Video

Nog geen extra coronamaatregelen voor paasweekend, veiligheidsregio's grijpen in bij grote drukte

9 april 2020 om 17:15 • Aangepast 17 april 2020 om 11:44
nl
De drie Brabantse veiligheidsregio’s hebben voor het paasweekend nog geen verboden of extra maatregelen aangekondigd. Dat laten de veiligheidsregio’s donderdag weten aan Omroep Brabant. Burgemeesters elders in het land hebben voor komend weekend al wel strenge maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

De veiligheidsregio’s vertrouwen erop dat mensen hun gezond verstand gebruiken en zoveel mogelijk thuisblijven. Mochten mensen er toch opuit willen trekken om een frisse neus te halen, dan is het advies om dat dicht bij huis te doen. "Het maken van lange tochten is nu gewoon niet slim”, zegt een woordvoerder. Als het in bepaalde gebieden toch te druk wordt, dan wordt hard ingegrepen. In die gevallen zullen boetes worden uitgedeeld.

Willemstad niet bereikbaar
In sommige gebieden in Brabant waren al extra maatregelen genomen. Zo gingen afgelopen weekend de parkeerplaatsen rondom de bossen in Oosterhout op slot. Ook de passantenhaven in Aarle-Rixtel is tot 'verboden gebied' verklaard.

Tijdens het hele paasweekend is (de vesting van) Willemstad niet bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer. De gemeente Moerdijk, waar Willemstad onder valt, laat boa's de omgeving van het station in Lage Zwaluwe in de gaten houden. Hier werd vorig weekend illegaal gecrosst. De gemeente Den Bosch gaat vrijdagmorgen al een aantal parkeerplaatsen afsluiten en borden plaatsen. In Son en Breugel en Waalwijk wordt een oogje in het zeil gehouden bij de meubelboulevards in deze gemeente, die tijdens de paasdagen in de regel als een magneet op dagjesmensen werken. In Oss wordt een aantal parkeerplaatsen, bij onder meer Herperduin en een aantal sportvelden, afgesloten.

'Geen afsluiting natuur'
Het Brabants Landschap gaat geen natuurterreinen afsluiten, tenzij het te druk wordt. Wel worden parkeerplaatsen extra in de gaten gehouden en eventueel ‘geblokkeerd’. Boa’s van de natuurorganisatie zijn geïnstrueerd en treden indien nodig op, zo laat ze weten.

In andere delen van het land gaan populaire bestemmingen op slot. Zo geldt er een vaarverbod voor de Amsterdamse grachten en is het Limburgse heuvelland afgesloten voor groepen motorrijders en wielrenners.

Lees alles over het coronavirus in ons liveblog en op onze speciale themapagina.

LEES OOK:

Bekijk in de video waarom de lockdown nodig is:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.