Video

Bloemenzee bij standbeeld van Guus (29) uit Beek en Donk die overleed aan coronavirus

8 april 2020 om 11:11 • Aangepast 15 april 2020 om 20:44
nl
Inwoners van Lieshout en Beek en Donk hebben de afgelopen dagen massaal bloemen neergelegd voor Guus, hun plaatsgenoot van 29, die is overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Ze deden dat bij een standbeeld waar 22 jaar geleden de kleine Guus model voor stond.
Profielfoto van Marielle Bijlmakers
Geschreven door
Marielle Bijlmakers

Guus' gezin is hard getroffen door het coronavirus. Zijn twee jaar oudere broer lag dagenlang op de intensive care en is net uit coma. Zijn vader ligt in het ziekenhuis, zijn moeder mag thuis in quarantaine uitzieken. Bij Guus bleek het virus fataal. Of hun zus ook besmet is, is niet bekend.

Standbeeld kleine Guus
In 1997 kwam er een nieuw standbeeld op het Servaasplein in Lieshout, waar het gezin woonde. Er was een kind nodig om model te staan en de basisschool schoof de kleine Guus naar voren. Hij stond dus model voor het kind dat deel uitmaakt van het standbeeld. Het kijkt op naar de volwassen trommelaar. Mensen in Lieshout zijn dat niet vergeten en hebben bloemen voor Guus bij het monument van Toon Grassens gelegd.

Het beeld van de kleine Guus.
Het beeld van de kleine Guus.

Guus, zijn broer en hun zus zijn geboren en getogen in Lieshout. Later is hij vlakbij, in Beek en Donk, gaan wonen. Dat dorp is hard getroffen door het coronavirus, veel mensen zijn er besmet geraakt. Waarschijnlijk gebeurde dat op een buurtfeest, dat druk is bezocht. Het is voor zover bekend de tweede keer dat iemand onder de dertig is overleden aan het virus.

Lees alles over het coronavirus in ons liveblog en op onze speciale themapagina.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.