op tijd genoeg bedden beschikbaar zijn. Daarover waren de laatste dagen zorgen.

68 mensen overleden
Er zijn in de afgelopen drie dagen in Brabant 68 coronapatiënten overleden, blijkt uit de cijfers van het ROAZ. Landelijk gezien zijn er tot nu 434 mensen overleden aan het coronavirus. De meeste overledenen zijn tussen de 80 en 84 jaar.

Lees alles over het coronavirus op onze themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!